Treska zapečená v bramborové peřině | Jednoduchá večeře

Tenhle recept patří k těm nejjednodušším, které jsou na těchto stránkách. Už mě prostě nebaví hodit rybu na pánev, udělat bramborovou kaši a je hotovo. Život by měl být pestřejší, že jo?!

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 25 minut
Doba vaření
30-40 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 25 minut
Doba vaření
30-40 minut
Stačí vrstva brambor, pak na ni položíme rybí filety a zakryjeme opět vrstvou brambor. Kořeněné ano, zalité čímkoli nikoliv! Pochutnáte si, to mi věřte. Proč mě tohle nenapadlo dřív?
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 25 minut
Doba vaření
30-40 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 25 minut
Doba vaření
30-40 minut
Stačí vrstva brambor, pak na ni položíme rybí filety a zakryjeme opět vrstvou brambor. Kořeněné ano, zalité čímkoli nikoliv! Pochutnáte si, to mi věřte. Proč mě tohle nenapadlo dřív?
Treska zapečená v bramborové peřině | Jednoduchá večeře
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Přecedíme a brambory nakrájíme na kolečka.
  2. Do zapékací misky stříkneme olivový olej a položíme první vrstvu brambor.
  3. Na brambory poklademe plátky filetů tresky. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Zastříkneme citronovou šťávou.
    Tresku ochutíme
  4. Přes plátky ryby poklademe horní vrstvu z koleček brambor. Osolíme, pokapeme citronovou šťávou a přidáme ještě tymián.
    Položíme horní vrstvu brambor
  5. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 10 minut, pak teplotu snížíme na 180 °C a pečeme dalších 20 až 30 minut, podle trouby. Vrchní vrstva brambor by měla dostat zlatavou barvu.
    Upečeme
  6. Podáváme třeba s okurkou, salátem nebo jen tak.
    Podáváme
  7. Nebo ještě můžeme přidat k okurce koktejlová rajčátka.
    Zapečená treska

Vše v jedné pánvi: kuře s cizrnou a rajčaty | Inovace s bramborami

Vždycky mi vadí, když najdu nějaký recept a musím si lámat hlavou co k tomu jídlu za přílohu. Je neskutečné, jak se všichní spoléhají na to, že prostě víte. A já nevím a vy taky nevíte. Jo, zkušenost nám dá jisté vodítko, ale to neberu. Proto se na těchto stránkách také takového nepříjemného překvapení nedočkáte. Říká se tomu jídlo v jednom hrnci, zkusme jednu pánev, taky dobrá.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
S přílohou si nemusíte lámat hlavu ani tentokrát. Bude rovnou součástí jídla. Ale brambory můžete úplně vynechat a máte stejně skvělé jídlo. Ne, že by tam byly navíc zbytečně, s nimi je to stejně skvělé.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
S přílohou si nemusíte lámat hlavu ani tentokrát. Bude rovnou součástí jídla. Ale brambory můžete úplně vynechat a máte stejně skvělé jídlo. Ne, že by tam byly navíc zbytečně, s nimi je to stejně skvělé.
Vše v jedné pánvi: kuře s cizrnou a rajčaty | Inovace
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Nakrájíme brambory.
    Nakrájíme brambory
  2. Uvaříme je v osolené vodě. Trvá to tak 15 minut, takže je dobré začít právě bramborami.
    Uvaříme brambory v osolené vodě
  3. Nakrájíme papriku.
    Nakrájíme papriku
  4. A také maso.
    Nakrájíme maso
  5. Maso osolíme a opepříme, promícháme. Třeba jenom rukama.
    Dochutíme a promícháme
  6. Masové kousky osmahneme na oleji.
    Maso opečeme na oleji
  7. Maso se zatáhne a trochu i opeče. Přidáme cibuli a restujeme, aby změkla. Tak 4 až 5 minut.
    Maso se zatáhne a mírně opeče, přidáme cibuli
  8. Přidáme k masu papriku.
    Přidáme papriku
  9. Vmícháme scezené brambory. Dochutíme solí, pepřem a bazalkou.
    Vmícháme brambory
  10. Cizrnu, kterou jsme dobře propláchli, protože je z konzervy, přidáme ke směsi.
    Vmícháme cizrnu
  11. Přidáme krájená rajčata i se šťávou. Povaříme asi 5 minut. Tak na středním plameni.
    Přidáme nakrájená rajčata
  12. Zakryjeme a podusíme, tak asi 10 minut, teplotu zmírníme. Občas promícháme.
    Zakryjeme a podusíme
  13. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.
    Posypeme petrželkou

Pečená růžičková kapusta se salámem, brambory a cibulí

Růžičkovou kapustu si pamatuji z naší zahrádky, většinou vydržela až do prvních mrazíků, hrdě vztyčená, protože kapustičky vyrůstají v vyššího stonku. Tentokrát jsem sáhl po kapustě z Holandska, asi se u nás už ani nepěstuje nebo jenom neprodává.
videopostup
Můžete se podívat na VIDEO s postupem krok za krokem i na YouTube.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Je to jednoduchá večeře, kdy všechny ingredience nakrájíme, smícháme, dochutíme a upečeme. Pokud neznáte maďarský točený salám, je to taková měkká verze paprikové klobásy. Můžete použít i tu klobásku nebo jenom obyčejný točený salám. V tom případě bych ještě přidal trošku slaniny a papriku.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Je to jednoduchá večeře, kdy všechny ingredience nakrájíme, smícháme, dochutíme a upečeme. Pokud neznáte maďarský točený salám, je to taková měkká verze paprikové klobásy. Můžete použít i tu klobásku nebo jenom obyčejný točený salám. V tom případě bych ještě přidal trošku slaniny a papriku.
Pečená růžičková kapusta se salámem, brambory a cibulí
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Základ večeře: maďarský točený salám, brambory, cibule a růžičková kapusta.
    Potřebujeme
  2. Nakrájíme kapustu. Část na čtvrtiny, část na poloviny.
    Nakrájíme kapustu
  3. Nakrájíme salám, některé kousky necháme větší.
    Nakrájíme salám
  4. Nakrájíme brambory a na drobno také cibuli.
    Nakrájíme brambory
  5. Dáme do pekáčku, promícháme a zalijeme olejem.
    Zalijeme olejem
  6. Osolíme, opepříme a přidáme granulovaný česnek.
    Osolíme, opapříme a přidáme granulovaný česnek.
  7. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi tak 35 minut, v polovině pečení promícháme.
    Pečeme v předehřáté troubě, v polovině promícháme
  8. Podáváme.
    Podáváme

Pórková polévka s brambory a slaninou

Tak už tady pórkovou máme, ale tentokrát se obejdeme bez žampionů. Přidáme brambory a budete překvapeni výsledkem, zkuste to.

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Tahle polévka je krémová, záleží na vás, zda ji takovou necháte nebo více zředíte. Ale to by byla škoda. Nechte ji krémovou. A když si ji zamrazíte, máte polévku za pár minut zase.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Tahle polévka je krémová, záleží na vás, zda ji takovou necháte nebo více zředíte. Ale to by byla škoda. Nechte ji krémovou. A když si ji zamrazíte, máte polévku za pár minut zase.
Pórková polévka s brambory a slaninou
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Plátky anglické slaniny podélně přepůlíme a na rozpuštěném kousku másla opečeme. Část opečné slaniny dáme stranou.
    Opečeme slaninu
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory na drobné kostičky (dobře je propláchneme), pórek nakrájíme na kolečka.
    Nakrájíme zeleninu
  3. Osmahneme cibuli v pánvi se slaninou, aby zesklovatěla.
    Osmahneme cibuli
  4. Přidáme pórek a brambory. Promícháme. Zakryjeme a dusíme a mírné teplotě, tak asi 5 minut. Občas promícháme, aby se nic nepřichytlo na dno pánve.
    Přidáme pórek a brambory
  5. Přilijeme vývar a přivedeme k varu.
    Přilijeme vývar
  6. Zakryjeme a dusíme 20 minut, aby zelenina změkla.
    Zakryjeme
  7. Necháme mírně vychladnout a pak tyčovým mixerem směs rozmixujeme do hladka. Zahřejeme.
    Rozmixujeme
  8. Mix
  9. Přilijeme smetanu.
    Přidáme smetanu
  10. Dochutíme solí a pepřem.
    Dochutíme
  11. Podáváme se slaninou a dalamánkem.
    Podáváme se slaninou a dalamánkem