Tymiánové kuře s olivami | Porce z drůbeží farmy

Tohle jídlo je ovoněné tymiánem a jeho výhodou je, že opět potřebujeme jen jednu hlubší pánev nebo hrnec. Nahořklá chuť oliv to vše doplňuje.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
60 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
60 minut
Není to nějak složitá záležitost, takže se do přípravy může pustit i naprostý začátečník.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
60 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
60 minut
Není to nějak složitá záležitost, takže se do přípravy může pustit i naprostý začátečník.
Tymiánové kuře s olivami | Porce z drůbeží farmy
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Mouku smícháme se solí a pepřem. Dáme do sáčku, do kterého vložíme kuřecí stehna a protřepeme, aby směs mouky ulpěla na mase. Zbytek mouky oklepeme.
    Obalíme v mouce
  2. Zahřejeme olej na střední teplotu a opečeme kuřecí stehna.
    Stehna opečeme
  3. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme, tak asi 4 minuty, aby zesklovatěla. Přidáme prolisovaný česnek a vaříme tak 1 minutu.
    Přidáme cibuli
  4. Přilejeme vývar a víno, přidáme tymián čerstvý i sušený (máte-li dost čerstvého, dejte více snítek a vynechte sušený) a zakryjeme. Přivedeme k varu a teplotu snížíme, aby se kuře dusilo. Tak asi 15 minut.
    Vývar přilijeme
  5. Víno přilijeme
  6. Zakryjeme
  7. Přidáme tymián. Čerstvý nebo v kombinaci se sušeným (případně jenom sušený).
    Tymián
  8. Přidáme anglickou slaninu nakrájenou na proužky, přepůlené brambory a vaříme odkryté asi 25 minut, dokud brambory nejsou měkké.
    Přidáme slaninu
  9. Přidáme zelené olivy, promícháme a vaříme ještě 5 minut.
    Olivy přidáme
  10. Podáváme.
    Tymiánové kuře

Treska s čerstvou rajčatovou salsou | Filé je milé

Zase mi někdo bude chtít vyprášit kožich, že mluvím o tresce a přitom je v receptu filé. Filé aljašské tresky. Tak je to treska nebo to není treska? Ale tyhle pseudopůtky házím za hlavu. Jasně, mohl bych zajít do seafood obchodu a pořídit si tresku jako takovou, to by byla pak jiná, jenže, co když mi stačí filé? Ha? Jasně, že můžete podle tohoto receptu připravit obojí, takže každý má možnost volby.

Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
25 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
25 minut
Pečené brambory, filé a čerstvá rajčatová salsa, to je to, oč tu běží. Jídlo, které je hotové za pár minut.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
25 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
25 minut
Pečené brambory, filé a čerstvá rajčatová salsa, to je to, oč tu běží. Jídlo, které je hotové za pár minut.
Treska s čerstvou rajčatovou salsou | Filé je milé
Potřebujete:
Pečené brambory
Salsa
Ryba
Jednotky:
Jak na to:
  1. Brambory omyjeme, necháme ve slupce. Pokud jsou větší, můžeme je překrojit na čtvrtiny. Zalijeme olejem, přidáme koření a sůl.
    Brambory s olejeme
  2. Dobře promícháme, aby se brambory ve směsi obalily.
    Koření s bramborami
  3. Dáme je do zapékací misky (lépe se nimi pracuje, ale když zvolíte plech s pečicím papírem, nic nepokazíte). Pečeme v předehřáté troubě na 210 °C asi 20 až 25 minut. V polovině pečení brambory promícháme (stačí zatřást zapékací miskou).
    Brambory upečeme
  4. Mezitím si připravíme rajčatovou salsu. Cherry rajčátka nakrájíme alespoň na osminy, česnek jemně nasekáme, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a zalijeme citronovou šťávou. Osolíme a promícháme. Během přípravy dalšího kroku salsu několikrát promícháme.
  5. Filé tresky osolíme, pokmínujeme, přidáme provensálské koření a pokapeme olejem. Kousky ryby pak zaprášíme hladkou moukou.
  6. V pánvi na rozehřátém oleji s máslem filé opečeme na středním plameni, tak asi 5 minut z každé strany.
  7. Podáváme filé s pečenými brambory, rajčatovou salsou a můžeme ozdobit lístkem bazalky.
    Podáváme se salsou, brambory a zdobené bazalkou