Tak jo, zahrajeme si zase tu hru na kuchaře a jeho inspiraci. Když nejste v kuchyni z musu, ale z radosti, půjde to samo. Moje metoda je stejná: omrknu všechno kolem a kolem a vytvořím jídlo, které je okay. Takže dobré. Jasně, že je to další variace na dané téma, ale vždycky si můžete zkusit ještě něco přidat, či ubrat. Ovšem platí, že je dobré být střídmý.Tuhle polévku jsem si už vyzkoušel třeba jako plnou párků.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
14minut
Doba vaření
50minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
14minut
Doba vaření
50minut
První překvapení. Čočka. Druhé překvapení rajčata. V českých receptech po nich není ani vidu, ani slechu.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
14minut
Doba vaření
50minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
14minut
Doba vaření
50minut
První překvapení. Čočka. Druhé překvapení rajčata. V českých receptech po nich není ani vidu, ani slechu.
Frankfurtská polévka zase trochu jinak | Zkuste si to taky! Párky, čočka, rajčata.
Rozehřejeme sádlo a orestujeme na kousky nakrájenou slaninu. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a celer. Promícháme.
Přidáme 2 lžičky sladké papriky.
Zalijeme vývarem, aby paprika nezhořkla. Přidáme bobkový list a trochu pepře. Necháme chvilku vařit, pak přidáme 4 lžíce krájených rajčat i se šťávou. Přilijeme trochu vývaru a necháme chvíli vařit.
Přidáme čočku, kterou nemusíme dlouho namáčet, stačí ji nechat 10 minut ve vodě, kterou slijeme.
Bramboru nakrájíme na malé kostičky. Dáme do základu. Bramboře by mělo stačit k uvaření 20 minut.
Stroužky česneku rozmáčkneme plochou stranou nože a nakrájíme nadrobno. Přidáme do polévky.
Přilijeme vodu, promícháme a necháme vařit na mírném ohni pod pokličkou.
Párky nakrájíme na kolečka a přidáme do polévky.
Můžeme ještě dochutit špetkou drceného kmínu a špetkou majoránky nebo libečku, ještě trochou mletého pepře a soli.
Tak jo, mezi chleba se dá položit cokoli a můžeme si pochutnat. Pokud jste si připravili holandský řízek z mletého masa a vybylo, můžete si udělat burger.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
15minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
15minut
Holandský řízek mezi dvěma krajíčky lámankového chleba s oblohou. Nemusíte čekat, až vám zbyde porce holandský řízků, ale lze to na férovku připravit rovnou. Takže burger, říkejme tomu tak.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
15minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
15minut
Holandský řízek mezi dvěma krajíčky lámankového chleba s oblohou. Nemusíte čekat, až vám zbyde porce holandský řízků, ale lze to na férovku připravit rovnou. Takže burger, říkejme tomu tak.
Do mletého masa nalijeme mléko, promícháme a necháme odležet.
Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, petržel, osolíme a opepříme. Dobře propracujeme, nejlépe rukama.
Z masové hmoty vytvoříme placičky ve tvaru řízku. Obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
Řízky opečeme v silnější vrstvě oleje. Z oleje přendáme na papírovou utěrku a necháme okapat.
Řízky položíme na plátek chleba, kde vytvoříme lůžko z plátků okurky, přikryjeme dalšími plátky okurky a rajčete. Přelijeme tatarskou omáčkou a přiklopíme plátkem chleba.
Opět jedeme mleté maso. Tentokrát je to návrat do dob, kdy jsme ho dostávali ve školní jídelně. tak jsem se mu dlouho vyhýbal, neúspěšně. Máme ho tady. Proč se tenhle pseudořízek jmenuje zrovna holandský, netuším, snad kvůli sýru. Můžete ho ještě připravovat ve dřevácích, aby to bylo jaksi stylové.
Smícháme zakysanou smetanu s krémovým sýrem Gervais, ochuceným česnekem a bylinkami. Nadrobno nakrájíme nať jarní cibulky a řapíkatý celer. Přidáme pepř a špetku soli. Vše dobře promícháme.