Jistě, už jsme ochutnali bramborový salát s česnekovou majonézou, ale můžeme zkusit i obdobu s tatarkou.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
25minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
25minut
Žádné velké překvapení nečekejte, spíše skvělou chuť a vcelku lehkost salátu, který můžete mít opravdu rychle (pokud odečteme vaření a chladnutí brambor).
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
25minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
25minut
Žádné velké překvapení nečekejte, spíše skvělou chuť a vcelku lehkost salátu, který můžete mít opravdu rychle (pokud odečteme vaření a chladnutí brambor).
Tak si budeme trochu hrát. Klasický bramborový salát je vánoční tradice, ale nemusíme zůstat jen u jediného receptu, zkusme něco jednoduššího. Ostatně, nejsou Vánoce. Nejlépe by se tento salát připravoval z malých brambor, tak musím i trochu fantazírovat, promiňte mi to, protože k mání jsem v momentě experimentu měl brambory skoro velikosti náboje do pancerfaustu. Jedna hlíza o hmotnosti 450 gramů, to už je docela síla. Říkalo se, že čím hloupější sedlák, tím větší brambory, ale nebudu se vysmívat sedlákům a celou věc nějak složitě řešit. Pravdou je, že takovou bramboru vaříte trochu déle než ty prťavé. Ale to přece není důvod se do salátu nepustit.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
30minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
30minut
Když si uvaříte brambory, všechno ostatní jde ráz na ráz. Recept jsem si mírně upravil, ten původní jsem našel na zajímavém foodwebu Epicurious a trochu mě překvapila a o to víc lákala jedna z ingrediencí – je to horká voda. Napadlo vás někdy něco podobného?
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
30minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
30minut
Když si uvaříte brambory, všechno ostatní jde ráz na ráz. Recept jsem si mírně upravil, ten původní jsem našel na zajímavém foodwebu Epicurious a trochu mě překvapila a o to víc lákala jedna z ingrediencí – je to horká voda. Napadlo vás někdy něco podobného?
Bramborový salát s česnekovou majonézou a pažitkou | Báječný k řízku
Dáme si vařit v osolené vodě brambory na kaši. Než dojdeme k její realizaci, stihneme ostatní.
Povolené filé posolíme a popepříme, v misce smícháme mouku s drcenými kukuřičnými lupínky, kmínem a bylinkami. V této směsi obalíme filé.
Rozehřejeme na pánvi máslo s olejem. Na středním ohni opečeme filé.
Připravíme si kaši. Rozmačkáme scezené brambory, přidáme lžíci másla a mléko, které jsme prohnali varem. Kaši propracujeme mačkadlem. V závěru prošleháme, ruční metla stačí.
Ať je veselo, řekl jsem si. A ke klasické bramborové kaši jsem povolal dosud ladem ležící zelené pesto. Ta barva mě nalákala, vždyť do kaše přidávám nasekanou pažitku, petrželku nebo i jarní cibulku, proč nemohlo dochutit kaši?! Vždyť hlavní ingrediencí je bazalka, to by mohlo chutnat.
Hlasů: 4
Hodnocení: 4.5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
25minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
25minut
Ochucená bramborová kaše chutná třeba s grilovacím bavorskými klobáskami, které jsou udělané v troubě.
Hlasů: 4
Hodnocení: 4.5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
25minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
25minut
Ochucená bramborová kaše chutná třeba s grilovacím bavorskými klobáskami, které jsou udělané v troubě.