Dumal jsem nad tím, co ještě můžu uvařit rychle a snadno. Odcházet z práce v momentě, kdy už normálně v kuchyni chystáte večeři je stresující. Ale vybudí to buňky šedé kůry mozkové. Začalo mi to šrotovat a večeře, byť přece jen trošku pozdní se vydařila. I díky zkrácenému času.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
20minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
20minut
Je to rychlé a opravdu jednoduché. A taky dobré, jinak by se to na této stránce neobjevilo, to je fakt. Tat to také zkuste, bude spokojeni.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
20minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
20minut
Je to rychlé a opravdu jednoduché. A taky dobré, jinak by se to na této stránce neobjevilo, to je fakt. Tat to také zkuste, bude spokojeni.
Kuřecí játra s červenými fazolemi a červenou cibulí | Bleskový nápad
Očistíme játra, překrájíme na menší kousky, lehce osolíme a opepříme. Nakrájíme červenou cibuli na půlměsíčky, zelenou papriku podélně rozpůlíme a napříč nakrájíme na nudličky.
Dáme vařit rýži v mírně osolené vodě s přidaným hřebíčkem a bobkovým listem. (Vařím rýži v sáčku, takže koření nebude v rýži, ale dá jí chuť.)
V pánvi wok rozehřejeme olej a osmahneme nasekaný česnek...
...přidáme zázvor, nakrájenou papriku a červenou cibuli. Restujeme asi 3 minuty a přidáme játra. Ochutíme mletými vločkami chilli. Restujeme asi asi 8 minut (podle síly vařiče), tak aby játra byla opečená.
Přidáme červené fazole. Promícháme. Zmírníme teplotu.
Smícháme lžičku cukru, lžíci ústřicové omáčky, lžíci rýžového octa a 100 ml bílého vína.
Zalijeme směsí játra s fazolemi. Snížíme teplotu a povaříme.
Můžete ještě mírně dosolit, opepřit a ještě přidat trochu mletých chilli vloček, podle chuti. Vaříme, aby se omáčka mírně redukovala, tak 5 minut.
Podáváme s rýží, posypané nasekanou jarní cibulkou.
Venkovský špekáček prodávají na Žižkově v řeznictví, kde všechno voní a je čerstvé, a také nabízejí ledacos, co hned tak zase nepotkáte. Venkovský špekáček je opravdický, chutný a velký. Tak co s ním? Přidáme k němu růžičkovou kapustu, která čeká na využití a když budou přílohou penne, je vhodně mít nějakou červenou omáčku. Takže přidáme sekaná rajčata. Ale nečekejte záplavu, decentně.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
15minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
15minut
Můžete použít i jinou uzeninu, třeba salám, ale špekáček (ať už ten klasický malý nebo ten, který má dneska hlavní slovo) nemá v receptu chybu.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
15minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
15minut
Můžete použít i jinou uzeninu, třeba salám, ale špekáček (ať už ten klasický malý nebo ten, který má dneska hlavní slovo) nemá v receptu chybu.
Růžičková kapusta s venkovským špekáčkem a rajčaty | Proč si nepochutnat?
Připravíme si, co potřebujeme. Dáme vařit pene v osolené vodě podle návodu.
Špekáček nařízneme podélně po obou stranách a nakrájíme na kolečka. Opečeme na oleji. Pak dáme stranou.
Do stejné pánve, kde zbyla šťáva ze špekáčku dáme kousek másla a orestujeme na poloviny nakrájené růžičkové kapusty. Stačí tak 4 až 5 minut, až kapusta začně být opečená.
Přidáme trochu mletých chilli vloček, osolíme a opepříme.
Ke kapustě vrátíme opečený špekáček.
Přidáme nasekaná rajčata.
Zalijeme vývarem a promícháme. Zakryjeme a vaříme asi 3 minuty, pak snížíme teplotu a dusíme tak 5 až 6 minut.
Zelňačku jste nejspíše někdy už měli na jídelníčku. A důvod není podstatný, byť má tahle polévka pověst vyprošťováka. Jenomže nemusíte být ve stavu, kdy by přišla vhod. Jsou i chvíle, kdy přijde vhod tak sama o sobě.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
4osoby
10minut
Doba vaření
15minut
Porce
Doba přípravy
4osoby
10minut
Doba vaření
15minut
Chodil jsem kolem kysaného zelí, tak nějak nevšímavě, pak minul pikantní klobásu a rázem mi to seplo. Což takhle dát si zelňačku? Pikantnost jí dodá jak klobása, tak chilli.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
4osoby
10minut
Doba vaření
15minut
Porce
Doba přípravy
4osoby
10minut
Doba vaření
15minut
Chodil jsem kolem kysaného zelí, tak nějak nevšímavě, pak minul pikantní klobásu a rázem mi to seplo. Což takhle dát si zelňačku? Pikantnost jí dodá jak klobása, tak chilli.
Na rozehřátém másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli.
Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, na osminky nakrájená rajčata (můžeme je spařit a zbavit slupky, pak nakrájíme), přidáme vločky chilli (ale opatrně, nechceme přece při jídle hořet!) a orestujeme. Ještě přisypeme trochu sladké papriky, promícháme a zalijeme horkou vodou, jen tolik, aby pokryla všechny ingredience.
Přidáme na kostičky nakrájené brambory, koření, opět trochu vody a zvolna vaříme až budou brambory měkké. Malé kostičky brambor se uvaří vcelku rychle.
Přidáme zelí, pokud se vám zdá v příliš velkých kusech, nakrájejte je. Za stálého míchání vaříme 12 minut. Můžete připad horkou vodu, pokud s vám zdá polévka moc hustá.
Na závěr přidáme kysanou smetanu a ještě prohřejeme.