Chilli con carne | Rychle a klidně

Vyhlášená texaská specialita je jedno z vůbec nejlepších jídel, které můžete předložit rodině nebo kamarádům. Chilli con carne je skvělé zahřívací jídlo. Navíc je velmi společenské, stačí vše servírovat ve velkých mísách a každý si nabere jen to, co má rád. Když máte, můžete stůl ozdobit žlutými růžemi z Texasu, jak o nich zpíval Waldemar Matuška.

Chilli con carne | Rychle a klidně
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Jasně, že můžeme volit mezi přichystanou směsí nebo si složit vlastní. Volba tentokrát padla na připravenou. Tím se i zjednodušuje postup. Pikantní je, že tuhle mexickou směs připravili ve Švédsku...
Porce
2 osoby
Porce
2 osoby
Chilli con carne | Rychle a klidně
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Jasně, že můžeme volit mezi přichystanou směsí nebo si složit vlastní. Volba tentokrát padla na připravenou. Tím se i zjednodušuje postup. Pikantní je, že tuhle mexickou směs připravili ve Švédsku...
Porce
2 osoby
Porce
2 osoby
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Cibule nakrájíme nadrobno, kapii napříč na proužky, česnek nasekáme. Na rozpáleném oleji dáme zesklovatět cibuli.
  2. Přidáme nasekaný česnek a necháme ovonět.
  3. Přidáme papriku a chvíli necháme osmahnout.
  4. Přidáme mleté maso, které necháme zatáhnout, můžeme ho až opéci do hněda.
  5. Přidáme kořenící směs a promícháme.
  6. Přidáme nakrájená rajčata.
  7. Přidáme zcezené fazole a promícháme.
  8. Přilijeme vodu. Po chvíli ještě přidáme kostku bujónu. Promícháme.
  9. Dusíme tak 8 až 10 minut.
  10. Podáváme s chlebem.

Rajčatový salát | Lehký a snadný

Jednoduchý salát, který se dá připravit velice rychle. Je osvěžující.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Doba přípravy
10 minut
Doba přípravy
10 minut
Hodí se na léto, ale stejně tak si ho můžeme připravit i v zimě. Je to o chuti.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Doba přípravy
10 minut
Doba přípravy
10 minut
Hodí se na léto, ale stejně tak si ho můžeme připravit i v zimě. Je to o chuti.
Rajčatový salát | Lehký a snadný
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Vše si připravíme.
  2. Do vody vsypeme cukr a dobře promícháme.
  3. Přidáme sůl a necháme rozpustit.
  4. Přilijeme olej.
  5. Přilijeme ocet a opět dobře promícháme.
  6. Opepříme.
  7. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Rajčata na osminky.
  8. Cibuli s rajčaty smícháme.
  9. Zalijeme zálivkou.
  10. Přidáme nadrobno nakrájenou petrželku. Salát podáváme mírně vychlazený.

Kuřecí játra na smetaně | S chlebem nebo rýží, stačí si vybrat

Zachtělo se mi něco rychlého, bezproblémového. I ohledně přílohy.Tak jsem šel do kuřecích jater na smetaně. Našel jsem dvě možné varianty, jedna doporučuje smetanu na šlehání, druhá zakysanou smetanu. Tak si můžete vybrat. Stejně jako přílohu. Libo-li chleba, bagetku nebo rýži. Není problém.





Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!




Tiskni

Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut

Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut

Je to rychlé jídlo, takže, když nemáte čas nebo ho chcete věnovat něčemu jinému než vystávání u sporáku, jděte do toho. Jo, ještě jsem narazil na recept, kde podléváte koňakem nebo whisky. No, může být.


Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!




Tiskni

Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut

Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut

Je to rychlé jídlo, takže, když nemáte čas nebo ho chcete věnovat něčemu jinému než vystávání u sporáku, jděte do toho. Jo, ještě jsem narazil na recept, kde podléváte koňakem nebo whisky. No, může být.

Kuřecí játra na smetaně | S chlebem nebo rýží, stačí si vybrat

Potřebujete:



Jednotky:

Jak na to:
  1. Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na rozpáleném oleji. Já volím pomalejší zkaramelizování, pár minut navíc, střední teplota a cibulka je jako víno.
    osmahneme

  2. Nasekáme česnek (můžete i prolisovat, je-li libo) a přidáme k restované cibulce. Dejte česneku tak půl minuty, ne víc.

  3. Přidáme očištěná játra. Větší kusy překrojíme. Restujeme asi 10 minut nebo do té doby než vykazují známky opečení.
    osmahneme

  4. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Promícháme.
    Přidáme koření

  5. Podlijeme trochou kuřecícho vývaru.
    Podlijeme

  6. Zakryjeme a dusíme tak 10 minut. Mezitím si připravíme rýži (je-li ve volbě přílohy).
    Zakryjeme

  7. Smícháme mouku s vodou.
    Smícháme

  8. Játra zalijeme smetanou a promícháme.
    Zalijeme smetanou

  9. Přidáme mouku rozmíchanou ve vodě. Promícháme a provaříme. Dejte mouce tak 3 minuty.
    Přidáme mouku

  10. Podáváme. Ve finále můžeme dozdobit nasekanou natí jarní cibulky nebo něčím jiným zeleným. Aby si pochutnalo i oko.
    Podáváme




Rychlá čína na pánvi | Proč ne?

Byla příležitost zase zabrousit na Wild East, tak brousíme. Potřebujete k tomu opravdu ostrý nůž.

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
6 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
6 minut
Čína je rychlá, takže po ní saháme v momentě, kdy nebylo moc času. Jenom je dobré si připravit všechno k ruce. Pak to jde totiž ráz na ráz a nějaké krájení zeleniny, když už je maso na pánvi už sotva stíháte.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
6 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
6 minut
Čína je rychlá, takže po ní saháme v momentě, kdy nebylo moc času. Jenom je dobré si připravit všechno k ruce. Pak to jde totiž ráz na ráz a nějaké krájení zeleniny, když už je maso na pánvi už sotva stíháte.
Rychlá čína na pánvi | Proč ne?
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Maso nakrájíme na nudličky. Smícháme s kořením pěti vůní, solí a rýžovým octem (3 lžíce). Dáme stranou do chladu (ne do lednice).
    Maso nakrájíme
  2. Nakrájíme na kroužky pórek i cibuli, mrkev (kterou jsme předtím oškrábali) na šikmá kolečka.
    Zelenina
  3. Připravíme si aromatizovanou vodu. Smícháme rybí omáčku se sojovou omáčkou a škrobem. Rozmícháme v asi 75 ml vody.
    Aromatizovaná voda
  4. Aromatizovaná voda je připravena. Před použítím dobře rozmíchejte.
    Aromatizovaná voda 2
  5. Pánev rozpálíme nasucho a přilijeme 2 lžíce oleje (třeba řepkového). Hned maso promícháváme, aby se zatáhlo. Tak asi 1 minutu. Pak dáme maso stranou.
    Maso osmahneme
  6. Do stejné pánve přidáme lžíci oleje a na něm restujeme zeleninu. Mícháme asi tak minutu až dvě.
    Osmahneme zeleninu
  7. Zalijeme aromatizovanou vodou a mícháme, aby se zelenina obalila. Tekutina zhoustne, stačí jí tak minuta až dvě.
    Přilijeme
  8. Vrátíme do pánve k zelenině maso. Promícháme.
    Přidáme maso
  9. Hned přidáme oříšky (tady kešu, ale můžete arašídy či třeba i mandle, je to na vás). Promícháme a je hotovo.
    Oříšky
  10. Podáváme s rýží.
    Podáváme