Na guláše už tu máme několik receptů, třeba ten hospodský a také ještě jeden, ale vlastně jsem nikdy nedělal vepřový guláš. Proč, to nevím. Takže to napravíme. Jenže to bude guláš trochu jinak.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
45minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
45minut
Nějak netradičně zkusíme dát ke guláši bramborovou kaši. Tento vydatný recept na dušené vepřové maso a houby je skvělý pro skvělou zimní večeři. Ale tou sezónností bych se až tak netrápil. A kdo s kaší pochybuje, může zvolit těstoviny.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
45minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
45minut
Nějak netradičně zkusíme dát ke guláši bramborovou kaši. Tento vydatný recept na dušené vepřové maso a houby je skvělý pro skvělou zimní večeři. Ale tou sezónností bych se až tak netrápil. A kdo s kaší pochybuje, může zvolit těstoviny.
Hrál jsem si myšlenkou, že připravím kachnu ze zelím, ale když jsem vyrazil na lov do supermarketu, narazil jsem jenom na kuřecí stehna z biofarmy a trochu zvažoval opakování pečení stehen na zelí, jaké už tu máme nebo třeba baskické kuře. Jenže jsem chtěl dopřát něco nového. Takže žampiony, které jsem si do košíku přihodil, se nakonec hodí.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
20minut
Doba vaření
60minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
20minut
Doba vaření
60minut
Zase budu improvizovat, už to tak mám. Našel jsem si inspiraci a kombinoval. Ze všeho pak vznikl oběd, který stojí za to. Jasně, že stehna budou chutnat jinak, když použijete houby, které já prostě sbírat neumím a musím se spoléhat na to, co se najde v regálech.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
20minut
Doba vaření
60minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
20minut
Doba vaření
60minut
Zase budu improvizovat, už to tak mám. Našel jsem si inspiraci a kombinoval. Ze všeho pak vznikl oběd, který stojí za to. Jasně, že stehna budou chutnat jinak, když použijete houby, které já prostě sbírat neumím a musím se spoléhat na to, co se najde v regálech.
Je to tak trochu na hlavu? Ale kde, jen jsem si inspiraci našel u Protinožců.Je totiž připravené jinak než by se dalo čekat. To mě láká.Jasně, že najdeme ty správné recepty i v češtině, jen spíše převládají stehna a já chtěl něco menšího, komornějšího, dá-li se to tak říct.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Doba vaření
45minut
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Doba vaření
45minut
Tentokrát přicházejí ke slovu i krájená rajčata. Navíc bílé fazole s nimi hrají docela dobrou muziku. Tak proč ten koncert nespustit. Každopádně výsledek stojí za to.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Doba vaření
45minut
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Doba vaření
45minut
Tentokrát přicházejí ke slovu i krájená rajčata. Navíc bílé fazole s nimi hrají docela dobrou muziku. Tak proč ten koncert nespustit. Každopádně výsledek stojí za to.
Provensálské kuře s houbami | Na skok do Francie přes Austrálii
Kuřecí horní stehna osolíme a opepříme. Zahřejeme máslo a olej v hrnci na středně vysokou teplotu.
Kuřecí maso opékáme tak 10 minut nebo dozlatova. Vyjmeme na talíř.
Připravíme si zeleninu s bylinkami.
Na pánev s výpekem přidáme cibuli nakrájenou na čtvrtiny, celerové stonky pokrájené na kousky, stroužky česneku ve slupce, bobkové listy a tymián. Vaříme 5 minut.
Vrátíme kuřecí maso do hrnce.
Přidáme rajčata...
... víno...
... vývar, promícháme a přivedeme k varu.
Zakryjeme, stáhneme mírně teplotu a vaříme 30 minut.
Osmahneme houby na másle.
Přidáme houby...
...fazole...
...cukr...
... a omyté baby brambory ve slupce.
Snížíme teplotu na středně nízkou.
Přikryjeme a vaříme tak 20 minut, nebo dokud brambory nezměknou.
Tohle je recept s příběhem. Napoleonův kuchař musel vytvořit chutnou krmi pro císaře, který měl zrovna nějako práci v Itálii. A kuchař musel vařit z dostupných zásob. Tak prý vznikla právě tato dobrota v blízkosti italské obce Marengo, kde císařova vojska bojovala.Tenhle recept má samozřejmě varianty. Napoleon měl ke kuřeti ještě raky a lanýže, to už se dnes vynechává.To, že jsou v receptu rajčata jsem musel nějak chytře obejít. Pomohli mi Kluci v akci, kteří rajčata zbavili dužiny, takže by to mohlo projít.Kuře se čtvrtí nebo se krájí na menší kousky, sakra pro dva nemusí být celé kuře, takže další plus.Jak asi tušíte, z variant si vyberu a udělám to po svém. Vadí?
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
60minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
60minut
Kromě raků a lanýže (prý byl černý), škrtám ještě křepelčí vejce a bagetku opečenou na másle. A také střik koňaku, který se dává do zeleninové směsi, ale nějak se mi kamsi zatoulal. Snad to nebude rouhání a Napoleon mě nebude chodit strašit, ale zkusím jinou přílohu. Protože je to jídlo pro dva, nečtvrtím kuře, ale pořídil jsem si už čtvrtky.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
60minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
60minut
Kromě raků a lanýže (prý byl černý), škrtám ještě křepelčí vejce a bagetku opečenou na másle. A také střik koňaku, který se dává do zeleninové směsi, ale nějak se mi kamsi zatoulal. Snad to nebude rouhání a Napoleon mě nebude chodit strašit, ale zkusím jinou přílohu. Protože je to jídlo pro dva, nečtvrtím kuře, ale pořídil jsem si už čtvrtky.