Kuře kung pao podle PanNan | Čína z Ameriky

PanNan je usměvavá žena z Needville v Texasu, takže tohle bude taková americká čína. Ty české číny jsou asi dost chronicky známé, obsahují obvykle směs zeleniny z nápisem Čínská směs nebo jenom Čína. Víme o co jde.  Ač ten pytlík mám, zkusil jsem poněkud jinačí variantu. Za zády s PanNan. A až ochutnáte tuhle dobrotu, zkuste třeba i jinou – čínu s Florentýnou, taky si pochutnáte. S Florentýnou máte hotovo za osm minut, tady si pár minut přidejme, ale rozhodně to stojí za to. Dobrou chuť.

Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 6 minut
Doba vaření
10 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 6 minut
Doba vaření
10 minut
Žádná směs z pytlíku (nic proti tomu), ale tentokrát sáhneme po jarní cibulce a česneku. Ještě můžete pustit do hry čerstvý zázvor. Použil jsem sušený, trochu se tak připravuji o ono aroma čerstvého zázvoru, ale chuť zůstává.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 6 minut
Doba vaření
10 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 6 minut
Doba vaření
10 minut
Žádná směs z pytlíku (nic proti tomu), ale tentokrát sáhneme po jarní cibulce a česneku. Ještě můžete pustit do hry čerstvý zázvor. Použil jsem sušený, trochu se tak připravuji o ono aroma čerstvého zázvoru, ale chuť zůstává.
Kuře kung pao podle PanNan | Čína z Ameriky
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Prsní řízek nakrájíme na kostky, které obalíme v kukuřičném škrobu.
    Obalíme ve škrobu
  2. V pánvi wok rozehřejeme olej, do kterého přidáme sezamový olej. Kuřecí maso opečeme do zlatava. Tak asi 7 minut.
    Na oleji opečeme
  3. Kuřecí maso vyjmeme z pánve a dáme stranou. Do pánve dáme nadrobno nakrájené jarní cibulky, bílou i zelenou část. Orestujeme a pak přidáme prolisovaný česnek a chilli vločky. Promícháme a restujeme tak 20 sekund.
    Cibulku, česnek a chilli orestujeme
  4. Mezitím si při opékání kuřecího masa připravíme omáčku. Smícháme ocet, sójovou omáčku a cukr.
    Omáčku smícháme
  5. Omáčku vlijeme do pánve s cibulkou.
    Přidáme omáčku
  6. Vrátíme do pánve kuřecí maso.
    Maso dáme do pánve
  7. Přidáme pražené arašídy. Vše dobře promícháme a chvíli povaříme.
    Přimícháme arašídy
  8. Podáváme s rýží, rýži přelijeme masem s omáčkou.
    Servírujeme s rýží

Kuřecí kousky se sušenými rajčaty, špenátem a penne | Stačí jedna pánev

Při hledání zajímavých nápadů, co by mohlo být k večeři, jsem narazil na blonďatou blogerku Julii z druhého konce světa, která řeší především bezlepková jídla, ale hlavně jídla, která vám nesežerou moc času. A hele, recept na kuřecí s penne, to by se mohlo hodit. I když jsem už kuřecí kousky s penne tady připravoval, Julia mě nakopla k dalšímu počinu. Ale můžete ochutnat i penne s javořickými párky, nemá také chybu.

Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut
Musím improvizovat, jak to ostatně dělám často. Správně by se v měl v receptu objevit sýr asiago, tvrdý italský. A tak jsem zvolil goudu. Na asiago dojde někdy jindy, až navštívím italskou prodejnu.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut
Musím improvizovat, jak to ostatně dělám často. Správně by se v měl v receptu objevit sýr asiago, tvrdý italský. A tak jsem zvolil goudu. Na asiago dojde někdy jindy, až navštívím italskou prodejnu.
Kuřecí kousky se sušenými rajčaty, špenátem a penne | Stačí jedna pánev
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Připravte si vše, co potřebujete.
    Vše, co potřebujeme
  2. Dáme vařit těstoviny v osolené vodě.
  3. Pokrájená sušená rajčata chvilku orestujeme na olivovém oleji na středním plameni. A přidáme k nim prolisovaný česnek. Promícháme a necháme tak 1 minutu vařit.
    Rajčate na oleji
  4. Přidáme na kousky nakrájená kuřecí prsa, které dobře osmahneme.
    Přidáme maso
  5. Přidáme papriku a opět orestujeme.
    Přidáme papriku
  6. Oslolíme a podle chuti ještě můžeme opepřit.
  7. Kuřecí kousky zalijeme smetanou a přivedeme k varu. Povaříme tak 2 minuty.
    Přidáme smetanu
  8. Do pánve dáme penne (vodu z těstovin si nechte stranou) a promícháme. Pokud se smetana redukovala, přidáme několik lžic vody z těstovin.
    Vmícháme penne
  9. Přidáme strouhaný sýr a mícháme asi půl minuty, než se sýr zcela roztaví.
    Přidáme sýr
  10. Přidáme čerstvý špenát a promícháme.
    Vmícháme špenát
  11. Můžeme ještě přisolit podle chuti. Zakryjeme poklicí a dáme z vařiče.
    Zakryjeme poklicí
  12. Podáváme.
    Podáváme
  13. Kuře s penne

Pikantní kuřecí kousky s klobáskou a cizrnou | Portugalská ozvěna

Když jsem v Portugalsku ochutnával místní jídlo, pro mě všechno skoro vlastně speciality, narazil jsem zapékané kuře s cizrnou a chorizem. Paličky a stehýnka si s ostrostí mohly konkurovat kuchařovu nabroušenému noži. No, dělám si legraci. Tak jsem si tohle kuře vybavil při pohledu a konzervu s cizrnou, když jsem měl chuť si v kuchyni pořádně zašpásovat. Tak jsem dal k sobě věci, které k sobě patří, ale přece jenom trochu jinak.

Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
45 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
45 minut
Můžete se do toho pustit s kuřecími paličkami, stehýnky, třeba rozporcovat i celé kuře, ale já jsem měl po ruce kuřecí stehenní řízky, dosehnal klobásu, česnekovou, a bylo. Ochutnejte, nebudete litovat.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
45 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
45 minut
Můžete se do toho pustit s kuřecími paličkami, stehýnky, třeba rozporcovat i celé kuře, ale já jsem měl po ruce kuřecí stehenní řízky, dosehnal klobásu, česnekovou, a bylo. Ochutnejte, nebudete litovat.
Pikantní kuřecí kousky s klobáskou a cizrnou | Portugalská ozvěna
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Smícháme sambal oelek, papriku, kmín, prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Do této marinády naložíme na větší kousky nakrájené stehenní řízky. Dobře promícháme, aby peprná marináda obalila maso. Můžeme nechat chvilku odpočinout.
    Naložíme kuře
  2. Do předehřáté trouby na 200 °C dáme zapékací misku s olejem, který rozehřejeme a pak na něm opečeme maso. Dejte tomu tak 5 až 6 minut z každé strany. Protože jsem to s velikostí misky přehnal, či spíše velikost nedocenil, opečené maso i s olejem putovalo do větší misky.
    Opečeme maso
  3. Mezitím si nakrájíme papriku, klobásu na kolečka a rajče na menší kousky.
    Potřebné nakrájíme
  4. Nakrájené ingredience pak smícháme s předpečeným kuřetem a scezenou cizrnou. Přidáme snítky tymiánu.
    Do misky dáme všechny ingredience
  5. Zalijeme dobrým kuřecím vývarem a vrátíme do trouby. Pečeme asi 35 minut, aby bylo kuře propečené.
    Přidáme vývar
  6. Podáváme třeba jen s čerstvou bagetkou.
    Servírujeme

Javořické penne | Česká Itálie

Javořické penne v sobě snoubí javořické párky a penne. Tak je to jednoduché, ostatně jako celý tento recept.

Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Je to klasická sestava. Rajčata, bazalka, cibule, česnek. K tomu jsem přidal malou chilli papričku, která to nemůže pokazit, když je také z Itálie.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Je to klasická sestava. Rajčata, bazalka, cibule, česnek. K tomu jsem přidal malou chilli papričku, která to nemůže pokazit, když je také z Itálie.
Javořické penne | Česká Itálie
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Párky nakrájíme na kolečka a na středně rozpáleném oleji opékáme dorůžova. Stačí 5 minut.
    Opečeme párky
  2. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme, aby cibulka zesklovatěla, tak 5 minut.
    Orestujeme cibulku
  3. Přidáme nasekaný česnek, nakrájenou chilli papričku a nakrájené rajče, promícháme.
    Přidáme rajče a česnek
  4. Zalijeme rajčatovým pyré a kuřecím vývarem. Povaříme tak 5 minut, aby se tekutina redukovala.
    Přidáme pyré
  5. Přidáme nasekanou bazalku.
    Nasekaná bazalka
  6. Necháme dusit zakryté asi 10 minut.
    Dusíme
  7. Dáme vařit penne v osolené vodě.
  8. Do pánve s rajčaty přidáme celé fazolky, promícháme a necháme ještě podusit tak 10 minut.
    Zelené fazolky
  9. Penne scedíme a přidáme do pánve s rajčaty a promícháme.
    Penne přidáme
  10. V pánvi promícháme
  11. Hotovo
  12. Podáváme posypané parmezánem.
    Posypeme parmezánem