Fazolová polévka s uzeným masem | Podzimní pohlazení

Zase mám k dispozici vývar s uzené krkovice a také zbylo trochu masa. To by mohlo fungovat v polévce. Takže zeleninka a nějaké koření. Třeba provesálské. Ať si vykouzlíme vzpomínku na Středomoří.

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
35 minut
Taková podzimní záležitost. Polévka, která zahřeje, když je třeba. A ostatně, co se zbylým vývarem, lepší ho využít než vylít. Myslím si.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
35 minut
Taková podzimní záležitost. Polévka, která zahřeje, když je třeba. A ostatně, co se zbylým vývarem, lepší ho využít než vylít. Myslím si.
Fazolová polévka s uzeným masem | Podzimní pohlazení
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Nakrájíme šalotku na drobno, česnek nasekáme. Mrkev nakrájíme nadrobno a stejně tak stonek řapíkatého celeru.
    Nakrájíme zeleninu
  2. Cibulku osmahneme na olivovém oleji. Přidáme česnek a dáme mu 1 minutu.
    Osmahneme cibulku
  3. Přidáme česnek
  4. Zalijeme trochou vývaru a povaříme asi tak 5 minut.
    Zalijeme
  5. Přidáme mrkev a celer. Přilijeme vývar, přidáme provensálské koření, na drobno nasekané chilli papričky a vaříme na mírném ohni zakryté asi 20 minut.
    Přidáme zeleninu
  6. Nakrájíme chilli
  7. Přidáme chilli
  8. Přidáme koření
  9. Přidáme koření
  10. Přidáme propláchnuté fazole.
    Přidáme propláchnuté fazole
  11. Přidáme natrhané maso. Vše povaříme na mírném ohni ještě tak 10 minut.
    Maso
  12. Přidáme maso
  13. Podáváme s nasekanou petrželkou.
    Podáváme

Restované kuře se zeleninou a rýží | Něco na čínský způsob v české kotlině

Na tenhle čínský recept jsem narazil na americkém webu, takže několikrát obletěl zeměkouli jako Gagarin a přistál v mé kuchyni. Ten smeč jsem vybral docela dobře podle sebe, takže to byl úspěch. Pokud tedy máte rádi chuť asijských pokrmů, kde je také dost zeleniny a nezbytná sojová omáčka.

Opravdu dobrá záležitost
Opravdu dobrá záležitost

Uložit

Uložit

Uložit

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
V ingrediencích chybí sůl. To jsem si uvědomil až v momentě, kdy jídlo bylo hotové. ono to bylo skvělé. Jasně, pokud holdujete soli, přisolte. Ale sojová omáčka dodá jídlu decentní slanost, která může postačit.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
V ingrediencích chybí sůl. To jsem si uvědomil až v momentě, kdy jídlo bylo hotové. ono to bylo skvělé. Jasně, pokud holdujete soli, přisolte. Ale sojová omáčka dodá jídlu decentní slanost, která může postačit.
Restované kuře se zeleninou a rýží | Něco na čínský způsob v české kotlině
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno. Stejně tak stonek celeru, mrkev a papriky. Ze zkušenosti mi stačila jenom půlka mrkve, jídlo pak nebude sladké.
    Nakrájíme zeleninu
  2. Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na menší kousky. Posypeme kukuřičným škrobem a promícháme, aby se maso obalilo. Dáme vařit rýži, abychom se časově pěkně sešli, až bude potřeba.
    Na maso dáme škrob
  3. Dobře promícháme
  4. Rozehřejeme oleje a orestujeme kuřecí kousky, pěkně dozlatava. Tak 5 minut. Pak maso vyjmeme z pánve a dáme stranou.
    Restujeme kuřecí maso
  5. Restujeme dozlatova
  6. Na oleji pak orestujeme zeleninu. Tak 5 minut aby změkla.
    Restujeme zeleninu
  7. Vrátíme kuře do pánve.
    Vrátíme kuře do pánve
  8. Přidáme dvě lžíce sojové omáčky a promícháme. Chvilku povaříme.
    Přidáme dvě lžíce sojové omáčky
  9. Dobře promíchme
  10. Přidáme vařenou rýži.
    Přidáme vařenou rýži
  11. Uprostřed směsi vytvoříme hnízdo, do kterého rozklepneme vejce.
    Přidáme vejce
  12. Dobře promícháme. Že to vypadá jako smaženice? Nenechte se zmást. Připomíná vám to lečo? Prečo?
    Promícháme
  13. Přidáme pokrájené lusky hrášku a zalijeme dvěma lžícemi sojové omáčky. Vše jemně, ale dobře promícháme asi 4 až 5 minut povaříme na středním plameni.
    Přidáme hrášek
  14. Dobrou chuť.
    Podáváme

Měkkoučké vepřové nudličky | Večeře jako sen

Je čas měkkosti. Tak si připravíme jemné a měkkoučké vepřové nudličky. Každé sousto se vám  bude přímo rozplývat v ústech.

Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
55 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
55 minut
Je to vlastně metoda dlouhého vaření, kdy nemáme plotnu rozpálenou na plné pecky, ale mírným plamenem si pohráváme s masem, které se musí rozplývat na jazyku. Dejte tomu čas, odměnou bude měkkoučká večeře.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
55 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
55 minut
Je to vlastně metoda dlouhého vaření, kdy nemáme plotnu rozpálenou na plné pecky, ale mírným plamenem si pohráváme s masem, které se musí rozplývat na jazyku. Dejte tomu čas, odměnou bude měkkoučká večeře.
Měkkoučké vepřové nudličky | Večeře jako sen
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a posypeme mokou.
    Osolíme, opepříme a posypeme moukou
  2. V mouce obalíme vepřové nudličky.
    V mouce obalíme
  3. Opečeme na oleji.
    Opékáme na oleji
  4. Opečeme
  5. Přidáme vývar. Osolíme a přidáme trochu pepře.
    Přilijeme vývar
  6. Zakryjeme a dusíme aspoň 40 minut.
    Zakryjeme a dusíme
  7. Zalijeme vínem a povaříme. Tak 5 minut. Dáme stranou.
    Přidáme víno
  8. Nakrájíme pórek na kolečka. Připravíme si mrkev. Ta z konzervy nepotřebuje tolik času, jako kdyby byla syrová. Pokud sáhnete právě po syrové mrkvi, dejte jí trochu času, aby změkla.
    Nakrájíme pórek
  9. V jiné pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme pórek.
    Orestujeme pórek
  10. Přidáme mrkev.
    Přidáme mrkev
  11. Promícháme a restujeme tak 4 minuty na mírném ohni, dokud zelenina není měkká.
    Opepříme
  12. Zeleninu přidáme k vepřovým nudličkám a provaříme tak 4 minuty.
    Zeleninu přidáme k masu
  13. Podáváme s bramborami. Lehce nad talířem otočíme mlýnkem s pepřem.
    Podáváme

Jiná bramborová kaše | Nebojte se improvizace

Prostě to tak nějak vyšlo. Už jsem zkoušel bramborovou kaši s tím, že k vařeným bramborám jsem přidal česnek a nebo pesto. Teď je to o něčem jiném. Do osolené vody jsem přidal trochu hovězího vývaru a v závěru přišel nápad, tak jsem přihodil i kousek mrkve. Jak to bude chutnat? Ještě jako kaše?

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut
Klasická kaše je dobrá, ale proč nezkusit něco trochu jiného. Třeba právě tuhle kaši s příchutí hovězího vývaru a mrkve. Brambory si vytáhnou z vývaru i mrkve další chutě. Pak už je to zase klasika. A tahle kaše je dobrá.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut
Klasická kaše je dobrá, ale proč nezkusit něco trochu jiného. Třeba právě tuhle kaši s příchutí hovězího vývaru a mrkve. Brambory si vytáhnou z vývaru i mrkve další chutě. Pak už je to zase klasika. A tahle kaše je dobrá.
Jiná bramborová kaše | Nebojte se improvizace
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Brambory nakrájíme na drobnější kousky a vaříme v osolené vodě asi 15 minut. Přilijeme vývar a přidáme podélně překrojenou mrkev. Vaříme ještě 10 minut.
    Brambory uvaříme v osolené vodě a s vývarem a mrkví
  2. Brambory slijeme (mrkev vyhodíme), přidáme kousek másla a šťouchadlem rozmělníme.
    Rozšťoucháme
  3. Přidáme převařené mléko a prošleháme do kaše.
    Přidáme mléko
  4. Prošleháme
  5. Sekanou opečeme na troše sádla.
    Opečeme sekanou na sádle
  6. Podáváme, třeba s opečenou sekanou. Kaši ještě omastíme kouskem másla.
    Podáváme
Tip:

Brambory na kaši můžete vařit třeba i se stonkem řapíkatého celeru, který po slití vyhodíme.