Richardovy koule s marmeládou aneb Objevení Ameriky s Američanem – koule z mletého masa s marmeládou z červeného zelí

 

 

Richard Blais je americký kuchař (ročník 1972), předvádí se v soutěžních reality show (a zvítězil v Top Chef All Stars, restauratér, inovátor, newyorský maraton zaběhl za 4:31:54 a také autor knížky Z mé hlavy na váš talíř a následujícího receptu. Půjčil jsem si tedy jeho recept, stejně jako jiní, jejichž nudnější varianty možná taky objevíte, ale zachoval jeho identitu. Mám rád mleté maso a ledacos jsem už zkoušel. I ty koule. I s paprikou, kvůli které je označil jako gulášové. Takové koule patláme asi všichni, ale když k tomu něco přidáte navíc a jinak, může to být originální. Pojďme na to.

ball 01 P1080999 .

Need:

na koule:

500 g mletého time (hovězí a vepřové půl na půl)

1 cibuli

2 stroužky česneku

strouhanku, about 2 vrchovaté lžíce (plus v záloze ještě trochu, podle hustoty hmoty)

1 velké vejce

1 lžičku maďarské papriky

salt

pepper

olej

na marmeládu:

400 g červeného zelí

2 šálky červeného vína*

1/2 šálku červeného octa

1/2 šálku cukru

1 lžíci soli

*) šálek počítejte tak asi 230 ml, dva šálky 460 ml

 

How do you:

Ve velké míse smícháme všechny ingredience na masové koule. Z připravené hmoty vytvoříme koule tak asi o velikosti golfového míčku. Pokud bych měl dělat jednohubky, tak bych volil spíše velikost míčku na stolní tenis.

Na pánvi zahřejeme 2 lžíce oleje a opečeme koule dohněda ze všech stran. Pak koule přendáme na plech (můžeme ho vyložit pečicím papírem) a při teplotě 200 °C necháme péct 8 until 10 minutes, aby se pěkně propekly.

Na marmeládu smícháme všechny ingredience a vaříme nejlépe v silnostěnném hrnci při střední teplotě dokud se nerozpustí cukr a tekutiny nezredukují.

Šálek vařeného zelí dejte do mixeru a vytvořte pyré. Tohle je jistě Richardův nápad! Pyré vraťte k zelí, promíchejte a nechte trochu zchladnout.

Finished.

Koule servírujeme do hnízdečka marmelády, pěkně s párátkem. Pokud ale potřebujete přece jen přílohu, zkuste dušenou rýži či brambory v různých podobách. Třeba šťouchané. Jenomže pak už to není Richardova originální jednohubka, ale legulérní večeře, kde se obejdeme bez párátek.

Enjoy your meal.

9105Meatballs800

Originální Richardovy koule.

ball 04 P1080993

Richardovy koule v dobrých českých rukách.

Jako přílohu můžete zvolit šťouchané brambory.


KROK SUN KROK

koule 09a start P1080985

Vytvoříme masové koule, velikost je na vás.

ball 07 P1080989

Koule opečeme na oleji (stačí asi 2 until 3 lžíce, nemusí plavat) dohněda ze všech stran. Then přendáme Sheet lined baking paper and bake at 200 ° C, ethanolamine salt, 8 until 10 minutes.

ball 08 cabbage 01 P1080987

Zelí zalité červeným vínem, červeným octem, s přidaným cukrem vaříme na střední teplotě, aby se cukr rozpustil a tekutiny zredukovaly. Šálek hotového zelí pak rozmixujeme na pyré a pak vrátíme do zelí.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published,,en,Required fields are marked,,en,Name,,en,Website,,en,Save my name,,en,email,,en,and website in this browser for the next time I comment,,en,Privacy Policy,,en. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.