Smažené grundle čili gavros tiganitos, jak říkají Řekové | Reminiscence dovolené s chutí

Na řeckých ostrovech jsou grundle oblíbené, někdy je taverny ani nemají na jídelním lístku, možná proto, aby jim je turisti všechny nevyjedli. Ale stačí se zeptat a na stole máte za chvíli kopec mrňavých smažených rybiček. Jmenují se gavros. Zkoušel jsem je několikrát, protože po nich byla poptávka i u nás doma. Poprvé se zadařilo (asi omylem), podruhé to byla katastrofa, což teď vím, dal jsem jich na pánev smažit moc najednou. Already, práce kvapná, málo platná.

Grundle jsou jedněmi z nejlevnějších ryb v Řecku a přesto jsou tak chutné, a také zdravé. Pokud si to hlídáte, tak máte na stole nyní omega 3 mastné kyseliny z ryb a omega 9 mastné kyseliny z olivového oleje, takže je to jídlo pro ty, kteří mají problémy se srdcem. No, u nás je to navíc taková srdeční záležitost. Říkám jim sice blbě ančovičky, ale jsou to grundle.

Votes: 6
Rating: 4.33
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
4 osoby 5 minutes
Cook Time
25 minutes
Servings Prep Time
4 osoby 5 minutes
Cook Time
25 minutes
Fried anchovy are simple, but very enticing dish, We just need to follow some basic rules, so everything turned out perfectly fine. Olive oil for frying must be very hot, to form a golden and crispy crust on rybičkách. And should it be so 2 cm in the pan. If TAPE, Heat olive oil for 3 - 4 minutes, then just give one fish to the pan and wait, until you hear the sizzle - and then add the remaining. You can serve them with chips or potatoes fried in olive oil, possibly just with salad. A fact is that jednoduché, today you get a bag of anchovies and a recipe; Thus importer's odfláknul, He reconciled with only indication, fish that have been caught in freshwaters in Turkey, water body: Lake Iznik in the category of gear: seine. This will probably not help much when cooking, not already? Already, It usually waiter brings a plate in Greece, where you count aso 27 until 30 fish, Serving as sufficient.
Votes: 6
Rating: 4.33
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
4 osoby 5 minutes
Cook Time
25 minutes
Servings Prep Time
4 osoby 5 minutes
Cook Time
25 minutes
Fried anchovy are simple, but very enticing dish, We just need to follow some basic rules, so everything turned out perfectly fine. Olive oil for frying must be very hot, to form a golden and crispy crust on rybičkách. And should it be so 2 cm in the pan. If TAPE, Heat olive oil for 3 - 4 minutes, then just give one fish to the pan and wait, until you hear the sizzle - and then add the remaining. You can serve them with chips or potatoes fried in olive oil, possibly just with salad. A fact is that jednoduché, today you get a bag of anchovies and a recipe; Thus importer's odfláknul, He reconciled with only indication, fish that have been caught in freshwaters in Turkey, water body: Lake Iznik in the category of gear: seine. This will probably not help much when cooking, not already? Already, It usually waiter brings a plate in Greece, where you count aso 27 until 30 fish, Serving as sufficient.
Smažené grundle čili gavros tiganitos, jak říkají Řekové | Reminiscence dovolené s chutí
Need:
Units:
How do you:
  1. Rinse and dry anchovies.
    Ančovičky osolíme
  2. Grundle little salt, Mix the flour with salt and pepper.
    Osolíme mouku
  3. Goldfish in flour gradually envelops.
    Rybičky obalíme v mouce
  4. Heat the olive oil and fry until golden brown. It takes about 3 until 4 minuty. When grundle remove oil from finished, we put them on paper towels, so that excess oil drips. Watch to the pan just enough, so fish can swim in the oil and enough to fry on all sides. When toasting it in the oil must grind wooden spatula.
    Osmažíme
  5. Serve with lemon, which grundle drizzle.
    Podejte s citroneme
  6. Attachments can be fries or roasted potatoes in olive oil, or served with cold vegetables salad.
    Salát s ančovičkami

Dvojctihodný rajčatový salát | Červená cibule s okurkou v akci

Když mohou být dvojctihodné koláče, proč to nezkusit i se salátem. Sáhl jsem po rajčátkách červených a žlutých, ze zelené říše jsem přidal petrželku a kopr a dvojité zastoupení má i ocet – vinný červený a bílý. Je to vlastně varianta okurkového salátu s rajčaty.

Votes: 5
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Prep Time
8 minutes
Prep Time
8 minutes
Takže salát, který můžeme jíst samostatně nebo ho přidat k dalším chodům. Vychlazený nemá chybu.
Votes: 5
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Prep Time
8 minutes
Prep Time
8 minutes
Takže salát, který můžeme jíst samostatně nebo ho přidat k dalším chodům. Vychlazený nemá chybu.
Dvojctihodný rajčatový salát | Červená cibule s okurkou v akci
Need:
Units:
How do you:
  1. Rajčátka překrájíme na poloviny, část na čtvrtiny. Okurku podélně rozřízneme na čtvrtiny a pak napříč nakrájíme na plátky. Červenou cibuli překrojíme podélně na poloviny a pak napříč nakrájíme měsíčky.
    Nakrájíme zeleninu
  2. Přidáme nasekanou petrželku a kopr, salt, pepper. Pour over the vinegar and oil, jemně, ale dobře promícháme a dáme chladit. Chutě se pěkně propojí a salát bude osvěžující.
    Přidáme kopr s petrželí
  3. Rajčata žlutá a červená

Quick chicken fillets | This is not a race, You only accelerate dinner | Dvě možnosti

This recipe was actually a little mistake and impetuosity, but I guess, that someone will find something similar. Probably each recipe was devised to have at least a hundred times. And if it does not fit, you have to write it, Moreover, our mothers used to have on hand not only the classic cookbook, but notebook, in which they vepisovaly your recipes. These notebooks are dědívaly and recipes passed down from generation to generation. So even if all cook the same meal, will never be the same.

Votes: 4
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
25 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
25 minutes
The fact is that rush, so you have to start annex, otherwise can barely. Whether you are preparing just boiled potatoes or a little more time consuming mashed potatoes. Originally I wanted cuttings dipped in eggs again dusted in flour, But somehow I slid straight into the pan. so change, small discovery. Even though you may feel like wrapped in dough. Just with less crcání. PS. Když přidáte do mouky ještě jemně strouhaný parmezán, máte další chuťovou variantu.
Votes: 4
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
25 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
25 minutes
The fact is that rush, so you have to start annex, otherwise can barely. Whether you are preparing just boiled potatoes or a little more time consuming mashed potatoes. Originally I wanted cuttings dipped in eggs again dusted in flour, But somehow I slid straight into the pan. so change, small discovery. Even though you may feel like wrapped in dough. Just with less crcání. PS. Když přidáte do mouky ještě jemně strouhaný parmezán, máte další chuťovou variantu.
Quick chicken fillets | This is not a race, You only accelerate dinner | Dvě možnosti
Need:
Units:
How do you:
cuttings
  1. Clean meat, osolíme a opepříme.
  2. Coat the fillets in flour, to which we added salt, pepper, parsley and pepper (and although not written, You can put other herbs).
    Nejdříve obalíme v mouce
  3. Now we dip into beaten egg and coat the well.
    Obalíme ve vejci
  4. We'll fry in a pan with hot oil, best on medium heat fry on each side about 4 until 5 minutes. If the cuttings do more running and you time, just finished cuttings put in a hot oven, where they wait for serving.
    Osmažíme
Mashed potatoes
  1. Potatoes cut into cubes, quicker they will cook. Cook in lightly salted water. drain.
  2. Masher potato pieces smash, salt, pepper, add a bit of butter and heated milk. Pozor! Gradually add milk, according to the desired consistency slurry. When you poured at once, it might happen, that you find, the mash given closer to puree and now it can not be reversed. On the taste does not change anything, but you want it? If you want to have a smooth porridge, Replace masher in the finals for the Scourge.
  3. Served with cuttings, sprinkled with parsley and with a little butter. if you want, add more tartar sauce.
Alternative
  1. Cuttings also served on bread or bread rolls and tartar sauce. Great light dinner.
    Servírujeme s chlebem
Tip:

Poznámka: Salt and pepper and paprika give so much, how you see fit, But do not overdo it. Anyway, with a mace or a nut with extreme care, hands and stomach while you neutrhne, but it has a strong aroma and affect the taste of porridge.

Kuřecí paličky jako od babičky | Do not miss this, and pošmáknete | Dvě přílohy podle chuti

Nevím přesně, jestli takový recept přesně používala babička Antonie, but surely would be just such a dish appeared on her desk, protože měla ráda jídla jednoduchá a lahodná. To, že nejraději vařila na velkém kamnovém sporáku s pláty, kde věčně postávala také nezbytná konvice s kafem, nás nemusí odrazovat, although in the case of, I gave you such a stove in the kitchen, He would have to be a robot and prepare the food itself the voice prompts from afar. But suffice it to smaller stove with oven, ke kterému se dá v jistém slova smyslu i pohodlně vejít.

Votes: 6
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
40 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
40 minutes
Kuřecí paličky jsou oblíbenou surovinou k večeři nebo i jen tak na piknik. Ale tento recept bych spíš volil k večeři nebo obědu. On totiž není žádná trempská záležitost. Okouknul jsem ten recept, kde se očekává, že máte zapékací pánev. Tu fakt nemám, tak třeba příště. Tak jsem si ho počeštil a posvojil. Jenom mi chvilku trvalo přijít na to, čím se myslí ingredience "půl na půl". Už je to jasné. Takže stačí pánev a pekáček a pak zase pánev. Logické. A v pohodě. Tentokrát tu máme ještě na výběr dvě přílohy, stačí si vybrat.
Votes: 6
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
40 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
40 minutes
Kuřecí paličky jsou oblíbenou surovinou k večeři nebo i jen tak na piknik. Ale tento recept bych spíš volil k večeři nebo obědu. On totiž není žádná trempská záležitost. Okouknul jsem ten recept, kde se očekává, že máte zapékací pánev. Tu fakt nemám, tak třeba příště. Tak jsem si ho počeštil a posvojil. Jenom mi chvilku trvalo přijít na to, čím se myslí ingredience "půl na půl". Už je to jasné. Takže stačí pánev a pekáček a pak zase pánev. Logické. A v pohodě. Tentokrát tu máme ještě na výběr dvě přílohy, stačí si vybrat.
Kuřecí paličky jako od babičky | Do not miss this, and pošmáknete | Dvě přílohy podle chuti
Need:
Units:
How do you:
  1. Troubu si předehřejeme na 220 °C. Na pánvi opečeme nasucho nakrájenou slaninu.
    Slanina
  2. Slaninu odhrneme ke krajům pánve a doprostřed dáme osolené a opepřené kuřecí paličky. Přidáme trochu oleje.
    Přihodíme paličky
  3. Opečeme kuřecí paličky dozlatova. Přidáme k nim nakrájený pórek a česnek.
    Přidáme česnek a pórek
  4. Zakryjeme a necháme asi 8 minut dusit.
  5. Dáme do pekáčku a pečeme při 200 °C ve střední části trouby asi 30 minutes.
    Dáme do pekáčku
  6. Paličky dáme stranou, vše z pekáčku dáme do pánve a zalijeme trochou vývaru. Jakmile se vaří, posypeme vše lžící hladké mouky, promícháme a provaříme. Jakmile směs zhoustne, přilijeme zbytek vývaru a přivedeme k varu.
    Vše dáme na pánev
  7. Pak přidáme směs mléka se smetanou. Toss.
    Přidáme půl na půl
  8. Směs vrátíme do pekáčku, přidáme kuřecí paličky a necháme už jen asi 5 minut ještě prohřát.
  9. Podáváme s vařenými brambory nebo rýží. Před podáváním ještě posypeme nasekanou listovou petrželkou.
    Servírujeme
  10. Podáváme také s rýží