Stewed red cabbage | Not just for the goose, and with a sweet secret

Někdy stačí náhoda a narazíte na recept, který je zajímavý víc než ostatní. Takže na mě najedou vyskočil recept šéfkuchaře Milana Hořejše na červené zelí s huse. Ať už svatomartinské nebo vánoční na Štěpána. Můžete použít syrové zelí nebo si usnadněte práci s krouháním a sáhněte po kysaném. Jistě, dá každé vám dá trochu jinou chuť, ale rozdíl není zase tak velký.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Je tak jednoduchý, až žasnete. Zelí, cibule, ocet a med. Nic víc nepotřebujete krom soli a pepře. Vynechal jsem brusinky, ale třeba i na ně jednou přijde řada. Uhnul jsem od syrového zelí a sáhl pro jistotu po kysaném.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Je tak jednoduchý, až žasnete. Zelí, cibule, ocet a med. Nic víc nepotřebujete krom soli a pepře. Vynechal jsem brusinky, ale třeba i na ně jednou přijde řada. Uhnul jsem od syrového zelí a sáhl pro jistotu po kysaném.
Stewed red cabbage | Not just for the goose
Need:
Units:
How do you:
  1. Do kastrolu dáme kysané zelí.
  2. Červené cibule překrojíme na poloviny a pak nakrájíme přes na měsíčky.
  3. Do zelí přidáme vinný ocet.
  4. Přidáme nakrájenou cibuli. (V tomto kroku bych přidal případně i brusinky.)
  5. Osolíme.
  6. Opepříme.
  7. Přilijeme trochu vody.
  8. Zaryjeme a dusíme na mírném ohni asi tak 30 minutes. Občas promícháme.
  9. Přidáme med a provaříme ještě 10 minutes.
  10. Finished.

Rainbow trout on English bacon | Dinner like wine

Tentokrát je to večeře pro jednoho, ale pokud jste skrovnější jedlíci, dá se počítat s večeří pro dva. Just. Každého napadne, že stačí násobit počtem strávníků a všechno klapne úplně stejně.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
30 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
30 minutes
Tohle je večeře pro ty, kteří se s jídlem nechtějí dlouho crcat, ale chtějí si pochutnat. Stačí mít vykuchaného duhového pstruha třeba z chovu v Itálii, český česnek a tymián, a ještě anglickou slaninu. Šup šup a je hotovo.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
30 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
30 minutes
Tohle je večeře pro ty, kteří se s jídlem nechtějí dlouho crcat, ale chtějí si pochutnat. Stačí mít vykuchaného duhového pstruha třeba z chovu v Itálii, český česnek a tymián, a ještě anglickou slaninu. Šup šup a je hotovo.
Rainbow trout on English bacon | Dinner like wine
Need:
Units:
How do you:
  1. Připravíme si vše potřebné.
  2. Rinse trout, osušíme a pokapeme citronem z obou stran. Kápněte i do břicha ryby.
  3. Salt and pepper.
  4. Do dutiny břicha vložíme několik snítek tymiánu. Česnek rozetřeme a potřeme povrch ryby.
  5. Zabalíme do anglické slaniny.
  6. Vložíme do pekáčku a zakapeme olivovým olejem. Mezitím uvaříme baby brambory ve slupce.
  7. Pečeme pstruha při teplotě 180 almost 15 minutes. Přidáme kmín a rybu přelijeme výpekem.Pak přidáme uvařené brambory a pečeme ještě 15 minutes.
  8. served.

Salmon with mushrooms|On red wine

Lámal jsem si hlavu a hledal inspiraci na lososa trochu jinak, než ho šoupnout na pánev a přihodit k němu pár brambor. Navíc jsem v nějakém záchvatu koupil krémové žampiony. S nějakou myšlenkou, která se cestou vypařila. Tak vznikla poptávka: Co takhle losos a houby, to by se mohlo rýmovat. Nakonec mě navedl David Crowley, který píše blog o víně a jídle. Zatímco David vaří, jeho žena Jodi prodává domy v Bostonu. Ale nejzajímavější na něm je, že mi objevil lososa s houbami a vínem a také trochu překvapivě s nudlemi.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
25 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
25 minutes
Losos na pánvi s houbami je jedním z Davidových oblíbených receptů na mořské plody! Jako bonus může být na stole za něco málo přes půl hodiny. Obzvláště dobré v kombinaci s červeným vínem Pinot Noir nebo Merlot, které odpovídá zemitosti hub. Ale my se toho odvážíme víc. Pojďme na to. S lososem z farmy v Norsku. Široké nudle tagliatelle budou na talíři jistým překvapením. Alespoň pro mě, ale na to zase až tak nezáleží, důležité je, jak to všechno dopadne. A k tomu si dejte třeba sklenku právě Pinot Noir. To není reklama, za tuhle zmínku mě nikdo neplatí, což si David umí zařídit. Ale to už je věc jiná, můžeme si pochutnat i tak. I když použijete při vaření Cabernet-Syrah od JP. Chenet jako já.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
25 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
25 minutes
Losos na pánvi s houbami je jedním z Davidových oblíbených receptů na mořské plody! Jako bonus může být na stole za něco málo přes půl hodiny. Obzvláště dobré v kombinaci s červeným vínem Pinot Noir nebo Merlot, které odpovídá zemitosti hub. Ale my se toho odvážíme víc. Pojďme na to. S lososem z farmy v Norsku. Široké nudle tagliatelle budou na talíři jistým překvapením. Alespoň pro mě, ale na to zase až tak nezáleží, důležité je, jak to všechno dopadne. A k tomu si dejte třeba sklenku právě Pinot Noir. To není reklama, za tuhle zmínku mě nikdo neplatí, což si David umí zařídit. Ale to už je věc jiná, můžeme si pochutnat i tak. I když použijete při vaření Cabernet-Syrah od JP. Chenet jako já.
Salmon with mushrooms |On red wine
Need:
Units:
How do you:
  1. Houby nakrájíme na plátky.
  2. Nakrájíme šalotku nadrobno.
  3. Nasekáme česnek.
  4. Začněme připravovat houbovou omáčku. Heat 1 lžíci másla a 1 lžíci olivového oleje v kastrolu na středním ohni. Když se rozpustí, přidáme šalotku, cook, dokud nezačne měknout, about 3-4 minuty.
  5. Přidáme česnek a vaříme tak další minutu.
  6. Vmícháme houby spolu se solí a pepřem podle chuti. cook for about 5 minutes, dokud houby nezačnou měknout.
  7. Přidáme provensálské koření.
  8. Přidáme červené víno a vaříme ještě asi 5 minutes, dokud se víno nezredukuje asi o polovinu a houby nejsou plně uvařené.
  9. Omáčku dokončíme rozpuštěním další lžíce másla a pak dobře promícháme, aby se začlenilo do omáčky.
  10. Snížíme teplotu na velmi nízkou teplotu a přikryjeme.
  11. Tagliatelle uvaříme podle návodu.
  12. A jdeme na lososa. Pro dva uděláme dvě porce. Salt and pepper.
  13. Zahřejeme řepkový olej na pánvi na střední teplotě. Když je pánev rozpálená, přidáme lososa kůží dolů. Navrch dáme trochu oleje z pánve. Asi 4 minuty se ryby nedotýkáme.
  14. Po 4 minutách opékání lososa na straně kůže rybu otočíme.
  15. Opékáme další 2 until 3 minuty. Lososa stáhneme z ohně a necháme ho pár minut odpočinout. Ryba by měla být stále velmi vlhká a uvnitř by měla mít tmavě oranžovou barvu.
  16. Podáváme se širokými nudlemi tagliatelle přelité houbovou omáčkou. Zdobíme petrželkou.

Garlic shrimp | Rychlá akce

Inspiraci mi dal Gordon Ramsey, why not admit. Jenže on má k dispozici krevety čerstvé, já mám už vařené, takže to bude rychlejší. Až na to, že čerstvé krevety vařením zrůžoví, ale vařené už takové jsou. Tudíž pečete a musíte to odhadnout, kolik minut krevetám dáte. Zatím jsem si netroufnul na čerstvé krevety, ale jednou k tomu dojde.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
10 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
10 minutes
Krevety jsou z chovu v Ekvádoru. Urazily dost dlouhou cestu až na Žižkov. Tak tedy vítejte a potěšme se. Chilli papričku jsem zaměnil za feferonku. Udělá svoji práci stejně dobře.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
10 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
10 minutes
Krevety jsou z chovu v Ekvádoru. Urazily dost dlouhou cestu až na Žižkov. Tak tedy vítejte a potěšme se. Chilli papričku jsem zaměnil za feferonku. Udělá svoji práci stejně dobře.
Gordonovy česnekové krevety | Rychlá akce
Need:
Units:
How do you:
  1. Česnek nakrájíme na plátky.
  2. Feferonku nakrájíme přes nadrobno. Shrimp with salt and pepper.
  3. Rozpálíme olej a přidáme česnek.
  4. Za malou chvíli přidáme nakrájenou feferonku.
  5. Přidáme krevety.
  6. Pečeme tak tři minuty, aby ještě více zrůžověly. Pak je obracíme a pečeme tři minuty.
  7. V závěru zakapeme citronem.
  8. Sprinkle with chopped parsley.
  9. Podáváme s bagetou.