Krevety narychlo | Trochu podle Jamieho

 

Jednoduchý recept na rychlou přípravu krevet na pánvi. Jamie Oliver se s tím moc nepere, inspiroval mě. I have no clue, jestli měl krevety z Ekvádoru, ale volil krevety syrové. V tomhle receptu jsou už předvařené z Teska. Krevet už na této adrese mám povícero. perhaps chilli krevety v tomatové omáčce nebo krevety s rajčaty a špagetami čikrevety s řeckou notou.

Krevety narychlo | Trochu podle Jamieho
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
To všechno jsou vlastně recepty z vyloupaných předvařených krevet. Tento už je natvrdo z nevyloupaných. Je to rychlé a dobré. Tyhle krevety mají jméno vannamei. Celým Litopenaeus vannamei. Already, tu inspiraci Jamieho jsem si upravil, how else.
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
10 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
10 minutes
Krevety narychlo | Trochu podle Jamieho
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
To všechno jsou vlastně recepty z vyloupaných předvařených krevet. Tento už je natvrdo z nevyloupaných. Je to rychlé a dobré. Tyhle krevety mají jméno vannamei. Celým Litopenaeus vannamei. Already, tu inspiraci Jamieho jsem si upravil, how else.
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
10 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
10 minutes
Need:
Units: Servings: osoby
How do you:
  1. Je dobré si všechno připravit, pak už to bude docela lítat a na nějaké krájení moc času nebude. Takže červenou cibuli na půlkolečka, česnek na plátky, nasekáme i kousek feferonky.
  2. Orestujeme plátky česneku, krátce, na olivovém oleji.
  3. Přidáme feferonku. Toss.
  4. Přidáme nakrájenou cibuli. Několik minut restujeme.
  5. Přidáme krevety.
  6. Salt and pepper to taste. Stir and heat. So 6 minutes. Pro lepší prohřátí můžeme na chvíli přiklopit poklicí.
  7. Toss.
  8. Zakapeme šťávou z poloviny citronu.
  9. served.
Tip:

Litopenaeus vannamei, tedy krevety bílé, také známé jako tichomořské bílé krevety nebo královská kreveta, jsou druhem krevet ve východním Tichém oceánu běžně lovenými nebo chovanými pro potravu.
Jestli si s nimi chcete poradit, je dost dobrý návod na www.zasadnezdrave.cz

Čevabčiči | Variace na gyros

Už tu máme jeden recept, byl to takový vypuštěný balónek. Takže to rozjíždím ještě jednou. A proč variace na gyros? Trocha koření chutě pozmění.

Čevabčiči | Variace na gyros
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
V receptu, na který odkazuji výše, je popsána i celá historie tohoto jednoduchého jídla. Takže jen ve stručnosti. Osolte, opepřete a přidejte trošku minerální vody. Dobře promíchejte. Žádné vejce, strouhanku nebo mouku nepřidávejte, na majoránku také zapomeňte a na vegetu ani nemyslete. No, koření na gyros je tu jaksi bonus. Tenkrát jsme doma, kráva i prase je z tuzemských chovů.
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes + 60 minut na odležení v chladu
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes + 60 minut na odležení v chladu
Čevabčiči | Variace na gyros
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
V receptu, na který odkazuji výše, je popsána i celá historie tohoto jednoduchého jídla. Takže jen ve stručnosti. Osolte, opepřete a přidejte trošku minerální vody. Dobře promíchejte. Žádné vejce, strouhanku nebo mouku nepřidávejte, na majoránku také zapomeňte a na vegetu ani nemyslete. No, koření na gyros je tu jaksi bonus. Tenkrát jsme doma, kráva i prase je z tuzemských chovů.
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes + 60 minut na odležení v chladu
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes + 60 minut na odležení v chladu
Need:
Units: Servings: osoby
How do you:
  1. Oba druhy masa smícháme, zalijeme trochou minerálky a přidáme pepř, sůl a špetku koření na gyros. Prohněteme a vytvoříme kompaktní masu. Dáme do chladu tak na hodinku odležet.
  2. Mezitím dáme vařit brambory. Když volíte baby brambory, můžete je nechat ve slupce. Větší můžeme přepůlit. Vaříme 20 minutes.
  3. Z masové směsi vytvoříme v dlani koule.
  4. Vytvoříme válečky, které pak smažíme.
  5. Smažíme tak asi 5 minut v dobré vrstvě řepkového oleje.
  6. Podáváme s bramorem, nakrájenou cibulí a hořčicí. Nebo ještě můžeme přidat omáčku na gyros.

Tuna spread,cs | Pikantní záležitost

Pomazánky jsou jednoduchou záležitostí. Stačí smíchat pár ingrediencí a je hotovo.

Tuna spread,cs | Pikantní záležitost
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Fast, docela levné a nabídne svačinku, nebo lehčí večeři. Je opravdu pinakntní, takže pro slabší povahy je možné vynechat feferonku.
Servings Prep Time
2 osoby 12 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 12 minutes
Tuna spread,cs | Pikantní záležitost
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Fast, docela levné a nabídne svačinku, nebo lehčí večeři. Je opravdu pinakntní, takže pro slabší povahy je možné vynechat feferonku.
Servings Prep Time
2 osoby 12 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 12 minutes
Need:
Units: Servings: osoby
How do you:
  1. Všechny ingredience si připravíme.
  2. Nakrájíme nadrobno cibuli.
  3. Chop the red onion.
  4. Nakrájíme feferonku.
  5. Nakrájíme vejce vařené natvrdo.
  6. Do misky dáme tvaroh.
  7. Přidáme konzervu tuňáka a tuňákového salátu.
  8. Přidáme nakrájené cibule a feferonku.
  9. Vše jemně a dobře promícháme. Salt and pepper.
  10. Přidáme vejce.
  11. Přidáme trochu jogurtu. Pokud chcete pomazánku hustější konzistence, můžete vynechat.
  12. Zakapeme citronem.
  13. Vše jemně promícháme.
  14. Uschováme ve sklemici.
  15. Podáváme na tmavém chlebu.
  16. Nebo toastovém chlebu.

Tomato salad | Lehký a snadný

Jednoduchý salát, který se dá připravit velice rychle. Je osvěžující.

Tomato salad | Lehký a snadný
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Hodí se na léto, ale stejně tak si ho můžeme připravit i v zimě. Je to o chuti.
Prep Time
10 minutes
Prep Time
10 minutes
Tomato salad | Lehký a snadný
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Hodí se na léto, ale stejně tak si ho můžeme připravit i v zimě. Je to o chuti.
Prep Time
10 minutes
Prep Time
10 minutes
Need:
Units: Servings:
How do you:
  1. All you prepare.
  2. Do vody vsypeme cukr a dobře promícháme.
  3. Přidáme sůl a necháme rozpustit.
  4. Přilijeme olej.
  5. Přilijeme ocet a opět dobře promícháme.
  6. Opepříme.
  7. Cut the onion into half-moons. Rajčata na osminky.
  8. Cibuli s rajčaty smícháme.
  9. pour dressing.
  10. Přidáme nadrobno nakrájenou petrželku. Salát podáváme mírně vychlazený.