Jednoduchý recept na rychlou přípravu krevet na pánvi. Jamie Oliver se s tím moc nepere, inspiroval mě. I have no clue, jestli měl krevety z Ekvádoru, ale volil krevety syrové. V tomhle receptu jsou už předvařené z Teska. Krevet už na této adrese mám povícero. perhaps chilli krevetyv tomatové omáčce nebokrevety s rajčatya špagetami čikrevety s řeckou notou.
Krevety narychlo | Trochu podle Jamieho
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
To všechno jsou vlastně recepty z vyloupaných předvařených krevet. Tento už je natvrdo z nevyloupaných. Je to rychlé a dobré. Tyhle krevety mají jméno vannamei. Celým Litopenaeus vannamei. Already, tu inspiraci Jamieho jsem si upravil, how else.
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Cook Time
10minutes
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Cook Time
10minutes
Krevety narychlo | Trochu podle Jamieho
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
To všechno jsou vlastně recepty z vyloupaných předvařených krevet. Tento už je natvrdo z nevyloupaných. Je to rychlé a dobré. Tyhle krevety mají jméno vannamei. Celým Litopenaeus vannamei. Already, tu inspiraci Jamieho jsem si upravil, how else.
Je dobré si všechno připravit, pak už to bude docela lítat a na nějaké krájení moc času nebude. Takže červenou cibuli na půlkolečka, česnek na plátky, nasekáme i kousek feferonky.
Orestujeme plátky česneku, krátce, na olivovém oleji.
Přidáme feferonku. Toss.
Přidáme nakrájenou cibuli. Několik minut restujeme.
Přidáme krevety.
Salt and pepper to taste. Stir and heat. So 6 minutes. Pro lepší prohřátí můžeme na chvíli přiklopit poklicí.
Toss.
Zakapeme šťávou z poloviny citronu.
served.
Tip:
Litopenaeus vannamei, tedy krevety bílé, také známé jako tichomořské bílé krevety nebo královská kreveta, jsou druhem krevet ve východním Tichém oceánu běžně lovenými nebo chovanými pro potravu. Jestli si s nimi chcete poradit, je dost dobrý návod nawww.zasadnezdrave.cz
Už tu máme jedenrecept, byl to takový vypuštěný balónek. Takže to rozjíždím ještě jednou. A proč variace na gyros? Trocha koření chutě pozmění.
Čevabčiči | Variace na gyros
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
V receptu, na který odkazuji výše, je popsána i celá historie tohoto jednoduchého jídla. Takže jen ve stručnosti. Osolte, opepřete a přidejte trošku minerální vody. Dobře promíchejte. Žádné vejce, strouhanku nebo mouku nepřidávejte, na majoránku také zapomeňte a na vegetu ani nemyslete. No, koření na gyros je tu jaksi bonus. Tenkrát jsme doma, kráva i prase je z tuzemských chovů.
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes + 60 minut na odležení v chladu
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes + 60 minut na odležení v chladu
Čevabčiči | Variace na gyros
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
V receptu, na který odkazuji výše, je popsána i celá historie tohoto jednoduchého jídla. Takže jen ve stručnosti. Osolte, opepřete a přidejte trošku minerální vody. Dobře promíchejte. Žádné vejce, strouhanku nebo mouku nepřidávejte, na majoránku také zapomeňte a na vegetu ani nemyslete. No, koření na gyros je tu jaksi bonus. Tenkrát jsme doma, kráva i prase je z tuzemských chovů.
Oba druhy masa smícháme, zalijeme trochou minerálky a přidáme pepř, sůl a špetku koření na gyros. Prohněteme a vytvoříme kompaktní masu. Dáme do chladu tak na hodinku odležet.
Mezitím dáme vařit brambory. Když volíte baby brambory, můžete je nechat ve slupce. Větší můžeme přepůlit. Vaříme 20 minutes.
Z masové směsi vytvoříme v dlani koule.
Vytvoříme válečky, které pak smažíme.
Smažíme tak asi 5 minut v dobré vrstvě řepkového oleje.
Podáváme s bramorem, nakrájenou cibulí a hořčicí. Nebo ještě můžeme přidat omáčku na gyros.