Tenhle pstruh k nám připlaval z Itálie. Je duhový. Takže si opravdu vystačíme s moukou, ale i solí, kmínem a citronem. Celá ryba znamená, že budeme trochu bojovat s kostmi. Pstruh je samozřejmě má také. Můžete si ho vyfiletovat. How do you? Položte pstruha na bok a za žábrami udělejte šikmý řez ostrým nožem, který pak veďte podél celé páteře od hlavy až k ocasu. Nožem odřízněte filet podél kostí směrem dolů. Nožem vlastně kopírujeme kosti. Pak pstruha otočte a odřízněte druhý filet. Tohle já nedávám, ale vy třeba jo. Stačí mi celá ryba. Vlastně se lépe fotí...
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
25 minutes |
|
|
Tenhle pstruh k nám připlaval z Itálie. Je duhový. Takže si opravdu vystačíme s moukou, ale i solí, kmínem a citronem. Celá ryba znamená, že budeme trochu bojovat s kostmi. Pstruh je samozřejmě má také. Můžete si ho vyfiletovat. How do you? Položte pstruha na bok a za žábrami udělejte šikmý řez ostrým nožem, který pak veďte podél celé páteře od hlavy až k ocasu. Nožem odřízněte filet podél kostí směrem dolů. Nožem vlastně kopírujeme kosti. Pak pstruha otočte a odřízněte druhý filet. Tohle já nedávám, ale vy třeba jo. Stačí mi celá ryba. Vlastně se lépe fotí...
|
Need:
Units:
Servings: osoby
How do you:
- Dáme vařit brambory do osolené vody. cook for about 20 minutes.
- Pstruhy omyjeme.
- Osolíme.
- caraway seeds.
- Obalíme ve hladké mouce.
- Do dutin pstruhů vložíme kolečka citronu.
- Do pekáčku dáme tak 4 lžíce oleje (I used canola) a kousky másla. Necháme na teple máslo rozehřát.
- Do pekáčku vložíme pstruhy a dáme do trouby předehřáté na 220 °C.
- Bake 10 minutes.
- Ryby obrátíme a posypeme plátky mandlí. Vložíme zpět do trouby a pečeme ještě 10 minutes.
- Uvařené brambory částečně překrájíme. Opečeme na troše oleje, do kterého přidáme kousek másla.
- Přidáme nadrobno nakrájenou petrželku.
- Toss.
- Podáváme posypané nasekanou petrželkou a citronem.
