Pečený králík se zelím a bramborovým knedlíkem

 

Should be Martin's goose, but somehow nezadařilo. Without the geese it just does not. What about trying something different? A young duck or maybe a rabbit? around? Pro dva? So what rabbit legs? To by šlo. Z dětství si pamatuju pečeného králíka docela často, byl z domácího chovu – a také si pamatuju na sklízení sena a práci kolem, but I always prefer the front foot. He used to be, I think, se zelím a bramborami nebo knedlíkem. Dneska se po létech ke králíkovi vracím v rámci dobrodružné výpravy, sahám po stehnech. How all this will turn out? Prošel jsem si pár receptů odevšad a něco si složil.

kralik 09 P1090415

.

We need:

2 rabbit legs (ca. 500 g)

2 lžíce sádla

1 cibuli

5 stroužků česneku

50 g bacon

kmín

salt

Several peppercorns

100 ml vody

 

How do you:

Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a uděláme v pekáči pro maso pelíšek. salt meat, spread with lard, add chopped bacon, stroužky česneku, that just crushed flat knife, Several peppercorns, pokmínujeme a podlijeme vodou.

Cover the casserole dish (mám ve zvyku sáhnout po alobalu) a dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C. Bake 90 minutes, pak odkryjeme Crack, maso přelijeme šťávou a pečeme ještě 30 minutes. To do crust. To už teplotu zmírníme na 180 °C.

Servírujeme s bramborami nebo bramborovým knedlíkem a steamed cabbage sour.

Finished.

Enjoy your meal.


 

KROK SUN KROK

Králičí stehna uložíme do pelíšku z nakrájené cibule, přidáme česnek, slaninu, osolíme a pokmínujeme. Podlijeme vodou.
Králičí stehna uložíme do pelíšku z nakrájené cibule, přidáme česnek, slaninu, osolíme a pokmínujeme. pour water.
Pekáček zakryjeme, pokud nemáte druhý stejný nebo poklici, postačí udělat čepici z alobalu.
Cover the pan, if you do not have the same or a second lid, postačí udělat čepici z alobalu.
Pečeme napřed na 200 °C hodinku, pak snížíme na 180 °C a ještě pečeme půl hodinky zakryté, pak sundáme alobal, maso přelijeme šťávou a pečeme odkryté ještě půl hodinky.
Pečeme napřed na 200 °C hodinku, pak snížíme na 180 °C a ještě pečeme půl hodinky zakryté, Then take off the foil, maso přelijeme šťávou a pečeme odkryté ještě půl hodinky.
Finále. Králík se zelím a bramborovým knedlíkem.
Finále. Králík se zelím a bramborovým knedlíkem.

 

 

Leave a Reply