Dušené zelí na kyselo | Cícova ozvěna z Lysé

 

Pátrání po nejlepším zelí podnikl asi každý z nás, unless you nepodědili the most wonderful recipe most wonderful grandmother's most wonderful cabbage, which is nothing like. I inherit, I'm searching. S tímhle receptem jsem už spokojený, jo, this is what, I think,. Tak šup sem s tím. I remember, jak jsme na vysoké škole museli na brigádu a vyšla na mě ta v Lysé, kde pan Cíca pokuřoval a dělal chytrého a v takových místnostech bez dveří a beze stropu, really big as a living room, We tramped cabbage, What a moment that it was snowing over our heads. Cíca pak s kbelíkem soli a kbelíkem kmínu dělal tu nejdůležitější práci, rozhazoval rukama s lopatkou a solil a kmínoval, while we students just stepped on a cabbage. Museli jsme to dělat důkladně a dávat si majzla, us into the quagmire nezahučeli, because that would be the end of fun. I'm pretty crowded, But cabbage me shedding. Tak a jdeme se s ním vypořádat v kuchyni.

Dušené zelí na kyselo, skvělá příloha k masu.
Dušené zelí na kyselo, skvělá příloha k masu.

.

We need:

500 g sauerkraut

scallions (tak 3 stvoly)

1 tablespoons lard

2 teaspoon vinegar

5 g sugar

3 teaspoon cumin

salt

50 g butter

2 tablespoons flour

100 ml mléka

 

How do you:

Spring onions, cut into rings, bílou i zelenou část, fry it in lard. Přidáme zelí (pokud zemědělci ujel kráječ a některé kousky jsou spíše kusy, cut them), salt, caraway seeds, zalijeme vodou a dusíme tak 20 minutes, cabbage to soften. Pak přebytečnou vodu z větší části slijeme, přidáme ocet a cukr, promícháme a ještě několik minut podusíme.

We thus have time to prepare a roux. Rozpustíme máslo, přidáme mouku a osmahneme do hněda, so sparingly, Yet we do not produce cocoa! Pak přidáme mléko a důkladně rozmícháme. If you fail to create a smooth mass without lumps, nezoufejte, jistě máte po ruce sítko, which sweeps roux, propasírujete. A tuhle již hladkou jíšku vlijeme do zelí, promícháme a necháme projít varem.

Finished.

Můžeme servírovat k masu. Třeba k roast rabbit.

Enjoy your meal.

zeli dusene 04 P1090424

 

Leave a Reply