Pomalu pečené brambory s kuřecími paličkami aneb Večeře pod čepicí

Nedalo mi to si trochu pohrát se slovíčky, uvidíte. Totiž celý fór tohoto receptu spočívá v tom, že dvě hodiny nesmíte vidět vůbec nic. Ani nahlížet! Ani jedním očkem! Je to recept trochu pro pohodlnější kuchaře, něco ve smyslu vaříme v jednom hrnci. Tady se peče v jednom pekáči. A když servírujete, jste sekáči!

slowly roasted final2_P1080143

Příprava je jednoduchá, všechno je tak trochu brnkačka. Ale jestli začínáte vařit půl hodiny před podáváním večeři, rovnou si namažte chleba.

.

Need:

potatoes

kuřecí paličky

tomato

large onion

5 stroužků česneku

rozmarýn

thyme

salt

pepper

olive oil

1 šálek kuřecího vývaru

bacon

(Že neudávám množství? To odhadnete podle počtu lidí u stolu a jejich apetitu. Mně stačily čtyři brambory, cibule, garlic, rajče a pět kuřecích paliček pro dva lidi. Proč lichý počet paliček? Můžeme si vymyslet historku o tom, který možná bude chtít ještě přidat, ale pravdou je, že v balení, které jsem koupil, byl paliček pět.)

 

How do you:

Oloupeme brambory, cibuli, česnek a všechno nakrájíme. Brambory na plátky, cibuli na plátky a česnek nadrobno nasekáme. Plech na pečení pokapame olivovým olejem. Troubu si zapneme na 150 to 160 ° C.

Nakrájené brambory, cibuli i česnek dáme do větší mísy, přidáme rozmarýn a tymián (po lžičce čerstvých bylinek nebo tak stejně sušených), salt, přidáme mletý černý pepř a decentně promícháme. Rukama je to citlivější, velkou lžící na míchání salátu to ale také jde. Všechno se v míse pěkně propojí. A teď s tím šup na plech!

Rozprostřeme na plechu tu změť brambor, cibule a česneku, přidáme na kolečka nakrájené rajče (ale můžete ho z receptu vypustit, dal jsem ho tam z úsporných důvodů – aby mi nezbylo a estetických – kvůli barvě). Navrch poklademe kuřecí paličky, posolíme a opepříme ještě jednou. Vše zalijeme chicken broth. Fakt si ho připravuju do foroty, protože už jsem na tom tak, že se objevuje v receptech docela často, ke kuřeti sedí a nouzové kostky nechávám stranou pro ty, kterým vaření vývaru nesedí. Můžeme posypat ještě pokrájenou slaninou. Tak a ještě tu zmíněnou čepici.

Pekáček zakryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na oněch 150 to 160 ° C for two hours. Po celou dobu troubu neotvíráme! Pak sejmeme alobal a dopečeme tak pět šest minut (the temperature may rise to 180 ° C) podle toho, jak chceme mít kuřecí paličky i brambory dozlatava. A servírujeme.

Enjoy your meal!

 

KROK ZA KROKEM

slowly pečené1_P1080088

Brambory, cibule, tomato…

slowly pečenéP1080090

Nakrájíme na plátky a smícháme všechno v míse…

Submitting baked X P1080094

Rozprostřeme na pekáček…

slowly pečené7_P1080097

Přidáme kuřecí paličky...

slowly pečené5_P1080098

Přidáme plátky rajčete…

slowly roasted 5a_P1080101

Přilijeme kuřecí vývar…

slowly pečené3_P1080102

Ještě posypeme nakrájemnou slaninou, posolíme, popepříme…

slowly roasted alobal_P1080106

Překryjeme alobalem… A pečeme 2 hodiny při teplotě 150 to 160 ° C. Neotvíráme troubu!

slowly roasted alobal2_P1080120

Skoro hotovo! Sejmeme alobal, mírně zvýšíme teplotu a pár minut ještě pečeme.

slowly roasted finals P1080137

Enjoy your meal!

 

 

 

 

Cibulové placičky

 

Nemíním dělat díru světa, ale i s jednou cibulí se dají udělat zázraky. Dají se jíst samostatně, you do need them as a side dish mashed potatoes, so it's pretty much a vegetarian friendly, You can make them annex to meat… Can you think of a lot of things.

onion pancakes

.

Need:

1 large onion

100 g ham

50 g grated cheese

100 g plain flour

100 ml mléka

1 egg

teaspoon garlic powder

thyme

Pažitka (and may be dried)

salt

pepper

olej

 

How do you:

Finely chop the onion, but if cinnamate hands a bit as I Volšovy, help cutting attachment rod mixer, Only onions nerozšmelcujte completely to mush. Ham cut into small pieces, add the onion together with flour, egg, milk, cheese and spices. Mix everything and now it looks like dough on a potato pancake.

Spoon the dough, take a frying pan with hot oil, or griddles, and fry on both sides. If you manage to create a thin pancakes, You certainly great, You can do a little thicker “pancakes” and also you will have success. When in the baking nezakecáte, will be nicely golden brown. This is not about silence, but on this, that the patties carefully patrolled.

Finished.

Enjoy your meal.


So I immediately think of, that instead of ham to the pancakes appear as other additives, must be sliced ​​smoked pork or maybe even racier sausage. No, I have tried it, But for such a transformation attempt is worth and certainly for these variations also occur.

 

Already, and one onion can make a good dinner. You get so five, six patties. Helpful in this, the amount of test gives one dose…

one onion

Kuřecí minizávitky s přílohou sucotash

whether seeking, as seeking, succotash not find translation for, so we will prepare succotash. It is supposedly the food of American Indians, then it was very popular during the Great Depression in the US and it's also food for Thanksgiving Day should be in Pennsylvania or New Angli. In some parts of US south is any mixture vegetable prepared with beans, ready for lard, butter or oil called sucotash.

Recipe is a variation, I added my, because those around the world traveling lima beans, Thus, the Lima beans (yes we are in Peru), which today are grown mainly in Madagascar, just in this country,. So serve green beans. Who does not want to delay the cooking pods, reaches for a can. And with the further component, substantial, corn, It's the same.

Ale pozor! It's quick and tasty!

succotash

.

Need:

chicken breasts or chicken thigh fillet

bacon

a can of green beans

small can of corn

cup cream

kuřecí vývar

cibuli

3 stroužky česneku

2 tablespoons flour

salt

pepper

thyme (dried, fresh but has a stronger taste)

olej (slunečnicový, rapeseed, olive)

toothpicks

baking paper

 

How do you:

Chicken fillet cut into smaller pieces, to be well packaged bacon. gently messenger, add a little thyme and pack them in bacon. Protknete párátkem, to unpack. Heat the pan with two tablespoons of oil over medium heat and cook the fillets on both sides:

závitek1

Pan aside. Roasted rolls Place on baking paper lined tray and into the oven preheated to 180 ° C:

závitek2

Bake at 180 ° C for about 10 minutes:

závitek3

At pan with oil, where you are toasting rolls, Put chopped bacon into strips and after a while, add finely chopped onion and garlic, thyme and cook for a minute:

závitek5

Add the flour and cook for about 1 minutu. Then, add a cup of chicken broth (really him doing in advance) and bring to a boil. Reduce the heat and let the pan green beans and corn, Allow about restovat 2 minuty a přilijte smetanu (sparingly, It may not be a whole cup):

závitek4

You can even add pepper and dosolit.

Finished!

Sucotash Serve with chicken minizávitky:

závitek6

Portion for one.

Enjoy your meal!


You can also add a few cherry tomatoes, přepůlených, even jalapeno pepper. They are also variants without broth and cream. But there are beans and corn.

So far I have not tried:

Heat the oil in a pan and a little butter, Add garlic and onion and cook, to onions translucent. Then add the chopped red pepper, zucchini and beans and maize. Season with salt and pepper, cook until vegetables are tender, about 10 minutes. stir in herbs. Maybe fresh sage and thyme, or basil.

It can be eaten alone, with meat, or checkout slices of crispy bacon.

 

 

 

 

Kuřecí vývar do foroty i k večeři, jak libo, libo-li

 

Kdykoli narazíte v receptu na položku “vývar”, musíte volit, zda do jídla přihodíte koupenou kostku nebo budete připraveni a vývar máte nachystaný. Ono to dá trošku práce, ale zase ne tolik. Jen s tou možností musíte počítat. Může být zeleninový, hovězí nebo drůbeží, tedy v našem případě kuřecí.

broth

.

Need:

kuřecí skelet, nebo kousky kuřete

mrkev

cibuli

řapíkatý celer

celé nové koření

celý černý pepř

salt

vývarP1080173

.

How do you:

Kuřecí skelet vložíte do vody a přivedeme k varu. Jakmile se začne tvořit pěna, a ona začne, odstraníme jí pomocí naběračky nebo velké lžíce. K vývaru přidejte koření, stačí tak dvě kuličky nového koření, tři kuličky pepře a přidejte nakrájenou zeleninu. Cibuli půlím, ale nechám jí slupku, která pevně drží. Mírně vývar přisoluji (tuhle jsem na sůl nějak zapoměl, tak vznikl vývar bez soli…) Nechte vařit. Tu a tam se ještě objeví pěna, tak jsi znovu odstraníme. Vaříme pomalu, stačí tak asi 2 hodiny. Vyndáme kuře i zeleninu a vývar přecedíme přes plátýnko. Já z nouze používám kuchyňské papírové utěrky.

A teď máte dvě možnosti.

Buď si vývar zamrazíte pro další použití, nebo uchováte ve sklenicích v ledničce pro případ až narazíte v receptu právě na vývar, nebo si uděláte polévku. To pak kuřecí maso oberete, zeleninu nakrájíte a vrátíte do vývaru. Když přidáte ještě spařené oloupané rajče, už je to polévka. Nebo přihodíte trochu vlasových nudlí. Stačí dochutit solí a pepřem.

Finished!

Enjoy your meal.

 

vegetable broth

Zelenina do vývaru.

vývar_polévka_P1080208

Kuřecí vývar s masem, zeleninou a vlasovými nudličkami.