Gyros na dvou pánvích

 

Zase nějaká brutalita, řeknete si, když s tímhle na vás vyrukuju. A pytlík se směsí koření? Kdo se teď opotil nebo otřásl, ani nebude pokračovat dál. Jenomže zavrhnout šmahem všechny tyhle pomocné přípravky není prozíravé. Některé fungují, některé napůl a některé ne. Ale hlavně je to o chuti. A producenti se dneska snaží, takže běžně nabízejí tyhle směsi bez látek zvýrazňujících vůni a chuť, obejdou se bez konzervantů i barviv. Někdo jde do varianty i bez soli. A netrapme se tím, že takové vaření někteří odborníci zavrhují. Pokud si můžeme práci usnadnit, proč to nedělat?! Buď jedete fest eko, v tom případě si všechno vypěstujete doma a čerstvé, nebo si vypomáháte bylinkami sušenými a taky někdy sáhnete po namíchané směsi.

gyros3

.

Need:

dvě pánve, jednu klasickou a druhou grilovací, ale zvládnete všechno i s jedinou pánví, jen se dvěma je to o trochu víc crcání, ale má to svůj styl

Můžete jet podle receptu na sáčku a dopadnete dobře, můžete také trochu vylepšovat, třeba čerstvým česnekem nebo bylinkami.

300 g vepřového masa (plec, kýta, panenka)
1 lžíci kořenící směsi na gyros
1 red onion
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce černých oliv bez pecky
2 lžíce loupaných rajčat (můžete nakrájet na drobno, nebo je přepůlit, pokud je třeba, použijte ty konzervované)

 

How do you:

Maso nakrájíme na proužky, smícháme s kořením, můžete střídmě osolit (ale sůl už ve směsi je!) a dáme odležet. Hodí se k tomu mikrotenový sáček, maso v něm snadno prohněteme s kořením, šoupneme ho na hodinku do chladničky, vejde se všude.
Pak rozpálíme grilovací pánev (trocha oleje tomu neuškodí) a ze všech stran maso ogrilujeme. Té chvilky, kdy grilujete a neobracíte, můžete využít k nakrájení cibule.

Do klasické pánve dáme olej, pánve prohodíme a osmahneme kolečka cibule, jen chvilku, pak přidáme maso. Po chvíli přidáme olivy a rajčata. Necháme ještě chvilku orestovat.
Finished!
Enjoy your meal.
Gyros můžete podávat s opečeným toastovým chlebem, nebo s pitou.
A třeba ještě přidejte tzatziki.

Na tzatziky potřebujete salátovou okurku, jogurt řeckého typu a sůl.
Okurku nakrájejte na kostičky, smíchejte s jogurtem, osolte a máte hotovo.
Opravdu báječná kombinace a kousek Řecka vám rozjasní den.

gyros2

 

Sebraná omeleta, nebo už trhanec? Nebo sebranec…

 

Sometimes it přiházívá, You know that as. This something that interferes, Set out to supper, but it would be good, if they do not come undone on raw materials, left over and can not long remain. So after you can roll left over boiled potatoes, enough bacon, and also their chance still waiting tomatoes and spring onions. So the replacement program: We gather up and get together.

Záleží jenom na vás, what do omelettes piled ...
Záleží jenom na vás, co si do omelety naskládáte…

.

Need:

bacon
boiled potatoes in their skins
scallions
egg
tomato
kmín
salt
pepper, or a mixture of peppers
olej

The quantity depends on the number of diners and the quantity of raw materials, this estimate, so this time no weights and measures.

 

How do you:

In a pan, fry the bacon dry chopped into cubes or strips. Add the chopped onion and fry. Sprinkle it with a little olive oil and add the diced potatoes. Osolíme, pepper, add a little cumin. stir, to all well-tanned, but nespálilo. It takes a few minutes, tak 5 or 8. Slanina slightly zesklovatí, releases fat. Add the chopped tomatoes into eighths, which before posolíme and let it rest for a while. And add to the pan. While fry and add the eggs, salted and peppered. We had the pan from the stove to take off, eggs do for. Toss, But for a moment let even bake, aby se omeleta dobře propojila.
Finished!
Enjoy your meal.

Trochu zmatek nebo chaos? Ale superrychlá večeře.
Trochu zmatek nebo chaos? Ale superrychlá večeře.

Šťouchané brambory tety Barbory

 

Such ordinary meal, that we have from that dizzy. I reach for them always, when I've exhausted all attachments and certain foods simply sit. Without them, it's different, why not? But with them it is different!

Spring onion is fragile, potatoes makes an interesting effect, addition, potato flavor that is refreshing and is thereby shifted to a higher league.
Spring onion is fragile, potatoes makes an interesting effect, addition, potatoes that taste is refreshing and moves them into the higher league.

.

Need:

potatoes, žlutomasé are tastier and better looking
milk, you reheat
butter
scallions
slaninu
kmín
salt
butter

 

How do you:

Another recipe, When you specify the amount of their own. Peel the potatoes and cut into chunks. Place in a pot of water, salt, Add the cumin and cook until tender.
Bacon, diced leave while in the pan, to zesklovatěla, then adding to it a little butter and finely chopped scallions. I to zelené, do not already do not!

Potatoes and pour off rozšťoucháme, add a little hot milk, Mix them with bacon and onions, season with salt.
Finished!
Enjoy your meal.

Meatloaf with mashed potatoes and spinach.
Mashed potatoes with chopped spinach and.

 

Květáková polévka

 

When you cook cauliflower, you must prepare the favorite fried, remains fragrant broth, which is a great base for soup. I remember, we used to have it at home whenever he was on the table just fried cauliflower. And I always looked forward to it. Expect to, that water is already slightly salted. A také, you need a few rosettes soup. You separate advance and reach for them when you cook soup, should not be overcooked - if it is not the intention. But it is better, when you know in your soup sprouts.

Květáková polévka může vzniknout jako "vedlejší" product in the preparation of coated cauliflower.
Cauliflower soup may arise as “minor” product in the preparation of coated cauliflower.

.

Need:

cauliflower soup

Several květákových rosettes

butter

flour

cream or milk

mace

salt

hladkolistá parsley

 

How do you:
Prepare a light roux ahead - and two tablespoons of butter until melted, add two tablespoons flour, Stir and heat the moment, should not brown. Then přilejeme little broth - the water, in which we cooked cauliflower and stir wrapping. Returning tiny rosettes of cauliflower, We cook and we can soften milk or cream, Finally, season with nutmeg and decorate chopped parsley.

Finished!

Enjoy your meal.