Tyhle ploché špagety už jsem vyzkoušel. Když jsem s tím vylezl do světa na toprecepty.cz, sklidil jsem kritiku, že jim říkám linguiny a ne linguine. No, je to stejné jako vařit špagety a ne spaghetti, byť je to totéž, ale tu výtku, že jsem si mírně počeštil ploché špagety prostě neberu. Ale nehádám se a pro klid duší volím název linguine. Umíte to správně vyslovit? Hlavně, že se vaří stejně jako všechny těstoviny. A u těchto od Panzani je al dente 11 minutes.
Linguine se slaninou, rajčaty a parmezánem
Need: |
- 100 g bacon
- 120 g linguine pasta
- 10 cherry rajčat
- 2 cloves garlic - Crushed flat side of a knife and cut down
- 1-2 lžičky citronové šťávy
- handful hladkolisté petržele
- salt
- pepper
Units:
How do you:
- Boil pasta in salted water, will al dente, so 11 minutes. We'll need some water from the cooked pasta, so we will wait.
- Bacon cut into strips and fry in a dry frying pan until crisp.
- Bacon aside the, to pan put chopped garlic and after a few moments at a fourth of chopped tomatoes, pour a tablespoon or two of water, in which we cooked pasta and simmer for about 2 minuty.
- Add the fried bacon. Toss.
- Add to the mixture strained pasta and Parmesan. In conclusion salt, pepper and stir in chopped parsley.