Brambory sarladaise v české verzi | Thus, potatoes a la sarladaise the meatier form | French, nekamenujte me please

Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
2 osoby
Servings
2 osoby
The French are well acquainted with Pommes de Terre Sarladaises, a canonical French potato dish made of three components: potato, garlic and fat. Thus duck fat and fit as a supplement to confit kachničce. During a long search, it is not just about fat duck, but also is used goose fat, clarified butter or ghee, an Indian clarified butter. Duck fat you get when cooking duck, Goose again when roasting geese, Logic. Ghee buy the healthy foods (little wild designation, as if to say, elsewhere they are junk food, But now it does not solve). Pommes de Terre jsou v překladu brambory. Původní myšlenka byla udělat francouzské brambory, but we know how to do? The closest they all potatoes are just sarladaise. Forget variants šunkofleků, a place where you put the pasta potatoes, It's just something a bit different. I came across on the Czech variant, where they are in the recipe extra fresh mushrooms. And already we scored ... Admittedly, this will be a little residual cuisine, But do not think about those remnants in a pejorative plane. Prostě doma zbyl kousek vepřového kolena, tak co s ním?! Pokud chcete připravit originál, zapomeňte na další přísady a zůstaňte pouze u brambor, tuku a česneku.
Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
2 osoby
Servings
2 osoby
The French are well acquainted with Pommes de Terre Sarladaises, a canonical French potato dish made of three components: potato, garlic and fat. Thus duck fat and fit as a supplement to confit kachničce. During a long search, it is not just about fat duck, but also is used goose fat, clarified butter or ghee, an Indian clarified butter. Duck fat you get when cooking duck, Goose again when roasting geese, Logic. Ghee buy the healthy foods (little wild designation, as if to say, elsewhere they are junk food, But now it does not solve). Pommes de Terre jsou v překladu brambory. Původní myšlenka byla udělat francouzské brambory, but we know how to do? The closest they all potatoes are just sarladaise. Forget variants šunkofleků, a place where you put the pasta potatoes, It's just something a bit different. I came across on the Czech variant, where they are in the recipe extra fresh mushrooms. And already we scored ... Admittedly, this will be a little residual cuisine, But do not think about those remnants in a pejorative plane. Prostě doma zbyl kousek vepřového kolena, tak co s ním?! Pokud chcete připravit originál, zapomeňte na další přísady a zůstaňte pouze u brambor, tuku a česneku.
Brambory sarladaise v české verzi | Thus, potatoes a la sarladaise the meatier form | French, nekamenujte me please
Need:
Units:
How do you:
  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi se silným dnem rozhřejeme 3 lžíce sádla a opečeme na něm na kousky nakrájené libovější část vepřového kolena. Po opečení vyndáme z pánve a v tuku osmažíme osolené a opepřené plátky brambor. Do zlatohněda, takže asi 5 minutes each side. Then reduce temperature, přidáme trochu vody, zakryjeme a dusíme 10 minutes.
  2. Stroužky česneku nakrájíme na jemné plátky, petrželku nasekáme (část si ještě odložíme). Přidáme spolu s opečeným masem k bramborám a ještě 10 minut necháme dusit, aby byly brambory měkké.
  3. Nakonec pánev odkryjeme, zvýšíme teplotu, přidáme případně ještě trochu sádla a smažíme 2 until 3 minuty, aby brambory víc zhnědly, přidáme zbylou petrželku a otočíme brambory. Už pečeme jenom chvilku.
KROK SUN KROK
  1. Na tuku nejprve osmahneme pečené vepřové koleno
  2. Maso dáme stranou
  3. Osolené a opepřené plátky brambor osmahneme na tuku
  4. Brambory podusíme a pak přidáme maso, česnek a petržel
  5. Přidáme trochu vody, opět přikryjeme a dusíme
  6. Finále! Teď přidáme ještě trochu petrželky a promícháme.
  7. Finished. Enjoy your meal.
Tip:

Jen tak na okraj: Kde vzaly takto upravené brambory jméno? Everything points to Sarlat-la-Caneda, francouzské akvitánské město v departementu Dordogne, historické oblasti Périgord. Když si na mapě Francie najdete Bordeaux a uděláte si linku na východ a ještě najdete Toulouse a čáru povedete kolmo na sever, obě čáry se protnou tak v místě, které hledáme. Sarlat is a city with tens of thousands reconstructed medieval core and has a history dating back to the 9th century, kdy zde byl postaven benediktinský klášter. Mezi hlavní sarlatské architektonické památky patří katedrála Saint-Sacerdos (směs románské, gotické a barokní architektury), kuželovitá věž "Lanterne des Morts" from the 12th century and the local cemetery "Jardin des Enfeus". [Tyhle věmodomosti jsem získal na Wikipedii.]

Leave a Reply

Your email address will not be published,,en,Required fields are marked,,en,Name,,en,Website,,en,Save my name,,en,email,,en,and website in this browser for the next time I comment,,en,Privacy Policy,,en. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.