Evergreen v kuchyni, to jsou kuřecí paličky, které se dají připravit nejrůznějšími způsoby. I love them, now because, that allow you to prepare a meal for two without any extravagance and extravagance. Můžete volit tuto ostrou variantu nebo voňavé paličky s pomerančem, které jsou mírnější v síle. Ale pochutnáte si na obou verzích.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 15 minutes |
Cook Time |
40 minutes |
|
|
|
Need: |
- 2 lžíce extra hot chili sauce
- 3 cloves garlic
- 1 spoon červené kari pasty
- 6 chicken drumsticks
- salt
- 1 lžíce olivového oleje
- Mix chili sauce with chopped garlic, curry paste and about 1/4 teaspoon salt. To give a mixture of chicken drumsticks without the skin and shake it a bowl, that the mixture sticks wrapped.
- Preheat oven to 200 ° C. Sticks put on a baking sheet lined with aluminum foil, drizzle with more marinade and bake 40 minutes.
- Podáváme s bagetou, Samostatná nebo s dip, in which case the sharper sticks is better to choose temperate in taste.
I told, that sticks offer a variety of treatment options. Maybe you can completely forget about the oil and add the marinade 3 tablespoons orange juice, Drumsticks are fragrant. As suggested recipe for fragrant chicken drumsticks. Zkuste to. Pochutnáte si.

Voňavé kuřecí paličky | Čili s chilli, ale s mírou | Pomeranč místo oleje
O evergreenu v kuchyni jsem už mluvil, jsou to, jak patrné, kuřecí paličky. Můžeme volit nejrůznější varianty úpravy, nakládat je přes noc do marinád nebo jen podmáslí, můžeme je péct i grilovat. Tentokrát se obejdeme bez dlouhého marinování a povoláme do služby troubu.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 15 minutes |
Cook Time |
40 minutes |
|
|
|
Need: |
- 3 lžíce sweet chilli sauce
- 2 lžíce červené kari pasty
- 4 cloves garlic
- 4 lžíce orange juice
- 6 chicken drumsticks
- salt
- Mix chili sauce with orange juice, chopped garlic, curry paste and about 1/4 teaspoon salt. To give a mixture of chicken drumsticks without the skin and shake it a bowl, that the mixture sticks wrapped.
- Předehřejeme troubu na 200 °C. Sticks put on a baking sheet lined with aluminum foil, drizzle with more marinade and bake 40 minutes. After ten minutes, temperature is reduced to 180 °C.
- Podáváme s bagetou, Samostatná nebo s dip.

Bramborová kaše s pestem | S chutí bazalky
Ať je veselo, I thought. A ke klasické bramborové kaši jsem povolal dosud ladem ležící zelené pesto. Ta barva mě nalákala, vždyť do kaše přidávám nasekanou pažitku, petrželku nebo i jarní cibulku, proč nemohlo dochutit kaši?! Vždyť hlavní ingrediencí je bazalka, to by mohlo chutnat.
- Peeled potatoes cut into pieces and flushed several times in cold water. Season with salt and cook until tender.
- drain potatoes, add a tablespoon of butter and shake, that butter be dissolved. mash potatoes.
- Add a little milk mulled five working with masher. Gradually add milk, according to the required consistency.
- potatoes prošleháme.
- Add the pesto and prošleháme.
- To the slurry serve Bavarian sausages.

Spaghetti with tuna balls
Balls of minced meat, it known, jedno z lákadel na nákup v IKEA jsou také švédské kuličky, But you need to try something a little different? He looks at us and tinned tuna alongside then sliced tomatoes. That is what we can mix.
Need: |
- 2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě (po 120 g)
- 70 g strouhanky
- 1 egg
- 120 g špaget
- 1 konzervu krájených rajčat (200 g)
- 4 cloves garlic
- pepper
- salt
- Pažitka
- vodu v případě nutnosti, lžíci nebo dvě
- 1 spoon olivového oleje
- Smícháme scezené kousky tuňáka se strouhankou, vejcem, pepřem, solí a pažitkou. Přidáme nasekaný česnek. Z hmoty vytvoříme kuličky tak asi velikosti golfového míčku. Pokud se hmota drobí, přidejte trochu vody. Výsledkem je kompaktní hmota.
- Lžíci oleje rozehřejeme a na pánvi opečeme tuňákové kuličky. Tak si 5 until 8 minutes. Osmažené kuličky dáme stranou na papírovou kuchyňskou utěrku.
- Špagety uvaříme podle návodu. Mezitím na pánev, kde jsme smažili kuličky, dáme nasekaná rajčata a mírně povaříme. Přidáme asi lžíci vody ze špaget, promícháme a ještě trochu povaříme, aby se vytvořila omáčka.
- Kuličky vrátíme na pánev a prohřejeme v omáčce 5 minutes.
- Špagety scedíme a rozložíme na talíř, přes špagety dáme omáčku s tuňákovými kuličkami a posypeme nasekanou pažitkou.
Pozor na některé tuňákové konzervy, některé obsahují místo kousků ryby jenom jakousi drť. Byť by nám to nemuselo v případě kuliček vadit, je rozhodně lepší mít místo rybího bláta kousky ryb.
Pokud máte konzervu tuňáka v oleji, nikoliv ve vlastní štávě, slijte olej. Štávu tuňáka ovšem můžete použít při tvoření hmoty na kuličky, má příchuť ryby, voda na ředění také stačí.
