Hráškové rizoto

Hráškové rizoto s kuřecími hranolky | Italská inspirace

Dobrá, je to italské rizoto, ale tak trochu není. Už tu máme jeden recept, dneska si připravíme něco trochu jiného, I would say, že z rizotové rodiny. Připravuje ve stylu pravého italského rizota, takže by se neměla rýže ani sypat, ani být rozvařená.

Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
20 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
20 minutes
Zvyk přidávat do rizota cokoliv, je považováno za trestuhodnou troufalost. Nenechte se mýlit, Italové také nejedou jedno a totéž a leckdy si přidají třeba i sušená rajčata. Základem je ovšem správná rýže – kulatá, třeba Arborio.
Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
20 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
20 minutes
Zvyk přidávat do rizota cokoliv, je považováno za trestuhodnou troufalost. Nenechte se mýlit, Italové také nejedou jedno a totéž a leckdy si přidají třeba i sušená rajčata. Základem je ovšem správná rýže – kulatá, třeba Arborio.
Hráškové rizoto s kuřecími hranolky | Italská inspirace
Need:
Units:
How do you:
  1. Máslo rozpustíme v pánvi, zesklovatíme nakrájenou šalotku.
    Opečeme šalotku
  2. Přidáme rýži a za stálého míchání vaříme 1 minutu.
    Přidáme rýži
  3. Zalijeme vínem a promícháme. Mícháme, aby se víno redukovalo na polovinu.
    Přidáme víno
  4. Zalijeme trochou vývaru a promícháme. Jakmile se tekutina vstřebá do rýže, přilijeme další část vývaru. Rýže potřebuje 16 until 18 minutes, zakryjeme ji a dusíme, aby absorbovala tekutinu. Po čase přidáme ještě zbývající vývar a strelizovaný hrášek. Promícháme a opět zakryjeme. Rýže by měl být pevná na skus. V závěru ji osolíme a opepříme.
    Přidáme vývar
  5. Mezitím si připravíme kuřecí hranolky. Kuřecí stehenní řízek nakrájíme na kousky podobající se hranolkům, salt, přidáme mletý rozmarýn a petrželku. Obalíme v hladké mouce, pak v rozšlehaném vajíčku a opečeme v rozpáleném oleji.
    Hranolky z kuřecího masa
  6. Podáváme s kuřecími hranolky.
    Podáváme s kuřecími hranolky
Tip:

Kuřecí hranolky připravíme obdobným způsobem jako rychlé kuřecí řízky, jen maso rozdělíme na podélné kousky o šíři asi 1 cm. Nerovnosti kousků nejsou na škodu, nejsme fabrika na přesné obrábění kovů, ale kuchaři.

Leave a Reply

Your email address will not be published,,en,Required fields are marked,,en,Name,,en,Website,,en,Save my name,,en,email,,en,and website in this browser for the next time I comment,,en,Privacy Policy,,en. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.