leek soup | Proč ne?

Asi je to odvážné sem přidávat polévku, který umí asi každý. Je to ale můj první pokus, a kdyby náhodou byla potřeba, tak ji tady zase najdu. Jsou vlastně dvě varianty. Vývarová a smetanová. Takže si dáme tu první.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
15 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
15 minutes
Je to jednoduchá polévka, kterou si může dovolit střihnout každý.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
15 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
15 minutes
Je to jednoduchá polévka, kterou si může dovolit střihnout každý.
leek soup | Proč ne?
Need:
Units:
How do you:
  1. Pórek omyjeme a přepůlíme. Zelenou část ještě rozebereme, aby šla lépe propláchnout.
  2. Peel potatoes. Nakrájíme na kostičky a dáme do misky s vodou, kde počkají na svoji chvílli.
  3. Pórek podélně překrojíme na čtvrtiny a pak napříč na drobnější kousky. Část zelené části si ještě uchováme na později.
  4. Rozehřejeme máslo a osmahneme nakrájený pórek. Mírně osolíme.
  5. Přidáme mouku.
  6. Vytvoříme jíšku a asi po třech minutách zalijeme trochou vody. Dobře rozmícháme a přilijeme postupně vývar. Krátce povaříme.
  7. Přidáme přecezené na kostičky nakrájené brambory.
  8. Promícháme a povaříme na mírnějším ohni, tak deset minut, so the potatoes soften.
  9. Před dokončení přidáme ještě nakrájenou zelenou část pórku.
  10. Ppovaříme tak 3 minuty. Dosolíme podle chuti.
  11. Na másle opečeme toastový chléb pokrájený na kostky.
  12. served.
Tip:

Další variantou je, že přidáme tak asi 2 until 3 stroužky česneku a dochutíme majoránkou.