Baked smoked mackerel | Pelikánova miska

Tak jsem zase po odmlce vyrazil na berounské hrnčířské trhy. Bloumal jsem na prořídlém trhu a pak mě oslovil stánek Pelikán. A obhlížel jsem zapékací misku, až mi došlo, že ji musím mít. Doma na mě čekaly uzené makrely, tak mi to všechno secvaklo. Mísa je doma, makrely čekají, jdeme do toho.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
50 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
50 minutes
Tenhle recept dělávám tak nějak improvizovaně. Je to jednoduché jídlo, které zmákne každý.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
50 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
50 minutes
Tenhle recept dělávám tak nějak improvizovaně. Je to jednoduché jídlo, které zmákne každý.
Baked smoked mackerel | Pelikánova miska
Need:
Units:
How do you:
  1. Brambory vaříme ve slupce asi 10 minutes, pak oloupeme. Nakrájíme je na kolečka. Papriky nakrájíme napříč na proužky. Cut the onion into half-moons. Makrely zbavíme hlav, páteře a kůže. Opatrně maso po kouskách oddělíme.
  2. Misku vymažeme máslem.
  3. Poklademe první vrstvu brambor.
  4. Poklademe vrstvu masa makrely.
  5. Přidáme trochu kořenící směsi na ryby.
  6. Potom poklademe vrstvu z cibule a paprik.
  7. Na cibuli přidáme další vrstvu brambor. Opepříme.
  8. Vejce rozšleháme ve smetaně, kterou ještě osolíme a opepříme, podle chuti, Of course. Přidáme ještě granulovaný česnek, tak 2 lžičky.
  9. Dáme misku do trouby předehřáté asi na 230 °C. Bake 10 minutes.
  10. Vejce rozšlehané ve smetaně nalijeme na poskládané brambory, cibuli a makrelu.
  11. Return to oven and bake so 40 minutes.
  12. Finished.
  13. Můžeme podávat.
  14. Enjoy your meal.
Tip:

Použité koření: