Bramborové knedlíky | Stručně ručně

Ke kachně se zelím nebo jen tak osmažené s vejcem jsou bramborové knedlíky oblíbenou součástí českých jídel. Already, knedlíky jsou v mé kuchyni tak trochu záhadou. Jednoduché jako facka, řekla by kolegyně Pavla. To se to řekne. Vypadá to jednoduše, ale je to jednoduché? Na videu to jednoduše vypadá.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
2 osoby
Servings
2 osoby
Opravdu to není žádná věda, jen ruční práce, když vaříte knedlík pro dva, robot nepotřebujete. Brambory nastrouháme, přidáme krupičku a vejce a hněteme.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
2 osoby
Servings
2 osoby
Opravdu to není žádná věda, jen ruční práce, když vaříte knedlík pro dva, robot nepotřebujete. Brambory nastrouháme, přidáme krupičku a vejce a hněteme.
Bramborové knedlíky | Stručně ručně
Need:
Units:
How do you:
  1. Brambory nastrouháme.
  2. Přidáme krupičku. Přidáme vejce a osolíme.
  3. Promícháme rukama a vytvoříme pevné těsto.
  4. Vyválíme dva válečky.
  5. Vaříme v osolené vodě tak 25 minutes. Nakrájíme na plátky.

A real treat | With country dumplings

Mám tu lečo maďarské ipražské, ale na to opravdové dozrál čas teď. Není to zase žádná věda. Slice, opečeme, podusíme a spojíme vajíčkem.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
25 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
25 minutes
Tohle zvládnete, třebaže nebudete rajčata ani papriky loupat, jak to dělá Florentýna, která má spoustu chytrých poznatků, což je dovedlo až k sestavení kuchařky pro dceru. I s vejcem trochu kouzlí, takže si to když tak můžete najít. Ale slupky rajčat i paprik nejsou v leču na škodu. Je trochu rustikálnější, ale dobré.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
25 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
25 minutes
Tohle zvládnete, třebaže nebudete rajčata ani papriky loupat, jak to dělá Florentýna, která má spoustu chytrých poznatků, což je dovedlo až k sestavení kuchařky pro dceru. I s vejcem trochu kouzlí, takže si to když tak můžete najít. Ale slupky rajčat i paprik nejsou v leču na škodu. Je trochu rustikálnější, ale dobré.
A real treat |With country dumplings
Need:
Units:
How do you:
  1. Všechno si připravíme.
  2. Na rozpuštěném sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět. Teď můžete přidat trochu rajského protlaku, pokud jste jeho velcí fandové, ale netřeba.
  3. Přidáme na čtvrtkolečka nakrájené špekáčky. Osmahneme tak, aby se špekáčky dobře opekly, ale hlídáme si cibuli. Špekáčky brzdí její zhnědnutí, ale nechceme přece cibuli spálit, that?
  4. Přidáme nakrájené papriky a opět chvíli osmahneme, promícháváme.
  5. Přidáme nahrájená rajčata a dobře promícháme.
  6. Osolíme, pepper.
  7. Zakryjeme a na mírném ohni dusíme tak si 20 minutes.
  8. Vajíčka rozkvedláme a pak přilijeme a stálého míchání do směsi.
  9. Můžeme vypnout vařit, vajíčka dojdou, stále směs jemně mícháme.
  10. served. Třeba s chlebem.
Tip:

Kam jít pro chytré rady:
Zmiňuji občas Florentýnu. S lečem se opravdu mazlí, jak si můžete přečíst tady. Proč to nepřiznat, kde pátrám, aby si pak ze všeho vybral, co mi konvenuje. Do něčeho se nepouštím záměrně, něco vypouštím, protože mi to nejde (loupat papriku fakt ne!). Ale rád se nechám poučit, třebaže nejsem zrovna dcerou. Ale tu a tam tápu jako dcery...

A sandwich for three courses | Fast rescue

Když jste náhle zaskočeni nějakou chutí, nebo potřebujete rychlou večeři či svačinu, hodí se sendvič na tři doby. Obecně víme, že sendvič(anglicky: sandwich) je druh pokrmu sestávajícího ze dvou plátků chleba, mezi které je vložen jeden či více druhů náplně. Obecně se také má za to, že původcem nebo prvním konzumentem sendviče byl lord Sandwich ve druhé polovině 18. století. Možní vám tohle hlavou proletí, když si sendvič chystáte.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
1-2 osoby 5 minutes
Cook Time
12 minutes
Servings Prep Time
1-2 osoby 5 minutes
Cook Time
12 minutes
Není to žádná věda, vlastně na to můžete mít recept v hlavě, aniž byste četli nějaké chytré návody. Dáte plátek toastového chleba, na něj položíte šunku a sýr. Totéž uděláte ještě třikrát pro dva sedviče. A je skoro hotovo. Postup neberte nijak, že bych kohokoli podceňoval. Prostě jen krok za krokem cvakám fotky.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
1-2 osoby 5 minutes
Cook Time
12 minutes
Servings Prep Time
1-2 osoby 5 minutes
Cook Time
12 minutes
Není to žádná věda, vlastně na to můžete mít recept v hlavě, aniž byste četli nějaké chytré návody. Dáte plátek toastového chleba, na něj položíte šunku a sýr. Totéž uděláte ještě třikrát pro dva sedviče. A je skoro hotovo. Postup neberte nijak, že bych kohokoli podceňoval. Prostě jen krok za krokem cvakám fotky.
A sandwich for three courses | Fast rescue
Need:
Units:
How do you:
  1. Připravíme si hlavní ingredience.
  2. Doba první: Rozložíme plátky chleba a poklademe na ně rovnoměrně plátky šunky.
  3. Poklademe dva plátky chleba se šunkou plátky sýra. A je opravdu jedno, jaký druh, dejte třeba čedar, zase bude mít sendvič trochu jinou chuť.
  4. Přiklopíme plátky se šunkou na sýrovou vrstvu.
  5. Doba druhá: Rozklepneme vejce.
  6. Osolíme.
  7. Mírně rozšleháme a přidáme další vejce, pepper.
  8. Vejce dobře prošleháme. Je jasné, že předchozí kroky můžeme spojit, nic tím nepokazíte.
  9. Sendvič namočíme v rozšlehaném vajíčku. Pěkně z obou stran a snažíme se, aby se vajíčko dostalo i mezi oba plátky chleba.
  10. Doba třetí: Máslo rozpustíme a přidáme na pánev sendvič.
  11. Přidáme další porci.
  12. Zakryjeme a pečeme tak 5 minutes. Poté otočíme a opět zakryté pečeme 5 minutes.
  13. To, že se sýr mírně vylije ze sendviče naprosto nevadí. Pokud jste estéti nebo chcete udělat dojem, stačí odkrojit. Pak už jenom dozdobíme.
  14. Na sendvič dáme překrájená cherry rajčátka a okurku. Můžete zvolit sterilizovanou nebo i syrovou. Ostatně i zdobení nechte na vlastní fantazii.
  15. Enjoy your meal.
Tip:

Náplň sendviče obvykle tvoří různé druhy zeleniny, sýrů, masa a dále pak vejce či různé omáčky. K přípravě se používá buďto chléb nijak neupravovaný, anebo může být předem namazán máslem, oil, hořčicí či kečupem za účelem zvýraznění výsledné chuti sendviče. Italština používá pro sendvič vlastní název tramezzino, který vytvořil básník a vlastenec Gabriele d'Annunzio. Ae Italové budou vědět, co chcete, když zůstanete u anglického názvu, který vyslovíte česky.

Novoroční čočka | Tradition is tradition

Na Nový rok obědvejte čočku – nosí peníze! Tak se to traduje. Novoroční čočka je prostě klasika, kterou nemůžeme vynechat – dokonale si ji vychutnáte nejen na Nový rok, ale kdykoliv budete mít chuť. Luštěniny jsou zdravé aNew Year's lens už tu máme a hned několikrát. Atady, a zase jiná může být bylinková čočka, nebe je libo Turkish? Máme tu verzi novoroční čočky 2023

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
2-4 osoby
Cook Time
60 minutes
Servings
2-4 osoby
Cook Time
60 minutes
Zase se o něco pokouším. broth, který by měl být v čočce zeleninový nebo kuřecí zaměňuji za vývar z uzeného kolene. Furt lepší než obyčejná voda a navíc tu tekutinu můžeme využít a ne ji vylívat bez užitku. Vývar dá čočce příchuť uzeného masa. Na fotkách postupu je to tak pro dva, ale když přidáte klobásu a vejce na oko, čtyři budou spokojení.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
2-4 osoby
Cook Time
60 minutes
Servings
2-4 osoby
Cook Time
60 minutes
Zase se o něco pokouším. broth, který by měl být v čočce zeleninový nebo kuřecí zaměňuji za vývar z uzeného kolene. Furt lepší než obyčejná voda a navíc tu tekutinu můžeme využít a ne ji vylívat bez užitku. Vývar dá čočce příchuť uzeného masa. Na fotkách postupu je to tak pro dva, ale když přidáte klobásu a vejce na oko, čtyři budou spokojení.
Novoroční čočka | Tradition is tradition
Need:
Units:
How do you:
  1. Čočku přebereme a propláchneme, abychom se zbavili drobných nečistot. Pak namočíme a necháme minimálně dvě hodiny v klidu, dělává se to i přes noc. Pokud nasákla čočka veškerou tekutinu, přidáme vodu tak, aby byla čočka pod hladinou.
  2. Zakryjeme a vaříme ji pak v téže vodě doměkka. Asi 45 minutes. (Někdo vodu sleje a dá novou, je to na vás.) Čočku scedíme. Voda se nám hodí.
  3. Mezitím nakrájíme cibuli najemno.
  4. Přidáme na rozpálené sádlo.
  5. Cibuli osmahneme na sádle dosklovata.
  6. Přidáme mouku a promícháme, abychom získali zlatavou jíšku.
  7. Zamícháme a vytvoříme jíšku.
  8. Postupně přidáváme vodu z čočky a mícháme.
  9. Zalijeme vývarem.
  10. Přivedeme k varu a vaříme tak 10 minutes.
  11. Přidáme bobkový list a tymián.
  12. Vyjmeme bobkový list a přidáme čočku. Toss.
  13. Osolíme, opepříme a přidáme trochu octa. A ještě chvilku povaříme.
  14. Opečeme na sádle klobásu.
  15. Připravíme volské oko.
  16. Podáváme s kyselou okurkou.