Čočka s volským okem a párkem

Novoroční čočka nepočká | Tři varianty téhož | Umbrijská inspirace

Je to tak nějak zvyk. Každoroční obřad. Čočka na Nový rok je příslibem vydatných financí. Ochutnejte (and when the money will, tím líp). In Italy, the lens is a symbol of happiness and prosperity, protože připomíná drobné mince. In Tuscany eat with lens“Cotechino”, velkou vepřovou klobásu. People in Bologna and Modena relished the lens “Zampone”, směsí salámu plněné do kůže prasečí nohy. In Piedmont rely more on rice, která má symbilizovat peníze, takže menu pro Nový rok obsahuje risotto. No, ale čočku nevynechávají. Thus risotto for better luck reportedly administered with beef or chicken with spinach and lens. A my? I had intended classics, lens with sausage. Ale nakonec všechno dopadlo jinak. But this year it will be the inspiration of Umbrian. Ale máme tu také už trochu jinou novoroční čočku, když se vám tahle nebude zdát. Or aor. Ale pojďme na tu naši umbrijskou.

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2-4 osoby 10 + 90 minutes
Cook Time
40 minutes
Servings Prep Time
2-4 osoby 10 + 90 minutes
Cook Time
40 minutes
V umbrijské čočce je rajčatová pasta. Tu si musím odpustit. Máme teď období, kdy jsou takové ingredience v kladbě. Ale klidně použijte sekaná rajčata se šťávou nebo rajčatové pyré. Řešil jsem to cherry rajčátky. No, nejsem taková chytrá horákyně?
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2-4 osoby 10 + 90 minutes
Cook Time
40 minutes
Servings Prep Time
2-4 osoby 10 + 90 minutes
Cook Time
40 minutes
V umbrijské čočce je rajčatová pasta. Tu si musím odpustit. Máme teď období, kdy jsou takové ingredience v kladbě. Ale klidně použijte sekaná rajčata se šťávou nebo rajčatové pyré. Řešil jsem to cherry rajčátky. No, nejsem taková chytrá horákyně?
Novoroční čočka nepočká | Tři varianty téhož | Umbrijská inspirace
Need:
Units:
How do you:
  1. Čočku propláchneme a namočníme tak na hodinku a půl. Stroužky česneku rozmáčkneme nožem.
    Připravíme si
  2. Nakrájíme celer a dáme kastrolu s čočkou, přidáme bobkové listy, česnekové stroužky a osolíme. Přivedeme k varu.
    Dáme vařit
  3. Částečně zakryjeme, oheň stáhneme na mírnou teplotu a vaříme 30 minutes.
    Zakryjeme
  4. Plátky vepřového masa osolíme, posypeme drceným pepřem a opečeme z obou stran v pánvi na lžíci rozpáleného oleje. Aby byly steaky dobře propečené, ale šťavnaté, opékáme je po každé straně asi 4-5 minut a uchováme je v teple.
  5. Nakrájíme cibuli.
    Nakrájíme cibuli
  6. Nasekáme česnek, celer a rajčátka.
    Nasekáme česnek, celer a rajčátka
  7. Na olivovém oleji orestujeme cibuli tak, to zesklovatěla. Pak přidáme celer. Promícháme a chvilku restujeme.
    Orestujeme
  8. Přidáme česnek a krátce orestujeme, aby česnek rozvinul svoji vůni.
    Přidáme česnek
  9. Přidáme rajčátka nakrájená na čtvrtiny a promícháme. Na středním ohni restujeme tak asi 5 minutes.
    Přidáme rajčátka
  10. Přilijeme zeleninový vývar a provaříme.
    Přidáme vývar
  11. Povaříme. I guess 10 until 15 minutes. Nakonec promícháme s čočkou a necháme chvilku dojít.
    Povaříme
  12. Čočku podáváme s minutkovým vepřovým steakem.
    Čočka se steakem
  13. Nebo s vajíčkem natvrdo, párkem a okurkou.
    Nebo s vajíčkem natvrdo
  14. Nebo s volským okem a párkem.
    Nebo volským okem

Leave a Reply

Your email address will not be published,,en,Required fields are marked,,en,Name,,en,Website,,en,Save my name,,en,email,,en,and website in this browser for the next time I comment,,en,Privacy Policy,,en. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.