Negroni s bublinkami | Podzimní vzpomínka na léto

 

Namíchejte si něco na náladu, trochu ostřejšího, ale ne zase moc. Mírně upravený recept, který si můžete zase mírně upravit, takže spokojenost bude na obou stranách. Already, bublinky nejsou sekt, ale tonik s bublinkami.

Osvěžující, lahodné.
Osvěžující, lahodné.

.
Need:
1 díl Campari
1 díl Cinzana Rosso
1 díl ginu, já preferuji Beafeater
1 díl indiánského toniku, já preferuji Schweppes
led
plátek pomeranče

Here we go:
Můžete od oka, ale do sklenice, kam jste dali led, se to přece jenom odhaduje trochu obtížně. Pokud tedy nejste mistr světa amoleta, zkušený barman a tak, měřte. Takže panáka za panákem nasázíte do sklenice s ledem, zalijete tonikem, a je to.
Finished!
Užívejte si!

negroni plus2

Hovězí nudličky s rýží a žampiony, kterým můžeme říkat ala Stroganoff, když chceme být světoví. A proč ne?!

Today we try beef with rice. I had an appetite for it, but he still could not decide what to do, which could take the form. Finally, the choice fell on beef noodles. This is to nich Dame. By the way, tuhle kombinaci chutí prý vymyslel dvorní kuchař Kateřiny Veliké Sergej Stroganov, ale údajně je autorem francouzský kuchař šlechtické rodiny Stroganovů a možná taky někdo jiný. No, tastes, So what we dig into the past, that?!

 

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Jistě znáte svíčkovou Stroganoff, existují desítky variant a pořád se tomu tak říká. Nevíte přesně? „Je to vlastně minutkový guláš, maso tedy není potřeba dlouze dusit, klidně může zůstat uvnitř růžové,“ říká michelinský šéfkuchař Roman Paulus.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Jistě znáte svíčkovou Stroganoff, existují desítky variant a pořád se tomu tak říká. Nevíte přesně? „Je to vlastně minutkový guláš, maso tedy není potřeba dlouze dusit, klidně může zůstat uvnitř růžové,“ říká michelinský šéfkuchař Roman Paulus.
Hovězí nudličky s rýží a žampiony, kterým můžeme říkat ala Stroganoff, když chceme být světoví. A proč ne?!
Need:
Units:
How do you:
  1. Na rozpálené pánvi opečeme hovězí nakrájené na nudličky, žádnou hromadu, ale pěkně v jedné vrstvě, i postupně. Pečeme tak 3 minuty, aby nudličky zhnědly.
  2. Snížíme teplotu a přidáme do pánve máslo, po rozpuštění přidáme cibuli nakrájenou na jemné půlměsíčky a česnek a restujeme, to onions vitrified. Ještě přidáme sladkou papriku a promícháme.
  3. Pak přidáme opečné masové nudličky, na plátky pokrájené žampiony, horkou vodu, vaničku silné hovězí šťávy (určitě by byl lepší hovězí vývar, ale do toho jsem se ještě nepustil, čeká na svoji příležitost), worchestrovou omáčku a rajčatové pyré. Přivedeme k varu a necháme zakryté dusit, aby maso změklo, tak asi 45 until 50 minutes.
  4. Mezitím si uvaříme rýži, stačí tak 20 minut před dovařením masa. Tu vaříme v osolené vodě. Already, pokud vám v receptu chybí sůl, určitě není nutná, ale pro solné zatvrzelce nebude problém si vše přisolit. Ale i zavilý prosazovatel, že všechno má být přesolené, neprotestoval. Ani ho nelákala solnička. Surprise!
  5. Když je maso hotové, vmícháme do směsi zakysanou smetanu. Postupně a decentně, takže ve výsledku by mělo být maso na talíři vidět a neplavat ve smetaně.
  6. Rýži dáme na talíř a tentokrát se nebudeme snažit o kopeček, rozprostřeme ji po talíři. Navrch dáme masové nudličky se žampiony a dozdobíme nasekanou petrželkou.
KROK SUN KROK
  1. Maso nakrájíme na nudličky.
    Maso
  2. Nudličky opečeme nasucho.
    Opékáme
  3. Opékáme z obou stran, v jedné vrstvě.
    Opečeme nasucho z obou stran.
  4. Pomůžeme si vařečkou nebo špachtlí a s nudličkami pohybujeme po pánvi, aby se nepřipekly.
    Pouze špachtlí.
  5. Nudličky dáme stranou.
    Dáme stranou.
  6. Výpek na pánvi vás nemusí děsit, postupně se rozpustí.
    Výpek.
  7. Cibuli podélně rozřízneme a nakrájíme na jemné měsíčky.
    Cibule.
  8. Cibuli dáme na pánev a přidáme prolisovaný česnek.
    Přidáme česnek.
  9. Cibulku osmahneme.
    Osmahneme.
  10. Žampiony nakrájíme na plátky.
    Žampiony.
  11. Do orestované cibule přidáme papriku.
    Přidáme papriku.
  12. Přidáme opečené nudličky, žampiony a promícháme. Přidáme vodu a kelímek husté šťávy.
    Přidáme žampiony.
  13. Toss.
    Promícháme.
  14. Přidáme worchester.
    Worchesterová omáčka.
  15. Přidáme rajčatové pyré.
    Pyré.
  16. Toss. Přikryjeme a dusíme.
    Promícháme
  17. Na závěr přidáme zakysanou smetanu a promícháme.
    Zakysaná smetana.
Tip:

Tento recept má ještě jednu variantu. Do směsi nudliček a žampionů ještě přidáme pórek a červenou papriku. And we have the second option.

 

Kuřecí křídla koupaná v jogurtu

 

Křídla jsou oblíbená všude, snad ani nebudeme pátrat čí je to nápad. Když si koupíte ty ve vaničce a pak jednou zajdete do řeznictví, prožijete menší šok, protože ta v druhém případě jsou přece jen “větší”. Leckdy je u křídla ještě kousek trupu, záleží na řezníkovi…
Je to rychlovka, ale s opatrným startem.

chicken wings in yogurt 01
.
Need:
6 kuřecích křídel
větší balení selského jogurtu, případně tři malé kelímky
sladkou papriku
pálivou paprika (pro odvážnější)
čerstvou bazalku
hořčici, můžete volit plnotučnou nebo dijonskou
olej, slunečnicový, řepkový nebo olivový
salt
pepper

Here we go:
Kuřecí křídla si očistíme, omyjeme, odřízneme konce křídel a upravíme také druhé konce, pokud jsou křídla od řezníka. To vše se hodí do kuřecího vývaru, takže dejte stranou.
Křídla dobře posolíme, opepříme a přidáme k nim sladkou papriku, stačí tak tři lžičky, řiďte se chutí. Pokud chcete ostřejší kousky, můžete přidat ještě pálivou papriku nebo chilli (ale s tím dost opatrně!). Nasekáme bazalku a přidáme ke křídlům. Ještě tak dvě lžíce hořčice. Zastříkneme olejem a rukama všechno jemně, ale důkladně prohňahňáme. Vložíme do uzavíratelného umělohmotného boxu (můžete použít i třeba jenom mikrotenový sáček), a teď vše zalijeme bílým jogurtem. Mělo by ho být tolik, aby obalil křídla. Uzavřeme box (to se pro další krok dost hodí) a vším pořádně zatřeseme. Prostě pomůžete jogurtu, aby si křídla pěkně obejmul. A teď už dáme do chladničky. Necháme odpočívat přes noc (nejlepší), ale bude stačit i méně, ale jistě aspoň dvě hodiny.
Odleželá křídla přendáme do pekáčku s mřížkou, všechno z boxu, tu jogurtovou kořeněnou směs přelijeme ještě přes křídla a dáme do předehřáté trouby (Thus, for 180 ° C). Bake 30 minutes. Když křídla dostanou zlatavou kůrku, je hotovo.
Se zajímavým dipem nebo s mou oblíbenou sladkou chilli omáčkou je to dost dobrá večeře. Nebo oběd?
Finished!
Enjoy your meal.


 

sladka-chilli-omacka-na-kure-exotic-food-12x725ml kopie

 

 

 

 

SLADKOU CHILLI OMÁČKOU nic nezkazíte. Je k dostání i s českou etiketou… Ke kuřecímu prostě značka Ideál.

Večeře pro dva.
Večeře pro dva.

Kuřecí stehna s jablky | Výlet do Normandie

 

Něco podobného si kuchtí v Normandii, ale rovnou vás varuji, jestli nemáte rádi maso s trochu jinou příchutí, třeba sladší, protože tady se sice nebudeme topit v cukru, ale jablka už s tou náležitou sladší chutí poradí, takže pokud neradi slanosladké, tak rychle pryč. Něco totiž přidá i jablečná šťáva… Francouzi mají v rukávu při přípravě ještě dva trumfy: calvados a créme fraiche. Ale dá se to s úspěchem uvařit třeba s brandy a zakysanou smetanou. Pro upřesnění, tenhle recept je pro dva, ale stačí si věci nějak vynásobit, a dosáhnete podobného výsledku.

chicken thighs with apples
.
Need:
2 kuřecí stehna s kůží
4 lžičky másla
1 cibuli, nakrájenou na plátky
1 stonek řapíkatého celeru, také na plátky
1 lžíci hladké mouky
200-300 ml jablečné šťávy
40 ml brandy
150 ml kuřecího vývaru
olive oil
1 jablko
zakysanou smetanu

Here we go:
Na polovině másla orestujeme kuřecí stehna, měly by být dohněda, ale pozor – nespalte je. Stehna dejte z pánve stranou, přidejte zbylé máslo, na kterém pak orestujte cibuli a celer, říká se tomu sauté a je to způsob vaření, kdy se používá malé množství tuku v mělké pánvi při vysoké teplotě, kdy se rychle připraví všechny složky v pánvi najednou. Přidejte jablečnou šťávu a brandy (máte-li, tak calvados) a vařte asi 30 vteřin. Pak ještě přidejte kuřecí vývar a vše provařte.
Do předehřáté trouby (Thus, for 180 ° C) dejte kuřecí stehna v zapékací misce, vše přelijte směsí z pánve. Zakryjte (poslouží čepice z alobalu) a pečte asi 25 minutes.
Na rozpálenou pánev s trochou oleje dejte na plátky nakrájené jablko a orestujte, tak, aby plátky dostaly zlatavý nádech.
After 25 minutes, remove chicken thighs from the baking dish, přidejte do ní zakysanou smetanu a plátky orestovaných jablek. Můžete dochutit třeba trochou soli. Kuřecí stehna vraťte do mísy, troubu vypněte a vše nechte v teple dojít.
Servírujte s opečenými bramborami.
Finished!
Enjoy your meal.

Opečené brambory jsou skvělá příloha. Uvařte brambory ve slupce, zároveň s nimi do vody dejte třeba celerovou nať, snítku rozmarýnu a kousek na plátky nakrájeného zázvoru. Osolte a uvařte. Brambory pak dejte na plech nebo grilovací plát, postříkejte olivovým olejem, mírně posolte a nechte péct v troubě nebo grilu. Můžete je také před pečením nakrájet na půlky nebo měsíčky. Mají úžasnou chuť, protože do sebe natáhnou i chutě zeleniny, se kterou jsme je vařili.

PLÁTKY JABLKA restujte na troše olivového oleje.
PLÁTKY JABLKA restujte na troše olivového oleje.