Pomerančová salsa | Hodí se k rybě

Bylo to pro mě překvapení, když jsem narazil na pomerančovou salsu. Míchání ovoce s masem nebo zeleninou mi nedělá problémy. Někomu však propojení chutí vadí a hned utíká od stolu. Vyzkoušel jsem pomerančovou salsu smakrelou a mé překvapení pokračovalo.

Votes: 1
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Pomerančová salsa předčila mé očekávání a zbořila poslední pochybnosti, které v člověku, který zkouší něco nového, přece jen v hloubi duše hlodají. A také máte na vybranou – zkusíte to se mnou, ale když vám chuťově nebude sedět, tak ji na talíři necháte. Ale doporučuju ochutnat, stojí to za to.
Votes: 1
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Pomerančová salsa předčila mé očekávání a zbořila poslední pochybnosti, které v člověku, který zkouší něco nového, přece jen v hloubi duše hlodají. A také máte na vybranou – zkusíte to se mnou, ale když vám chuťově nebude sedět, tak ji na talíři necháte. Ale doporučuju ochutnat, stojí to za to.
Pomerančová salsa | Hodí se k rybě
Need:
Units:
How do you:
  1. Pomeranč skrojíme na obou koncích.
    Seřízneme konce pomeranče
  2. Odstraníme kůru i dužinu.
    Oddělíme
  3. Dílky pomeranče rozkrojíme podélně mezi membránami.
    Rozkrojíme
  4. Olivy, šalotku i petržel nasekáme.
    Připravíme salsu
  5. Dobře opepříme, smícháme a je hotovo, můžeme servírovat.
    Salsa s pomerančem
Tip:

Trochu informací:

Salsa je španělský a italský výraz označující obecně omáčku. V mexické kuchyni označuje specifickou pikantní omáčku vyrobenou z různých druhů zeleniny a ovoce (nejčastěji z rajčat či kukuřice), která je určena k namáčení tortilly nebo různých chipsů, případně k dochucení rozličných pokrmů.

Recept na salsu je znám už ze spisů z období aztécké říše a v nespočetných obměnách se používá dodnes. Pokud jde o pikantnost, mexická salsa se připravuje a prodává v provedení od mild přes medium až pohot, tedy od jemné přes střední až po pálivou.

Ovšem salsa může být i pomerančová, s avokádem nebo třeba s mangem.

Ředkvičkový dip | A brisk affair

I've tried cucumber, This time it is the turn radishes. Will play in sour cream, because we need a quick dip, exporting and delicious flavors, served meals. Meet. The main role of radish and sour cream.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Finely slice the radish, it is the only complications. For some, certainly banality, so you can skip the next text, take a knife and go for it. Radish simply be cut in half lengthwise, then another two layers and we can carve like an onion. Thick slices lengthwise and then transverse. preferably, radish that I managed to cut this last mrtě, while at the end of the onion mi layers slip. I've seen it many times on TV and the video, as is happening to me, While some chopped onion briskly, ride a motor Mouse. But here we do not resolve onions, so calm.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Finely slice the radish, it is the only complications. For some, certainly banality, so you can skip the next text, take a knife and go for it. Radish simply be cut in half lengthwise, then another two layers and we can carve like an onion. Thick slices lengthwise and then transverse. preferably, radish that I managed to cut this last mrtě, while at the end of the onion mi layers slip. I've seen it many times on TV and the video, as is happening to me, While some chopped onion briskly, ride a motor Mouse. But here we do not resolve onions, so calm.
Ředkvičkový dip | A brisk affair
Need:
Units:
How do you:
  1. Finely chop radishes, add sour cream, teaspoon white wine vinegar, salt, pepper and add the chopped parsley. mix well.
  2. We can give a moment to put in the refrigerator rozležet, but it is not necessary.
  3. Served, need a quick chicken schnitzel or chicken schnitzel with a secret, but it is also suitable for other fried or roasted meat.
    Podáváme s kuřecím masem
Tip:

Have you tried chicken fillet with a secret? It is further diversify your diet. A dinner, you will be on the table in minutes. As Fast chicken fillet.

Okurkový dip | Version 2.0

Already there is one okurkový dip we have, and this is the variant, or, To, upgrade.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
4 osoby 10 minutes
Servings Prep Time
4 osoby 10 minutes
This dip is on my desk Greek equivalent variant tzatzikům. It is a chop chop, Mix it all and done. Dip them in the world. Quick and Delicious.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
4 osoby 10 minutes
Servings Prep Time
4 osoby 10 minutes
This dip is on my desk Greek equivalent variant tzatzikům. It is a chop chop, Mix it all and done. Dip them in the world. Quick and Delicious.
Okurkový dip | Version 2.0
Need:
Units:
How do you:
  1. Připravíme si vše, What we need.
    Připravíme si
  2. Cucumber, cut into small cubes and fine, stir in yogurt, cream, olej, prolisovaný česnek, Squeeze half a lemon and add the chopped dill. Osolíme, pepper and let cool.
    Okurkový dip 2.0
Tip:

Dip suited to meat and vegetables, třeba cauliflower or onion pakora.

Tomatové chutney | Easy and great | Taste chutney, chutney and chutney

On the chutney there again the entire ocean recipes. With little exaggeration, we can say, it is nothing other than a vegetable marmalade. Some recipes are long and frightening complexity. Let's try something simpler and equally good. And you do not immediately go to the nearest anthill (viz Tip), It dispenses with or without plundering and hunting.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
40 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
40 minutes
Inspirátorem je kuchařský novátor a televizní hvězda z Anglie Jamie Oliver. Jestliže on říká, že je to "super easy", buďme střízlivější, ale stejně mi potvrdíte, že je to opravdu snadné. Pokud máte víc strávníků, rovnou si ingredience znásobte dvěma.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
40 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
40 minutes
Inspirátorem je kuchařský novátor a televizní hvězda z Anglie Jamie Oliver. Jestliže on říká, že je to "super easy", buďme střízlivější, ale stejně mi potvrdíte, že je to opravdu snadné. Pokud máte víc strávníků, rovnou si ingredience znásobte dvěma.
Tomatové chutney | Easy and great | Taste chutney, chutney and chutney
Need:
Units:
How do you:
  1. Připravíme si vše, What we need.
    Potřeba
  2. Nakrájíme cibuli na čtvrtinu a pak na tenké plátky, rajčátka nakrájíme na osminky a ještě překrájíme, chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme napříč na drobné kousky.
    Nakrájená zelenina
  3. Vše dáme na pánev nebo do kastrolu. Přidáme cukr.
    Cukr
  4. Přidáme ocet.
    Ocet
  5. Dobře všechno promícháme.
    Promícháme
  6. Vaříme na mírném ohni 30 until 40 minut nebo dokud se nevytvoří marmeládová konzistence. Občas promícháme. Pokud chcete hladší hmotu, pomůže tyčový mixer. Tuhle mechanizaci stačí nasadit asi 5 minut před koncem vaření.
    Rozmixujeme
  7. Finished!
    Hotovo
  8. Pak už stačí dát do sklenice a nechat vychladit. Může v ledničce údajně vydržet až čtyři týdny v pohotovosti. Záleží ovšem na množství.
    Dáme chladit ve skle.
  9. Chutney
Tip:

Hodí se k placičkám z kysaného zelí. Ten recept tady nemůže chybět. Zkuste ho.

Výlet do encyklopedie:

Čatní, též čatný, (původně hindsky चटनी, anglicky chutney) je tradiční pochutina indické kuchyně, dochucující základní jídlo. Ostré čatní dobře doplňuje fádní pokrm a jasnou barvou zdobí stůl. Čatní je souhrnný název pro mnoho druhů hustých omáček, připravovaných z rozličných surovin jako ovoce, vegetables, rozinky, garlic, cibule, hořčice, ocet a dalšího množství přísad (včetně mravenců nebo larev). Používá se k dochucení jídel z masa i vegetariánských. Má široké spektrum chutí, od ostré, pikantní po lahodnou, více sladkou.