Vejmrda po staročesku | Slovo, které nejde přeložit | Čili jablkový křen

Už jsem tady, tedy spíše na topreceptech, rozvlnil vody receptem na falešnou ovarovou polévku, so we go by tradition even further and make a false revelries. Což zaskočí ty, who like my vegetable recipes. Tak si vážení držte čepice, pojedeme.

I have this treat to okouknul and compiled according to the number of available recipes. The pork knee with cumin was great.

The pork knee with cumin and bread
The pork knee with cumin and bread

Vejmrda po staročesku | Slovo, které nejde přeložit | Čili jablkový křen
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Vejmrda je česká verze čatni, tedy podobná konzistencí, aby nebyla mýlka. To jenom tak pro přirovnání, neberte mě prosím za slovo. Je to příloha, která se hodí k uzenému masu, pečenému nebo vařenému kolenu, ovaru a tak. A dokonce i k rybě! Chytří napovídají definicí, že jde o"tradiční staročeský pokrm z nastrouhaného jablka, křenu, zakápnutý trochou citronu a octa". Kluci v akci vaří ovar s jablkovým křenem tak, that "křen s jablkem nastrouháme, zastříkneme vínem (mají i možnost přidat místo vína vinný ocet), přidáme pár lžic vývaru, dochutíme špetkou soli a cukru. Mrkněte do tipů, variant je ještě víc. A konzistenci si určete sami. Podle struhadla, na kterém nadrbete křen. Jemnější struhadlo vejmrdu udělá kompaktnější, hrubší pak c elou věc posune k formě ochuceného křenu. No, víte, jak to myslím.
Vejmrda po staročesku | Slovo, které nejde přeložit | Čili jablkový křen
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Vejmrda je česká verze čatni, tedy podobná konzistencí, aby nebyla mýlka. To jenom tak pro přirovnání, neberte mě prosím za slovo. Je to příloha, která se hodí k uzenému masu, pečenému nebo vařenému kolenu, ovaru a tak. A dokonce i k rybě! Chytří napovídají definicí, že jde o"tradiční staročeský pokrm z nastrouhaného jablka, křenu, zakápnutý trochou citronu a octa". Kluci v akci vaří ovar s jablkovým křenem tak, that "křen s jablkem nastrouháme, zastříkneme vínem (mají i možnost přidat místo vína vinný ocet), přidáme pár lžic vývaru, dochutíme špetkou soli a cukru. Mrkněte do tipů, variant je ještě víc. A konzistenci si určete sami. Podle struhadla, na kterém nadrbete křen. Jemnější struhadlo vejmrdu udělá kompaktnější, hrubší pak c elou věc posune k formě ochuceného křenu. No, víte, jak to myslím.
Need:
Units: Servings:
How do you:
  1. Křen nastrouháme, jablka oloupeme a nastrouháme. Přidáme cukr, salt, ocet a vychladlý vývar. Zakryjeme a necháme odpočinut. Klidně si vejmrdu připravte den předem, potřebuje čas, aby se chutě pěkně propojily.
    Podáváme k masu
  2. Podáváme k ovarovému kolenu.
    Vejmrda s vepřovým kolenem a chlebem
  3. Zbylo? Does not matter, stačí dát do sklenice a v chladu vydrží i měsíc.
    Ve sklenici vydrží v chladu nějaký čas
Tip:

Český rozhlas vypustil do světa recept podle Mirky Kuntzmannové, který říká:

Suroviny na vejmrdu: 

½ hrnku čerstvého nastrouhaného křenu
½ hrnku vývaru z vepřového kolena
1 oloupané najemno nastrouhané jablko
1 lžíce octa
1 lžíce cukru
salt

Příprava vejmrdy: 

V porcelánové nebo skleněné misce smícháme všechny uvedené suroviny a necháme vychladit.

A příloha OnaDnes má zajímavý recept na kapra s vejmrdou. A na vejmrdu doporučuje:

1 jablko

2 menší křeny

1 lžíci octa

1 lžíci cukru

Postupujeme tak, že oloupeme křen a jablko zbavíme jádřince. Oboje nahrubo nastrouháme. Osolíme, přidáme lžíci cukru a lžíci octa. Mix thoroughly and let stand for several hours.

*

Na topreceptech mi k receptu připsala Dajda komentář: „Tak to je ono, pokrm, který si pamatuju z mládí, dělávala ho moje babička. Vývar myslím byl vepřový, z toho kolene, ale bez tuku. U nás se dávalo více tekutiny a jedlo se teplé jako omáčka, Byla to lahoda.“ Tak to stojí určitě za vyzkoušení.

Chilli chutney čili chutné čatní s rajčaty | Snadná příprava, ale běh na delší trať

Year, kdyste se chtěli živit výrobou tohoho čatní, I think you zplakali over earnings,cs. Tvořil jsem ho postupně z jednoduchých ingrediencí, ale časově je to spíše volnočasová záležitost, takže na víkend, jelikož ani dvě hodiny nestačí. Ale ten výsledek je perfektní. Pokud nemáte na takovou věc nervy, skočte si do supermarketu a kupte si hotové, je-li. A pokud nemáte rádi ostré a spíše preferujete sladší omáčky, zapomeňte na chilli papričky i chilli omáčku. Můžete také ještě přidat lžíci cukru navíc.

Chilli chutney čili chutné čatní s rajčaty | Snadná příprava, ale běh na delší trať
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
It's actually a thick paste, a mixture of all good, What is suitable as a supplement required for meat and otherwise. And when you save the chutney into sterilized jars, last I cool and moon.
Prep Time
10 minutes
Cook Time
3-4 hodiny
Prep Time
10 minutes
Cook Time
3-4 hodiny
Chilli chutney čili chutné čatní s rajčaty | Snadná příprava, ale běh na delší trať
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
It's actually a thick paste, a mixture of all good, What is suitable as a supplement required for meat and otherwise. And when you save the chutney into sterilized jars, last I cool and moon.
Prep Time
10 minutes
Cook Time
3-4 hodiny
Prep Time
10 minutes
Cook Time
3-4 hodiny
Need:
Units: Servings:
How do you:
  1. the body of the, What we need. The first step is to chop chop, so it's good to be prepared. Finely chop the onion, chop garlic, rozčtvrtíme tomatoes lengthwise and crosswise cut. Ram's horns rid of the seeds and cut into pieces, chilli peppers, if possible, also get rid of the seeds and chop. Other raw materials already in the photos are not, this recipe is formed gradually, by the idea. Indeed, their preparation is already enough time ...
    Připravte si
  2. Into the pan and put chopped tomatoes with juice, cibuli, beránka links, chilli papričky, uzenou peppers, garlic, vinegar and sugar.
    Všechno musí do pánve
  3. mix well, mainly, to dissolve the sugar and simmer on low heat so about 90 minutes. Občas promícháme, should create such a jelly consistency.
    Promícháme
  4. Dusíme
  5. Add the chopped fresh tomatoes and tomato puree, vodu, Fresh ginger and chilli sauce. Stir and let braise certainly more so 60 minutes. Občas promícháme.
    Přidáme čerstvá rajčata
  6. It is actually done. But if we want to have a more compact paste, still leave over low heat bubbled through as necessary yet 60 minutes. Switch off and let it happen. If you managed to complete the preparation together with your next meal, you can feed. Otherwise we chutney into sterilized jars and put in the cold.
    Hotovo
  7. Připraveno k uskladnění
Tip:

This chutney I prepared to zelníkům with bacon and cheese Olomouc.

Zelnik with chutney
Zelnik with chutney

Dip ze sojové omáčky | Protinožci vědí, co je dobré

Když jsem zauvažoval, že by se kdivokým medovým kuřecím paličkám dala jako příloha dát rýže, vyvstala otázka, zda to nebude suché. Bylo by. Tak to se musí vyřešit. U protinožců jsem narazil na recept, který se zdá vhodný, dobrý a navíc ještě mohu recyklovat opražený sezam, který jsem v množství při receptu na divoké kuřecí paličky trochu přehnal. To, že se dá tento dip připravit i k jarním závitkům, na které se chystám, je jedině dobře. Je vhodný i k jehněčím kotletkám, do toho bych také jít. We'll see.

Dip ze sojové omáčky | Protinožci vědí, co je dobré
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Je to dip, nebo omáčka? Prostě podle toho, jak tomu chceme říkat. Pojmenovat recept jako omáčka ze sojové omáčky, to by bylo podezřelé, že snad mám něco s hlavou. So let's do it, s hlavou čistou a budeme v pohodě.
Dip ze sojové omáčky | Protinožci vědí, co je dobré
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Je to dip, nebo omáčka? Prostě podle toho, jak tomu chceme říkat. Pojmenovat recept jako omáčka ze sojové omáčky, to by bylo podezřelé, že snad mám něco s hlavou. So let's do it, s hlavou čistou a budeme v pohodě.
Need:
Units: Servings:
How do you:
  1. Zahřejeme olej v malém rendlíku na střední teplotě. Přidáme tence nakrájenou jarní cibulku, česnek a chilli. Za stálého míchání vaříme tak 2 until 3 minuty.
    Cibulka
  2. Česnek s chilli
  3. Přidáme sojovou omáčku, with, sezamový olej, sezamová semínka a 2 lžíce studené vody. Dobře promícháme a vaříme ještě tak 2 until 3 minuty, aby se med zcela rozpustil. Dochutíme pepřem.
    Sojová omáčka
  4. Přidáme med
  5. Vaříme
Tip:

Tento dip můžeme servírovat třeba s divokými medovými kuřecími paličkami a rýží.

Fresh tomato salsa,cs | Spaghetti has an error

Tomatoes from the garden, chapter 2. No, We have been here prepared with tomato salsatreskou, However, the cherry tomatoes. And because we have at hand a plethora of homemade tomato, pustíme se to salsa with them. Besides spaghetti exceedingly useful.

Fresh tomato salsa,cs | Spaghetti has an error
Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Rychlá a svěží, tak můžeme označit čerstvou rajčatovou salsu. Je hotová za pár minut a dodá jídlu další chuť.
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Fresh tomato salsa,cs | Spaghetti has an error
Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Rychlá a svěží, tak můžeme označit čerstvou rajčatovou salsu. Je hotová za pár minut a dodá jídlu další chuť.
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Need:
Units: Servings: osoby
How do you:
  1. Rajčata nakrájíme nadrobno, Add the finely chopped shallot, nasekaný česnek a zalijeme citronovou šťávou. Add salt and mix.
    Připravíme
  2. Finished. Než budeme salsu servírovat, několikrát promícháme.
    Salsa