Tak už tu máme jeden recept na cibulačku po francouzsku. Narazil jsem náhodou ještě na francouzkou cibulačku pana Cuketky, který ji dělá tři hodiny. A většinu času spotřebuje karamelizace cibule. Dobrá inspirace. Tak si ji připravíme v trochu pozměněné variantě.
Cibulačka jako víno | Těžko odolat
Need: |
- 3 cibule
- 2 lžíce butter
- 1200 ml beef broth
- 50 ml bílého vína
- 50 g sýru chedar
- 1 spoon hladké mouky
- thyme
- salt
- toasted bread
- garlic
Units:
How do you:
- Základ.
- Slice onion into rings.
- Rozpustíme máslo.
- Na másle cibuli osmahneme a budeme karamelizovat. Jen hlídáme, aby se cibule nepřichytila ke dne kastrolu.
- Osolíme.
- Cover and simmer 15 minutes.
- Odklopíme poklici a za občasného míchání necháme cibuli postupně karamelizovat.
- Postupně promícháváme cibuli, aby zhnědla, ale nespálila se. To může trvat i tři hodiny. Objem cibule se viditelně zmenší.
- Přidáme vrchovatou lžíci hladké mouky. Vytvoříme jíšku. Takže mouce dejte tak dvě tři minuty.
- Zalijeme vínem a necháme tak polovinu vyvařit.
- Zalijeme vývarem a necháme asi 30 minutes to cook.
- Přidáme dvě špetky tymiánu. Promícháme a necháme ještě chvilku vařit.
- Na másle opečeme toastový chléb.
- Z obou stran.
- Opečený chléb potřeme česnekem. V tomto případě je česnek nasekaný.
- Do žáruvzorné misky, která snese zapékání nalijeme polévku. Pokryjeme kousky toastového chleba.
- Posypeme nastrouhaným chedarem.
- Dáme zapéct do trouby s vrchním ohřevem tak asi na 200 °C předehřáté.
- Pečeme tak 10 until 15 minutes, aby se sýr dobře zapekl.
- served.