Už tu máme jeden recept, byl to takový vypuštěný balónek. Takže to rozjíždím ještě jednou. A proč variace na gyros? Trocha koření chutě pozmění.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes + 60 minut na odležení v chladu |
|
|
|
Čevabčiči | Variace na gyros
Need: |
- 300 g hovězího mělněného masa
- 300 g vepřového mělněného masa
- minerálku tak asi lžíci
- pepper
- salt
- koření na Gyros jen špetku
- baby brambory
- řepkový olej na smažení
- 1 cibuli
- hořčici
Units:
How do you:
- Oba druhy masa smícháme, zalijeme trochou minerálky a přidáme pepř, sůl a špetku koření na gyros. Prohněteme a vytvoříme kompaktní masu. Dáme do chladu tak na hodinku odležet.
- Mezitím dáme vařit brambory. Když volíte baby brambory, můžete je nechat ve slupce. Větší můžeme přepůlit. Vaříme 20 minutes.
- Z masové směsi vytvoříme v dlani koule.
- Vytvoříme válečky, které pak smažíme.
- Smažíme tak asi 5 minut v dobré vrstvě řepkového oleje.
- Podáváme s bramorem, nakrájenou cibulí a hořčicí. Nebo ještě můžeme přidat omáčku na gyros.
Meat balls | A little different coffee
Koko offered the balls instead of the hammer. I admit, that this cooking expert confused me a little. She conceived the recipe more as a literary form, so look man, how do you do it. It's not a critique, just a sigh. But again, you can do it great salad. Cucumber, cibule, rajčata…
Meat balls | A little different coffee
Need: |
- 300 g hovězího mělněného masa
- 400 g hovězího na burger
- 100 g plátkového čedaru
- 1/2 lžičky thyme
- 3 lžičky worchestru
- 1 spoon soli
- 1/2 lžičky černého pepře to musíte odhadnout, kdyžmáte mlýnek
- 4 lžičky ajvaru pikatního
- olej
Units:
How do you:
- Připravíme si všechno k ruce.
- Obě masa smícháme.
- add the thyme, salt, worchestr a pepř.
- Přidáme ajvar.
- Všechno prohněteme. Rukama je to sice trochu divočina, ale proč ne. Pak ruce umyjete a zase je čisto.
- Plátkový čedar nakrájíme na kostičky.
- Z masa si vytvoříme kuličky.
- Do každé kuličky vytvoříme důlek a vsuneme část nakrájeného čedaru.
- Kuličky pak uzavřeme, aby bylo okolo sýra maso.
- Kuličky potřeme olivovým olejem a necháme chvíli odstát v chladničce.
- Smažíme v dobré vrstvě oleje.
- Masové kuličky vyjmeme, položíme na papírovou utěrku, aby okapal olej.
- Přílohou jsou vařené brambory a salát.