Žižkovské buns | Promises are filled, as well as buns

The new oven, I had to order in Germany, because such, I need to sell with us. It is no longer a problem, subscribe to the network, You pay the net and you will find yourself on the network delivery services. I boasted to colleagues, I'll have a new oven and because Paul brought that day cakes, I boasted, I also bring cakes. I've never done it! Goons from the oven they were not able to deliver UPS, how should (three days went from Germany and the five days stuck in Prague and wandered), but delayed ultimately stands in the kitchen. A waiting. So I turned to help. Na síti. Apetit mi nabídl Nejlepší kynuté buchty, quite a good deal of debate. And then my eye fell on a boy in action, who cooks at Czech Television. Their Czech buns attracted me, in the first sentence mentions, the cakes made for the first time. So we are on the same page. Only in this recipe is quite a mess boys while, says, that if you have a good recipe, succeeds.

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Prep Time
30 minutes
Cook Time
90 minutes
Prep Time
30 minutes
Cook Time
90 minutes
I bear to meet the same challenge. To, the buns are here is proof, they managed.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Prep Time
30 minutes
Cook Time
90 minutes
Prep Time
30 minutes
Cook Time
90 minutes
I bear to meet the same challenge. To, the buns are here is proof, they managed.
Žižkovské buns | Promises are filled, as well as buns
Need:
The basic recipe
cheese filling
jam filling
Units:
How do you:
  1. The flour we make a dent, Crumble the yeast into it and pour a little warm milk, add a teaspoon of sugar. Cover with towel and let it come leaven, stačí tak 10 minutes.
    droždí
  2. The vyběhlému sourdough add the rest of the lukewarm milk.
    mléko
  3. Add the melted butter.
    máslo
  4. Add the egg and egg yolk, the rest of the sugar and vanilla sugar.
    vejce
  5. Salt and prepare a smooth dough, that does not stick to the bowl.
  6. sprinkle with flour.
    zaprášíme
  7. Cover with towel and let rise. least an hour. During fermentation and twice promísíme.
    zakryjeme
  8. Vykynuté těst
  9. The dough into a cylinder on floured pastryboard.
  10. Cut transversely into portions.
    Nakrájíme
  11. For each interval create patty. Middle insert filling and dough then connect, to filling the inside.
    Buchty
  12. We'll put on a plate next to each other. Spread each bun also from all sides, so we are sticking together. Brush with butter and top cakes stacked and put into a preheated oven at 180 ° C.
    Placička
  13. In the middle of cooking, baste it with butter. Bake until golden brown.
  14. Carefully rozebítáme from sheet. Sprinkle with powdered sugar.
    Upečeno
  15. And serve.
    Posypeme moučkovým cukrem
cheese filling
  1. Mix cottage cheese with raisins. Přidáme žloutek.
    Tvaroh
  2. Adding sugar to taste both.
    Cukr
  3. Add the lemon juice and zest. And just a little rum zastříkneme.
    Zakápneme citronem
jam filling
  1. Jam flavor with rum.
    Rum
  2. Mix cinnamon.
    Skořice
  3. We prepared both fillings.
    Obě náplně

Cibulová pakora | Varianta pro uvítání hostů

Pokud jste ochutnali květákovou pakoru, pak jistě přijdete na chuť i cibulovým kroužkům ve stejném duchu. Akorát v asijské variantě.

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
10 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
10 minutes
Cibulová pakora je jakási vzdálená příbuzná cibulových kroužků, které se u nás připravují a také "doprovodným programem" květákové pakory. Vznikla rychlou improvizací.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
10 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
10 minutes
Cibulová pakora je jakási vzdálená příbuzná cibulových kroužků, které se u nás připravují a také "doprovodným programem" květákové pakory. Vznikla rychlou improvizací.
Cibulová pakora | Varianta pro uvítání hostů
Need:
Units:
How do you:
  1. Smícháme mouku, mletý koriandr, kmín, chilli a kurkumu, přidáme žloutek a postupně při šlehání metlou přidáváme vodu, aby vzniklo hladké těsto. Těsto pak v uzavřeném boxu dáme do lednice na 30 minut odpočívat. Nejdelší část přípravy máme za sebou.
  2. Cibuli nakrájíme napříč na kroužky, obalíme v těstíčku a osmažíme ve velké vrstvě oleje. Měl by mít optimální teplotu 170 °C. Smažíme po částech, aby se kroužky neslepily. Smažíme je asi 3 until 4 minuty. Bez teploměru teplotu oleje zjistíte tak, že kousek chleba dáte do horkého oleje. Když do dvaceti vteřin zrůžoví, máte onu optimální teplotu.
    Cibulové kroužky
  3. Obalíme
  4. A teď kroužky znovu obalíme v těstíčku a ještě jednou dáme do oleje. To už bude kratší záležitost. Just 2 minuty. Hotové kroužky můžeme ještě dochutit solí.
  5. Podáváme s řeckými tzatziky nebo okurkovým dipem.
    Podáváme s okurkovým dipem
Tip:

K chuti přijde jistě okurkový dip or okurkový dip 2.0.

Květáková pakora | Chuťovka i větší chod

Květák naprosto obsadil moji pidikuchyni. Jedna hlava vystačí určitě na tři jídla pro dva! Už hrál v roli blanšírovaného frajera v kuřecím vývaru, teď přebírá roli předkrmu nebo chuťovky, které ale můžeme považovat i za hlavní jídlo, pokud zrovna chceme něco jen tak pojíst a ne se nacpat. Throughout Asia, already they prepare this delicacy even said even at weddings and family celebrations, což obvykle bývá docela početná sešlost, oblibu má také ve Velké Británii, a hlavně Skotsku. And in Europe conceived slightly differently (weddings again, not so much, and yet also not), bývá položkou ve fast foodech a v indických a pákistánských restauracích. Variant pakory je docela dost, každá pak má své jméno, a obvykle k nim patří nějaká omáčka nebo dip. Já se inspiroval v Austrálii, která spojuje blízkost Asie a zvyky Evropy.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes + 30 minut odležení
Cook Time
15 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes + 30 minut odležení
Cook Time
15 minutes
Květákové dobrodružství nazvané Pakora se hodně, ale opravdu hodně podobá našemu klasikému smaženému květáku, což nám tedy nebude cizí. Rozdíl je ve složení těstíčka, které květákové růžičky zabalí. Smaží se v mocné vrstvě oleje, což znamená, že na přípravu padne určitě celá lahev nebo skoro celá. Doporučeno je mít asi osm centimetrů oleje v nádobě. Pamatuji si domácí smažení květáku, který v takové vrstvě nikdy neplaval, ale také fritézy a jiné vymoženosti bývaly neběžné, nebo se v naší domácnosti prostě neobjevily. Co s tím? Malé množství připravovaného květáku (fakt je to porce pro dva) vyřeší menší nádoba s postupným smažením. To se dá docela dobře zvládnout.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes + 30 minut odležení
Cook Time
15 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes + 30 minut odležení
Cook Time
15 minutes
Květákové dobrodružství nazvané Pakora se hodně, ale opravdu hodně podobá našemu klasikému smaženému květáku, což nám tedy nebude cizí. Rozdíl je ve složení těstíčka, které květákové růžičky zabalí. Smaží se v mocné vrstvě oleje, což znamená, že na přípravu padne určitě celá lahev nebo skoro celá. Doporučeno je mít asi osm centimetrů oleje v nádobě. Pamatuji si domácí smažení květáku, který v takové vrstvě nikdy neplaval, ale také fritézy a jiné vymoženosti bývaly neběžné, nebo se v naší domácnosti prostě neobjevily. Co s tím? Malé množství připravovaného květáku (fakt je to porce pro dva) vyřeší menší nádoba s postupným smažením. To se dá docela dobře zvládnout.
Květáková pakora | Chuťovka i větší chod
Need:
Units:
How do you:
  1. Smícháme mouku, mletý koriandr, kmín, chilli a kurkumu, přidáme žloutek a postupně při šlehání metlou přidáváme vodu, aby vzniklo hladké těsto. Těsto pak v uzavřeném boxu dáme do lednice na 30 minut odpočívat.
  2. Mezitím uvaříme květák v osolené vodě, podle velikosti růžiček 3 until 5 minut vaříme, pak ve stylu blanšírování růžičky vyjmeme a dáme do studené vody. Po vyjmutí necháme okapat.
  3. Do nádoby na smažení (použil jsem raději menší kastrůlek než pánev) dáme olej v opravdu silné vrstvě a zahřejeme. Olej by měl mít teploru asi 170 °C, každopádně by se neměl přepalovat. Správná teplota se dá těžko odhadnout, takže pokud máte teploměr, not a problem, jinak si můžete pomoci kouskem chleba, který dáte do oleje. Když se do dvaceti vteřin opeče dorůžova, je to OK. A pozor! Olej v takové vrstvě a teplotě při vložení květáku začne dost divoce bublat, takže je vyšší nádoba je pro tento případ lepší, jinak máte olej všude po vařiči. Když máte fritézu, není co řešit.
    Zkoušíme olej
  4. Květákové růžice obalíme v těstíčku a dáme do horkého oleje. Tolik, aby plavaly, ne naráz! Smažíme tak 3 minuty nebo podle pohledu – aby byly osmažené dozlatova. Smažíme po částech, po vyjmutí první necháme olej zase zahřát, ale to už poznáte sami v akci.
    Příprava květáku
  5. Obalíme
  6. Osmažíme
  7. Květákovou pakoru servírujeme zdobenou čerstvým koriandrem, můžeme ještě dochutit solí a k ní si připravíme třeba klasické tzatziky, nebo podobný okurkový dip.
    S dipem
Tip:

Okurkový dip si můžete připravit stejně rychle jako tzatziky, oproti doporučenému receptu jsem tentokrát do nich přidal i lehký jogurt.

Poznámka:

Pakory se připravují nejen z květáku, ale i brambor, lilku, špenátu, paprik či rajčat nebo cibule. Některé ve formě celých kousků, jiné ze sekané zeleniny v těstíčku. To stojí za vyzkoušení, uvidíme. Třeba cibulová pakora se nabízí skoro sama.