Klasika, které kolegyně říkají polévka, když si ji připravuji v redakci v parném létě. Dělávám ho i doma, když je chuť. Nějak mi ještě nejde pod fousy strouhaná okurka, ale třeba ji také vezmu na milost. Pamatuji si totiž právě takový salát ze školní jídelny. No, dalo se to také jíst. Každý máme své vzpomínky.A doma jsme dělali ty průsvitné plátky zalité octovou zálivkou. Tuhle tradici jen tak nezahodím.Ale také tu mámepikantnější verzi.Či dokoncevariantu s bílou cibulí a česnekem. Or jen s bílou cibulí. Or s chilli. Či swhite beans and tomatoes. Proč ne?Okurka je moje oblíbená…
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
„Pokud začnu okurkový salát hledat ve svých dávných a ještě dávnějších vzpomínkách, najdu jenom jeden stále se opakující recept,“ říká Florentýna, která se receptům a vaření věnuje s vášní. Mám ji rád, občas najdu i radu, třebaže nejsem její dcera, pro kterou recepty píše. „Vypadal takto: okurka nastrouhaná na průsvitně tenké plátky, obdařená velkým množstvím zálivky z vody, octa, moučkového cukru a špetky mletého pepře. Tenhle folklór závodního stravování vůbec nechutná špatně, nebojte se, že bych ho tu chtěla hanit.“ Ale přece jen tu jistý osten cítím. To kvůli moučkovému cukru asi. Možná jen zdání. Každý máme na okurkový salát své vzpomínky. Někoho odradily, mně to nebrání si dál krouhat průsvitné plátky...
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
„Pokud začnu okurkový salát hledat ve svých dávných a ještě dávnějších vzpomínkách, najdu jenom jeden stále se opakující recept,“ říká Florentýna, která se receptům a vaření věnuje s vášní. Mám ji rád, občas najdu i radu, třebaže nejsem její dcera, pro kterou recepty píše. „Vypadal takto: okurka nastrouhaná na průsvitně tenké plátky, obdařená velkým množstvím zálivky z vody, octa, moučkového cukru a špetky mletého pepře. Tenhle folklór závodního stravování vůbec nechutná špatně, nebojte se, že bych ho tu chtěla hanit.“ Ale přece jen tu jistý osten cítím. To kvůli moučkovému cukru asi. Možná jen zdání. Každý máme na okurkový salát své vzpomínky. Někoho odradily, mně to nebrání si dál krouhat průsvitné plátky...
Smícháme cukr, salt, pepř s vodou a přidáme ocet. Přidávejte po částech, a ochutnávejte, aby byla zálivka podle vašeho gusta. Když to moc ohulíte, zkřiví se vám ústa. Takže decentně a s mírou.
No, good. This is not a showcase of incredible successes, but the page with recipes. Why should there not be one, that I remember from childhood. Easy as pie. We used to have cucumbers in the garden and so was not a problem. Vinegar could be bought, Unlike other things, so that was no problem. Even our farmers sugar beet heroically conquered. Salt and pepper suspect never lacked. A water was sufficient. This salad can deserve such a familiar name.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
1-2osoby
5minutes
Servings
Prep Time
1-2osoby
5minutes
Salátovka z obchodu, voda asi desetkrát dražší než dřív, cukr, sůl a pepř. A ocet. Ten bzenecký se ještě drží. That's all. Slice, smícháme a máme.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
1-2osoby
5minutes
Servings
Prep Time
1-2osoby
5minutes
Salátovka z obchodu, voda asi desetkrát dražší než dřív, cukr, sůl a pepř. A ocet. Ten bzenecký se ještě drží. That's all. Slice, smícháme a máme.
Obyčejnskej okurkovej salad | And why should not?!
Even in summer, you can enjoy potato salad. Just delete mayonnaise and a little different turn with ingredients. But do not take it, the classic zakzuji or warn against it. It's just easier affair, which is a good equivalent to, what we're mainly for Christmas. And they are perhaps Christmas in summer? In our latitudes certainly not. First he rode recipe Jacks in action, who cooks at Czech Television. Then I went to the German website. Check out what the guys have changed. Nothing. In some recipes in fact not much of anything to change. But nothing prevents, to reveal the recipe here. Že jo?!
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2-4osoby
10minutes
Cook Time
20minutes
Servings
Prep Time
2-4osoby
10minutes
Cook Time
20minutes
This salad will get in Bavaria in every restaurant, She says boys in action. Unlike the Czech is light and warm, It is not so much caloric. Interesting is the combination of cooked potatoes and raw cucumbers. Another trick lies in the casting of potatoes and hot bouillon ingredients. Zelenovým! Potatoes soaked in broth and taste all the flavors more easily interconnect. Odleželý tastes great. And this is justice.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2-4osoby
10minutes
Cook Time
20minutes
Servings
Prep Time
2-4osoby
10minutes
Cook Time
20minutes
This salad will get in Bavaria in every restaurant, She says boys in action. Unlike the Czech is light and warm, It is not so much caloric. Interesting is the combination of cooked potatoes and raw cucumbers. Another trick lies in the casting of potatoes and hot bouillon ingredients. Zelenovým! Potatoes soaked in broth and taste all the flavors more easily interconnect. Odleželý tastes great. And this is justice.
Cook potatoes in their skins. Give them a 20 minutes and should be. Clearly, cook potatoes can each. And everyone also knows how to overcook. So do not do that. Be satisfied with those cooked just right.
Potatoes cut into slivers.
Slice the cucumber into thin slices.
Slice onions into half-moons.
Přidáme ocet.
add the cumin.
Salt and pepper.
Pour hot broth. Add the chopped dill and mix.
let stand, to taste interlink.
served, need to obalovaným chicken schnitzel.
Tip:
You can use ready-made vegetable broth, but it will be better, that you make at home. Of onions, carrots and celery. They add allspice, peppercorn and bay leaf. Boil all surely hour. then drain.
Nedám pokoj, tak tu máme zase okurkový salát. Tentokrát s trochu netradiční přísadou – bílými fazolemi. So let Salad! A bude i video. Ne, that you did not make it, but I enjoy trying other things.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Množství ingrediencí je na vás, takže podle chuti postupně přidávejte olej i ocet. Salát máte hotový tak za 10 until 15 minutes, pak už můžete servírovat. Nebo ještě dejte na chvíli vychladit.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Množství ingrediencí je na vás, takže podle chuti postupně přidávejte olej i ocet. Salát máte hotový tak za 10 until 15 minutes, pak už můžete servírovat. Nebo ještě dejte na chvíli vychladit.
Okurkový salát s bílými fazolemi a rajčaty | Italská trikolora