not chicken, cHANGE! They pork noodles, now poised. Tak co s tím uděláme? short shrift, tedy v řeči kuchařů časově nenáročné jídlo.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
25 minutes |
|
|
|
Need: |
- 360 g vepřového masa
- 100 g žampionů
- 1 mrkev
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 1 zelenou papriku
- 6 cloves garlic
- 1 spoon rostlinného oleje - rape
- 2 lžíce cornstarch
- 2 lžíce Japanese soy sauce
- 200 ml kuřecího vývaru
- pepper
- Pork cut into strips to fry 1 lžíci rostlinného oleje. Tak si 3 minuty.
- Slice carrots, pepper and celery stalk. Chop garlic cloves. Žampiony nakrájíme na plátky (I bought ready).
- The meat in the pan, peel back and add the vegetables aside. Moment restujeme vegetables on her half pans. Stir and cook over medium heat so 5 minutes, to soften vegetables.
- Sprinkle cornstarch mixture and stir well.
- Přidáme sojovou omáčku.
- Pepper to taste. Stir and simmer a minute. I guess 2 minuty.
- Pour in chicken broth as needed. At first, add a little, to form a denser sauce, then gradually adding the broth to the desired consistency. Cover and simmer on low heat for about 15 minutes, the meat was so soft.
- Pour over rice mixture, from which we prepared on a plate "nest".
Klobásový guláš naruby
Když jsem narazil na tenhle recept, it was clear, že se mu budu věnovat v kuchyni. The trick is, že zatímco někdo guláš ke konci zahušťuje moukou, tady je mouka hned na začátku. Tak jak tohle dopadne?
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
30 minutes |
|
|
|
Need: |
- 250 g maďarského točeného salámu
- 2 cibule
- 1 lžíce mouky
- 2 lžíce sádla
- 2 lžičky sweet peppers
- 5 lžiček rajčatového pyré
- 3 cloves garlic
- 1 mrkev
- 1 potato
- pepper
- majoránku
- 500 ml vody
- Sádlo rozehřejeme a osmahneme na něm nadrobnou nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a osmahneme (jako při přípravě jíšky), sejmeme z plotny a vmícháme mletou papriku.
- Po minutě zalijeme 200 ml vody a vrátíme na plotnu.
- Přidáme salám nakrájený na kolečka a promícháme. Vmícháme nadrobno nakrájenou mrkev a na kostičky nakrájenou bramboru. Zalijeme 100 ml vody a necháme vařit, aby mrkev i brambora změkly. I guess 20 minut na mírném varu. Mícháme, aby se guláš nepřichytil na kastrolu.
- Přidáme rajčatové pyré a prolisovaný česnek. Dochutíme pepřem a majoránkou. Za občasného míchání vaříme na mírném ohni 10 minutes. Podle hustoty přidáváme zbylou vodu.
- Podáváme posypaný jemně nakrájenými měsíčky cibule, s knedlíkem nebo bagetou či dalamánkem.
Kuřecí vývar s blanšírovaným květákem | Dozvuky vývaru
Když se pustíte do přípravy kuřecího vývaru, můžete už rovnou počítat s návdavkem. Třeba s polévkou, když si jinak vývar dáme stranou na pozdější využití.
Servings | Prep Time |
2-3 osoby | 5 minutes |
Cook Time |
10 minutes |
|
|
|
Need: |
- 800 ml kuřecího vývaru
- 1 mrkev z vývaru
- Pažitka
- sprig thyme
- kuřecí maso z vývaru
- vlasové nudle
- 6 růžiček květáku
- špetku mletých chilli vloček na dochucení
- pepper na dochucení
- salt na dochucení
- Meat, které jsme vyjmuli po uvaření vývaru, obereme od kostí. Mrkev z vývaru nakrájíme nadrobno.
- Do vývaru dáme maso a mrkev, přivedeme k varu a stáhneme teplotu na mírnou. Osolíme, opepříme a přidáme nasekanou pažitku a špetku chilli. Pokud máte v kořenáči tymián, ze dvou až tří stvolů odrhneme lístky a přidáme do polévky. A máme akorát tak čas na přidání vlasových nudlí.
- Květákové růžičky vaříme dobrých 5 minut v osolené vodě, pak je vyjmeme a dáme do studené až ledové vody.
- Do talíře dáme blanšírované růžičky květáku a přelijeme polévkou.
Cabbage soup | Portugalská inspirace v české variaci
Already, I omrknul recipes with cabbage, That fact will have his day next, but still had a few sheets Uber, so it fits. Chicken broth had me fit into the bottle and the fridge, and with him I have to turn. A helemese, looking at me sausage, It's too arguments for it to venture into the soup. Když pomineme klobásku, tak je to skoro vlastně vegetariánská záležitost. Ale s vývarem by to u vegetariánů asi neprošlo, ledaže by byl zeleninový. moreover, to by se také dalo zkusit.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
25 minutes |
|
|
|
Need: |
- 100 g pikantní klobásy
- 200 g kapustových listů
- 800 ml kuřecího vývaru
- 300 ml vody
- 2 cloves garlic
- 1 Green paprika
- 1 mrkev
- 1 cibuli
- 1/2 lžíce rostlinného oleje
- salt
- pepper
- majoránku
- handful dlouhozrnné rýže
- Klobásku nakrájíme na kolečka a na oleji na střední teplotě opečeme. Přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli a na jemné plátky nakrájený česnek. Ještě přihodíme nakrájenou pálivou papriku.
- A ještě nadrobno nakrájenou mrkev, prohřejeme a necháme chvilku na teple.
- Přendáme obsah pánve do kastrolu, zalijeme vývarem. Přivedeme k varu.
- Přidáme na kousky nakrájenou kapustu (listy napřed zbavíme košťálových žil). Osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Vše dobře promícháme a přivedeme opět k varu. Podle potřeby, tedy je-li polévka až příliš hustá, přilijeme vodu.
- Ještě přidáme rýži.
- Zakryjeme. Teplotu snížíme na mírný stupeň, cook 15 minutes, aby změkla rýže.