Fasolada – Φασολάδα παραδοσιακή – je tradiční fazolová polévka z Řecka. Je ochucena rajčaty a řapíkatým celerem. Použitím těchto surovin je pro naši fazolačku netradiční. Není zahuštěná moukou, je tedy bezlepková, lehká a přitom nabitá vitamíny. Jinak už tu máme fazolovou polévku s rajčaty, fazolovou s uzeným masem ačernobílou fazolovou.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
40 minutes |
|
|
|
Need: |
- 1 a can fazolí v tomatové omáčce > 415 g
- 1 red onion
- 2 rajčata > propasírujeme
- 1 mrkev
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 1 scallions > i s natí
- 1 spoon rajčatového protlaku
- olive oil
- salt
- pepper
- We will prepare.
- Červenou cibuli nakrájíme najemno. Mrkev na kolečka.
- Stonek řapíkatého celeru i jarní cibulku i s natí nakrájíme nadrobno.
- Rajčata rozkrojíme napříč a na hrubém struhadle propasírujeme dužinu až ke slupce. Získáme tak zaručeně čerstvé přírodní rajčatové pyré.
- Lehce rozehřejeme olivový olej. Postupně na něj nasypeme nadrobno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou mrkev. Resto, to onions vitrified.
- Přidáme nadrobno nakrájený stonek řapíkatého celeru.
- Promícháme a restujeme asi tak 2 minuty.
- Přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku i s natí.
- Opět chvíli restujeme.
- Podlijeme horkou vodou a dusíme tak 5 minutes.
- Přidáme rajčatové pyré. Dobře promícháme a chvilku provaříme.
- Přidáme fazole.
- mix well.
- Na fazole přidáme rajský protlak a promícháme. Vše zalijeme horkou vodou tak, aby byla hladina tak 2 cm nad fazolemi.
- Vaříme na mírném ohni ještě tak 30 minutes.
- Enjoy your meal.
- Při podávání ještě můžeme dozdobit nakrájenou natí jarní cibulky.
Řekové si fasoladu připravují z fazolí „metrio“, což jsou střední bílé fazole. Mají máslovou jemnost a dokonalou chuť.
Místo namočených fazolí si zkrátíme čas konzervou fazolí v rajské omáčce Heinz:
Black and white bean soup | Something not only for chess players
Originally it was to be an attempt to bean soup. White beans. But then I peeked black beans and it was decided. We will have a chess on a plate. But do not expect checkmate, pochutnáte si.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
40 minutes |
|
|
Když vaříte z fazolí, přidejte si den na namočení. Nebo sáhněte po plechovce, která už to má vyřešené. Bílé máslové fazole a negros ze Španělska splňují požadavek zkrácení času na přípravu, ale i na vaření. Plechovka černých fazolí má obsah fazolí 290 g a ta s máslovými nabízí 240 g.
Když vaříte z fazolí, přidejte si den na namočení. Nebo sáhněte po plechovce, která už to má vyřešené. Bílé máslové fazole a negros ze Španělska splňují požadavek zkrácení času na přípravu, ale i na vaření. Plechovka černých fazolí má obsah fazolí 290 g a ta s máslovými nabízí 240 g. |
Need: |
1 plechovku
máslových bílých fazolí
1 plechovu
black beans
1
cibuli
4 cloves
garlic
1
mrkev menší, případně půlka velké, estimate
1 l
zeleninového vývaru
200 g
bacon
2 lžíce
olivového oleje
salt
pepper
rajčatové pyré
Units:
-
Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme. Then set aside.
-
Do kastrolu, ve kterém jsme slaninu opékali, přidáme olej a zahřejeme.
-
Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a promícháme. Pak přidáme i na drobno nakrájenou mrkev. Restujeme spolu tak 5 minutes.
-
Přidáme nasekaný česnek a restujeme do minuty, pak zalijeme zeleninovým vývarem.
-
Přidáme bílé i černé fazole a necháme na mírném ohni probublávat. Už jsou vařené, takže stačí tak 20 minutes.
-
Salt and pepper.
-
Původně jsem vzdoroval myšlence, že půlku polévky rozmixuju. Jenže pak mi došlo, že by bylo dobré ji mít méně vodovatou a více krémovitou. Proto povolávám tyčový mixer! Takže 5 naběraček jde stranou, nechávám je vychladnout aspoň trochu a pak použiju tyčový mixer.
-
Rozmixovanou část polévky vrátíme do kastrolu, přidáme dvě třetiny osmahnuté slaniny a promícháme. Chvilku povaříme a nakonec přidáme trochu rajčatového pyré. Když chcete červenou polévku, ještě přitlačte.
-
Při podávání polévku dozdobíme trochou opečené slaniny a petrželkou.
Fast china in the pan | Proč ne?
It was an opportunity to resurface again at the Wild East, and grind. You will need a really sharp knife.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
6 minutes |
|
|
|
Need: |
- 400 g pork shoulder
- 3 lžíce rýžového octa
- 3 špetky koření pěti vůní
- 3 špetky soli
- mrkev
- scallions
- pórek
- 3 lžičky fish sauce
- 2 lžičky rýžového octa
- 3 lžičky light soy sauce
- 1 spoon solamyslu
- 75 ml vody
- 3 lžíce oleje
- Maso nakrájíme na nudličky. Mix Five Spice, salt and rice vinegar (3 lžíce). Set aside to cool (Not in the refrigerator).
- Slice the onion and leek rings, mrkev (we had scraped) for oblique rollers.
- Prepare flavored water. Mix fish sauce and soy sauce with starch. Mix in about 75 ml vody.
- Flavored water is ready. Stir well before using.
- Heat a dry frying pan and pour in 2 lžíce oleje (must rapeseed). Immediately mix the meat, to overcast. I guess 1 minutu. Pak dáme maso stranou.
- In the same pan, add a tablespoon of oil and vegetables on it restujeme. Stir for about one minute to two.
- Pour in water and flavored mix, to vegetables wrapped. liquid thickens, suffice it so minute or two.
- Return to pan for vegetables, meat. Toss.
- Immediately add nuts (here cashew, but you peanuts or even almonds, it's up to you). Stir and it's done.
- Podáváme s rýží.
Salad of sauerkraut | On the waves of vitamins
Budweiser Radio sent into the world a recipe for coleslaw, But not ledasjaký, But a salad of pickled cabbage. So let's try. On the net even occurs in version as vyproštovák. No, the needless. The origin will know more about the family of Czech Bednářova Paris, whose recipe resonated ether. It is apparently excellent with roast meat or potato, recommended test instead of boiled cabbage to a conventional pork, dumplings and sauerkraut. So I put the meat rolls.
- We will prepare.
- Chop everything finely.
- Mix.
- Pour a little oil.
- mix well.
- add the parsley.