Already there is one okurkový dip we have, and this is the variant, or, To, upgrade.
Need: |
- 3/4 cucumbers
- 3 cloves garlic
- 1 spoon olivového oleje (but you can omit)
- 150 g plain yogurt
- 150 g zakysané smetany
- 1/2 citronu
- salt
- pepper
- sprig Koper
- Připravíme si vše, What we need.
- Cucumber, cut into small cubes and fine, stir in yogurt, cream, olej, prolisovaný česnek, Squeeze half a lemon and add the chopped dill. Osolíme, pepper and let cool.
orange sorbet | Not only refreshing for summer | Mlsáme jako Marco Polo
Just have a supply of oranges and you soon know, how to deal with them. perhaps. Every day I get one orange and although these fruits are great in themselves, not me, make them impossible to do anything else fajnovějšího. That way sorbet?
Sorbet himself has a long history, in short we can say, it's something frozen. Something like an icy fruit pulp. Ale, when you find Tip, learn more. And now is the question, co do sorbet Dame. We will content ourselves with frozen fruit crunches or even add something? Vegetarian blogger Traci of Texas adds coconut milk, others whole milk or whipping cream, lover Italy, Sue blogger from Liberec, again insists on the use of white. Naraz and prescription, where the sugar and orange juice are recommended only basil. or mint. or nothing.
Appears and ingredients, which discourages many people, - Grand Marnier orange liqueur, really the best, jaký může být, But after giving seven 494 crowns, at least. option is, that you produce at home liqueur made from white rum or vodka, variant is, alcohol to forget.
Traci (opravdu to není chyba, tak se píše, je to ženská podoba mužského Tracy) mě navnadila. Ne, že bych nutně musel propadnout vegetariánství, ale sáhnout po kokosovém mléku může být dobrá volba. Kdo se nebrání smetaně, šup tam s tím. Jenom počítejte s tím, že zaměstnáte mrazák a to nějakou chvilku trvá, podle výkonu lednice. Takže si tuhle mňamku raději připravujte až na zítra. |
Need: |
- 1-1 a 1/4 kg pomerančů tedy dva velké a jeden menší
- 200 ml vody
- 210 g cukru krystal
- 1/8 lžičky soli
- 1 spoon sušené citronové kůry
- 1/2 citronu
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 165 ml coconut milk s obsahem tuku 17-19 %
- Připravte si vše, co potřebujete.
- Cukr dobře smícháme s vodou, měl by se zcela rozpustit. Pak zahřejeme a vaříme asi 5 minutes. Při vaření už nemíchejte. It's actually a classic sugar syrup, který se dává třeba do míchaných nápojů. Obvykle se vaří v poměru 1 : 1. Pak odstavíme a necháme vychladnout.
- Pomerančovou šťávu smícháme s citronovou šťávou, kůrou, vanilkovou esencí a troškou soli. Vmícháme kokosové mléko.
- Přidáme cukrový sirup a dobře promícháme. Třeba i mixerem. Ale v téhle mělké misce to nezkoušejte! A také zvolte správný nástavec – s metlou. Jinak poznáte nejenom fyzikální zákon jak se dělá vír, ale díky odstředivé síle máte všechno po kuchyni a nic v misce.
- Tyčovým mixerem se správným nástavcem a ve vhodné nádobě pořádně promícháme.
- Vlijeme do plastového boxu a vložíme do mrazáku.
- Po hodině nebo spíše dvou pobytu v mrazáku promícháme vidličkou, kterou obrátíme a směs prohrabáváme. To opakujeme ještě dvakrát. Potřebujeme totiž drť. Fakt to chvíli trvá. Mražení přes noc je skvělé, jenom s tím pak trochu víc zápolíte než si vyrobíte kýženou drť, ale za tu chvilku námahy to přece stojí. Already, na tu noc do mrazáku dejte už minimálně jednou rozbitou hmotu, lépe se s tím pak ráno pracuje.
Jako základ sorbetu jistě považujete ovoce, ale bez cukrového sirupu to nejde. Pokud si připravujete míchané nápoje, podívejte se na kratší recept jenom pro sirup.
Already, historický exkurz:
Sníh a led ochucený medem nebo ovocnou šťávou znali už ve starém Řecku a ve starém Egyptě. O tom, jak vznikla první skutečná zmrzlina, existuje více verzí. Některé prameny uvádějí, že to byli Mongolové, kteří ji rozšířili. Připravovali různé ochucené nápoje z mléka (kozího, velbloudího a jačího). Tyto nápoje ale díky chladnému horskému klimatu často zmrzly. Recepty na takto vyrobenou zmrzlinu měl ve třináctém století přivézt do Evropy cestovatel Marco Polo. Podle jiné verze zase první zmrzlina vznikla díky Číňanům, od nich recept přebrali Arabové a Peršané. Od Arabů se naučili dělat zmrzlinu Italové a její výrobu rozšířili dále po Evropě (arabské slovo scherbet znamená sladký sníh, z toho vzniklo italské slovo sorbetto, tedy sorbet). Na počátku se zmrzlina podávala jen v nejvyšších společenských kruzích.
Ve střední Evropě se zmrzlina stala oblíbená v první polovině 18. století. Vyráběla se ze žloutků šlehaných s cukrem a smetany. Do této hmoty se přidávaly různé přídavky jako ovoce, vanilka a kakao. Výroba zmrzliny v českých zemích se rozšířila počátkem 20. století, kdy ji vyráběly zejména cukrárny. V roce 1903 byl patentován zmrzlinový kornout a v roce 1921 byla vyrobena první zmrzlina s dřívkem. Roku 1936 byl sestrojen plně automatický rotační stroj, který zmrzlinu na špejli vyráběl.
Rychlá kuřecí prsa v troubě | Všechno naráz
Rychlá akce rychlé roty. To je skvělá představa. Když uvážíme, že všechno se odehraje v jediném pekáčku, můžem si začít tleskat. Does this mean only one hitch. You may not be at the table boarder, which bothers lemon. I brambory totiž dostanou příchuť citronu.
Need: |
- 600 g Chicken breast fillets
- 3–4 early potatoes bake and peel
- handful cherry rajčat
- 1/2 citronu
- salt
- pepper
- Any seasoning for chicken
- butter
- basil
- Předehřejeme troubu na 200 °C. Delete pan with butter. Breasts with salt and pepper, place in a baking dish. Top with sliced potatoes into eighths, sliced lemon wedges. And add basil.
- We can add the cherry tomatoes.
- Well greased baking sheet paper.
- Cover pan with paper. And put it in the oven, preferably in the middle position. Bake 10 minutes, then we can reduce the temperature to 190 °C. It depends on the oven.
- After another 20-25 minutes, we take off the paper and dopečeme another 15-10 minutes, chicken fillets to get golden color.
- serve independent, We can add dressing, Farmers need or Italian.
Sambalové kuře s cizrnovým salátem
It was supposed to be chicken with harissa, But somewhere I tucked it, floats will not require. But we can not help similar, takže nastupuje sambal oelek. Oelek je z holandštiny, reads a fright, Indonesia, where the Dutch ruled for years and boiled, oelek zdomácněl. Harissa (sometimes written as Harisa) It is the kind of sharp spice mixture. It comes from Tunisia and is also popular in Algeria, Morocco and the Middle East. In North Africa (in the Maghreb) is used in almost all dishes. As a table condiment is quite similar to the Indonesian sambal. Takže z Afriky do Asie a zase zpátky. A šup s tím do Evropy.
Need: |
- 300 g chicken breast
- 3 lžičky seasoning mixes sambal oelek
- 200 g cizrny
- 100 g cocktail tomatoes
- 1 red onion
- 1/2 citronu
- hladkolistou petržel
- salt
- pepper
- 1 kelímek plain yogurt
- Tomatoes cut into halves, red onion, finely. Add the chickpeas and toss lautered. Osolíme, pepper and pour the juice of half a lemon.
- Spread chicken breasts on both sides of seasoning blends sambal oelek, Let it stand for a while in the cold, but need not be.
- If you have an oven with grill, Let rozhřát first oven to maximum and then turn on the grill. Grill pan lightly oiled (It does not have to be, but much meat does not adhere to the surface) and place some 12 centimeters below the grill. Grill on each side about 6 minutes.
- When put on a serving platter chickpea salad, then place the chicken breast and you can lightly sprinkle with chopped parsley.
- Grilled breasts can also serve a salad and bread.