Okurkový dip | Version 2.0

Already there is one okurkový dip we have, and this is the variant, or, To, upgrade.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
4 osoby 10 minutes
Servings Prep Time
4 osoby 10 minutes
This dip is on my desk Greek equivalent variant tzatzikům. It is a chop chop, Mix it all and done. Dip them in the world. Quick and Delicious.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
4 osoby 10 minutes
Servings Prep Time
4 osoby 10 minutes
This dip is on my desk Greek equivalent variant tzatzikům. It is a chop chop, Mix it all and done. Dip them in the world. Quick and Delicious.
Okurkový dip | Version 2.0
Need:
Units:
How do you:
  1. Připravíme si vše, What we need.
    Připravíme si
  2. Cucumber, cut into small cubes and fine, stir in yogurt, cream, olej, prolisovaný česnek, Squeeze half a lemon and add the chopped dill. Osolíme, pepper and let cool.
    Okurkový dip 2.0
Tip:

Dip suited to meat and vegetables, třeba cauliflower or onion pakora.

orange sorbet | Not only refreshing for summer | Mlsáme jako Marco Polo

Just have a supply of oranges and you soon know, how to deal with them. perhaps. Every day I get one orange and although these fruits are great in themselves, not me, make them impossible to do anything else fajnovějšího. That way sorbet?

Sorbet himself has a long history, in short we can say, it's something frozen. Something like an icy fruit pulp. Ale, when you find Tip, learn more. And now is the question, co do sorbet Dame. We will content ourselves with frozen fruit crunches or even add something? Vegetarian blogger Traci of Texas adds coconut milk, others whole milk or whipping cream, lover Italy, Sue blogger from Liberec, again insists on the use of white. Naraz and prescription, where the sugar and orange juice are recommended only basil. or mint. or nothing.

Appears and ingredients, which discourages many people, - Grand Marnier orange liqueur, really the best, jaký může být, But after giving seven 494 crowns, at least. option is, that you produce at home liqueur made from white rum or vodka, variant is, alcohol to forget.

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Traci (opravdu to není chyba, tak se píše, je to ženská podoba mužského Tracy) mě navnadila. Ne, že bych nutně musel propadnout vegetariánství, ale sáhnout po kokosovém mléku může být dobrá volba. Kdo se nebrání smetaně, šup tam s tím. Jenom počítejte s tím, že zaměstnáte mrazák a to nějakou chvilku trvá, podle výkonu lednice. Takže si tuhle mňamku raději připravujte až na zítra.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Traci (opravdu to není chyba, tak se píše, je to ženská podoba mužského Tracy) mě navnadila. Ne, že bych nutně musel propadnout vegetariánství, ale sáhnout po kokosovém mléku může být dobrá volba. Kdo se nebrání smetaně, šup tam s tím. Jenom počítejte s tím, že zaměstnáte mrazák a to nějakou chvilku trvá, podle výkonu lednice. Takže si tuhle mňamku raději připravujte až na zítra.
orange sorbet | Not only refreshing for summer | Mlsáme jako Marco Polo
Need:
Units:
How do you:
  1. Připravte si vše, co potřebujete.
    Ingredience
  2. Cukr dobře smícháme s vodou, měl by se zcela rozpustit. Pak zahřejeme a vaříme asi 5 minutes. Při vaření už nemíchejte. It's actually a classic sugar syrup, který se dává třeba do míchaných nápojů. Obvykle se vaří v poměru 1 : 1. Pak odstavíme a necháme vychladnout.
    Dáme stranou
  3. Pomerančovou šťávu smícháme s citronovou šťávou, kůrou, vanilkovou esencí a troškou soli. Vmícháme kokosové mléko.
    Pomerančová šťáva
  4. Přidáme cukrový sirup a dobře promícháme. Třeba i mixerem. Ale v téhle mělké misce to nezkoušejte! A také zvolte správný nástavec – s metlou. Jinak poznáte nejenom fyzikální zákon jak se dělá vír, ale díky odstředivé síle máte všechno po kuchyni a nic v misce.
    Cukrový sirup nalijeme do šťávy
  5. Tyčovým mixerem se správným nástavcem a ve vhodné nádobě pořádně promícháme.
    Mícháme tyčovým mixerem
  6. Vlijeme do plastového boxu a vložíme do mrazáku.
    Vlijeme do boxu z plastu
  7. Po hodině nebo spíše dvou pobytu v mrazáku promícháme vidličkou, kterou obrátíme a směs prohrabáváme. To opakujeme ještě dvakrát. Potřebujeme totiž drť. Fakt to chvíli trvá. Mražení přes noc je skvělé, jenom s tím pak trochu víc zápolíte než si vyrobíte kýženou drť, ale za tu chvilku námahy to přece stojí. Already, na tu noc do mrazáku dejte už minimálně jednou rozbitou hmotu, lépe se s tím pak ráno pracuje.
    Mražené promícháme
  8. Zdobíme malinami
Tip:

Jako základ sorbetu jistě považujete ovoce, ale bez cukrového sirupu to nejde. Pokud si připravujete míchané nápoje, podívejte se na kratší recept jenom pro sirup.

Already, historický exkurz:

Sníh a led ochucený medem nebo ovocnou šťávou znali už ve starém Řecku a ve starém Egyptě. O tom, jak vznikla první skutečná zmrzlina, existuje více verzí. Některé prameny uvádějí, že to byli Mongolové, kteří ji rozšířili. Připravovali různé ochucené nápoje z mléka (kozího, velbloudího a jačího). Tyto nápoje ale díky chladnému horskému klimatu často zmrzly. Recepty na takto vyrobenou zmrzlinu měl ve třináctém století přivézt do Evropy cestovatel Marco Polo. Podle jiné verze zase první zmrzlina vznikla díky Číňanům, od nich recept přebrali Arabové a Peršané. Od Arabů se naučili dělat zmrzlinu Italové a její výrobu rozšířili dále po Evropě (arabské slovo scherbet znamená sladký sníh, z toho vzniklo italské slovo sorbetto, tedy sorbet). Na počátku se zmrzlina podávala jen v nejvyšších společenských kruzích.

Ve střední Evropě se zmrzlina stala oblíbená v první polovině 18. století. Vyráběla se ze žloutků šlehaných s cukrem a smetany. Do této hmoty se přidávaly různé přídavky jako ovoce, vanilka a kakao. Výroba zmrzliny v českých zemích se rozšířila počátkem 20. století, kdy ji vyráběly zejména cukrárny. V roce 1903 byl patentován zmrzlinový kornout a v roce 1921 byla vyrobena první zmrzlina s dřívkem. Roku 1936 byl sestrojen plně automatický rotační stroj, který zmrzlinu na špejli vyráběl.

Rychlá kuřecí prsa v troubě | Všechno naráz

Rychlá akce rychlé roty. To je skvělá představa. Když uvážíme, že všechno se odehraje v jediném pekáčku, můžem si začít tleskat. Does this mean only one hitch. You may not be at the table boarder, which bothers lemon. I brambory totiž dostanou příchuť citronu.

Votes: 8
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
4 osoby 8 minutes
Cook Time
45 minutes
Servings Prep Time
4 osoby 8 minutes
Cook Time
45 minutes
It's a simple operation. delete, Season with salt, pepper, zakryjete a roasting. After all, the lemon can resign and skip it. Even so, you enjoy.
Votes: 8
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
4 osoby 8 minutes
Cook Time
45 minutes
Servings Prep Time
4 osoby 8 minutes
Cook Time
45 minutes
It's a simple operation. delete, Season with salt, pepper, zakryjete a roasting. After all, the lemon can resign and skip it. Even so, you enjoy.
Rychlá kuřecí prsa v troubě | Všechno naráz
Need:
Units:
How do you:
  1. Předehřejeme troubu na 200 °C. Delete pan with butter. Breasts with salt and pepper, place in a baking dish. Top with sliced ​​potatoes into eighths, sliced ​​lemon wedges. And add basil.
    První varianta
  2. We can add the cherry tomatoes.
    Druhá varianta
  3. Well greased baking sheet paper.
    Namažeme
  4. Cover pan with paper. And put it in the oven, preferably in the middle position. Bake 10 minutes, then we can reduce the temperature to 190 °C. It depends on the oven.
    Zakryjeme papírem.
  5. After another 20-25 minutes, we take off the paper and dopečeme another 15-10 minutes, chicken fillets to get golden color.
    Pečeme
  6. serve independent, We can add dressing, Farmers need or Italian.
    Servírujeme samostatně.

Sambalové kuře s cizrnovým salátem

It was supposed to be chicken with harissa, But somewhere I tucked it, floats will not require. But we can not help similar, takže nastupuje sambal oelek. Oelek je z holandštiny, reads a fright, Indonesia, where the Dutch ruled for years and boiled, oelek zdomácněl. Harissa (sometimes written as Harisa) It is the kind of sharp spice mixture. It comes from Tunisia and is also popular in Algeria, Morocco and the Middle East. In North Africa (in the Maghreb) is used in almost all dishes. As a table condiment is quite similar to the Indonesian sambal. Takže z Afriky do Asie a zase zpátky. A šup s tím do Evropy.

Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
12 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
12 minutes
Fast, to brisk, delicious, It is simply a bastion. Fill yogurt.
Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
12 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
12 minutes
Fast, to brisk, delicious, It is simply a bastion. Fill yogurt.
Sambalové kuře s cizrnovým salátem
Need:
Units:
How do you:
  1. Tomatoes cut into halves, red onion, finely. Add the chickpeas and toss lautered. Osolíme, pepper and pour the juice of half a lemon.
    Cizrnový salát.
  2. Spread chicken breasts on both sides of seasoning blends sambal oelek, Let it stand for a while in the cold, but need not be.
    Prsa potřeme směsí.
  3. If you have an oven with grill, Let rozhřát first oven to maximum and then turn on the grill. Grill pan lightly oiled (It does not have to be, but much meat does not adhere to the surface) and place some 12 centimeters below the grill. Grill on each side about 6 minutes.
    Grilujeme.
  4. When put on a serving platter chickpea salad, then place the chicken breast and you can lightly sprinkle with chopped parsley.
    Petrželka jako ozdoba.
  5. Grilled breasts can also serve a salad and bread.
    Můžeme podávat také s chlebem.