Nashville is not only a Mecca of musicians. From there a recipe, who, how else, I slightly modified under Title, options and all that. In Nashville there is improvisation, and in my kitchen, too. The original recipe is just an inspiration.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes + 3 hodiny na odležení |
Cook Time |
45 minutes |
|
|
|
Need: |
- 500 g kuřecích křídel nebo paliček volte podle praktičnosti – viz Tip
- 1 spoon mletého černého pepře
- 5 lžic soli
- 3 egg
- 2 šálky podmáslí nebo mléka šálek je asi 250 ml
- vegetable oil
- 2 lžíce cayenne pepper - víc to ohulit nedoporučuju, spíš něco uberte
- 2 lžíce hnědého cukru
- 4 šálky hladké mouky
- 1 spoon chilli
- 1 spoon granulated garlic
- 1 spoon sweet peppers
- bílý chléb pro servírování
- kyselou okurku pro servírování
- Wash with wings popsypeme pepper and salt and set aside 3 chill hours. Když necháte přes noc, too well.
- whisk the egg, buttermilk (milk) to tabasco. In another bowl, mix flour, and so 4 teaspoon salt.
- V další míse rozmícháme kajenský pepř, brown sugar, granulated garlic, peppers.
- Ještě do směsi koření přidáme asi šálek oleje.
- Wings put into the baking dish, pour oil and cover (lid or aluminum foil). Place in a preheated oven at 180 ° C and bake 30 minutes.
- Křídla pak vyndáme z trouby.
- Křídla vyjmeme z misky, necháme okapat a obalíme je v mouce a pak ponoříme do vaječné směsi a potom ještě jednou vykoupeme v mouce. The wings are in a layer of batter, so be aware of the crust after frying. Oil from the baking dish pour into the pan, possibly even add a little oil and heat to a higher temperature, Fry wings from all sides.
- Ve finále ve směsi koření s olejem obalíme osmažená, still hot wings. If you already in the handling wings a little cool, šoupněte is briefly in a hot oven, olej povolí a cukr trochu zkaramelizuje. Serve with slices of bread and pickles.
Because the batter is quite dense, They will give you better wrap chicken drumsticks.
Zeleninový vývar, není čeho se bát
Občas ho potřebujete, a když to přeženu, je to stejná cesta jako na kuřecí vývar, akorát kratší a bez kuřete.
Need: |
- 2 cibule
- 1–2 mrkve
- 1 parsley
- 3–4 stonky řapíkatého celeru
- 2 l vody
- trochu soli
- trochu černého pepře
- Očištěnou zeleninu nakrájíme nejlépe na půlky. Mrkev i petržel překrojíme napříč. Na pánvi všechnu zeleninu na sucho opečeme, aby získala světle hnědý nádech.
- Poté přilijeme horkou vodu, dochutíme solí a pomalu vaříme tak 30 until 40 minutes. Můžeme přidat i pepř. Scedíme a vývar je hotov!
- Takový vývar se hodí třeba na přípravu italského rizota.
- Nakrájenou zeleninu opékám na pánvi nasucho.
- Pokud se vám nevejde všechna do jedné pánve, nezoufejte a opečte ji postupně.
- Nad rajčaty jsem trochu váhal, ale nakonec to šlo dobře.
- A teď všechno naskládáme do vody a vaříme.
- Skoro hotovo. Zeleninu vyhodíme a vývar je připravený k dalšímu použití.
Smažený květák v pikantním těstíčku | Zeleninová variace v nového hávu
Už jsem zkoušel s květákem klasický trojobal, ale co zkusit něco jiného? Třeba bez trojobalu, takže což takhle udělat těstíčko, které by mělo všechno a květák byl pikantní a skvělý?
Need: |
350 g
květáku
2
egg
trochu
mléka
3 lžíce
hladké mouky
1 a 1/4 lžičky
soli
1/2 lžičky
kmínu
1/2 lžičky
černého pepře
1 spoon
koření sumac
strouhanku podle potřeby
vegetable oil na smažení
Units:
-
Květákové růžičky krátce povaříme v osolené vodě a pak je zchladíme v ledové vodě.
-
K vajíčkům přidáme kmín a osolíme je.
-
Přidáme sumac.
-
A ještě opepříme.
-
Přidáme mouku.
-
Přilijeme trochu mléka a rozšleháme. Pozor s tím mlékem!
-
Růžičky obalíme v těstíčku. Pokud je příliš tekuté, můžeme ještě přidat do těstíčka mouku, nebo nastupuje v dalším kroku pomocná četa – strouhanka.
-
Obalíme ve strouhance.
-
Smažíme v dostatečné vrstvě oleje.
-
Při smažení růžičky obracíme.
-
Finished. Už můžeme servírovat. Podáváme s hranolky a dipem.
Můžeme si ještě připravit:
Odhalení:
CO JE TO SUMAC?
Nebo také sumah, sumach, sumak, sumac, sumaq...
Sumac se používá jako koření, je to prášek temně červené barvy. V podstatě to jsou usušené a umleté plodové palice stromu a keře škumpy koželužské (Rhus coriaria L.), domácí kolem Středomoří v Turecku, Sicílii, Gruzii, Arménii a jihozápadní Asii. U nás některé druhy škump rovněž rostou v parcích, ale jejich plody se nepoužívají. Ale tohleto není ona škumpa, která figuruje v jednom dílu seriálu Columbo.
Sumah má chuť ovocně kyselou, neostrou, bez vůně. Využívá se podobně jako citronová šťáva nebo ocet. Hodí se k masu, rybám, do salátů, kebabů, na šašlik, do čočky, sypou se jím grilované pokrmy, hodí se také do jogurtů. Nejvíce se používá v ázerbájdžánské, turecké, íránské a libanonské kuchyni.
Dá se koupit například v Marks&Spencer.