oyster chicken | Tchajwanská inpirace

As I pokukuju after the supermarket shelves as well as Chinese and Vietnamese shops, There are things to offer previously unknown or unavailable, so a bit of a mystery. How to deal with them? Only those different sauces, which can marinate. I have a little prubnul, need to hoisin chicken, Also already in my recipes starred fish and oyster, somehow the role barks in a big theater piece. Fish sauce recipe to meet u chicken satay. So now might Oyster board at full strength. Liv gave me inspiration Wan, foodblogerka illustrator and freelance, which is actually named Tsung Wan Yun. guess, already has odkusi with dálavy, well yeah. From Taiwan. Teď žije ve Velké Británii. Focuses on “homemade” Chinese and Taiwanese food, He graduated from culinary school, He worked for several years at one of the best restaurants in Edinburgh, and then he went to rest with his other passion - illustrations. And it still boils. It builds on the kitchen ancestors. Její babička pocházela z čínské provincie Kuang-tung a dědeček z provincie S’-čchuan, which have different cooking. Liv interconnects. No, I had to climb arrogantly to the kitchen, I just butted or kicked to today's recipe for chicken oyster.

Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes + 30 minutes
Cook Time
10 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes + 30 minutes
Cook Time
10 minutes
oyster chicken? Zdánlivý protimluv či nesmysl, ale už asi tušíte, že to bude kuřecí maso marinované v ústřicové omáčce. Stačí naložit kuřecí maso na 30 minutes, když ho v marinádě necháte déle, bude mít intenzivnější chuť. Nechal jsem kuřátko v koupeli přes noc, ať si oba užijeme.
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes + 30 minutes
Cook Time
10 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes + 30 minutes
Cook Time
10 minutes
oyster chicken? Zdánlivý protimluv či nesmysl, ale už asi tušíte, že to bude kuřecí maso marinované v ústřicové omáčce. Stačí naložit kuřecí maso na 30 minutes, když ho v marinádě necháte déle, bude mít intenzivnější chuť. Nechal jsem kuřátko v koupeli přes noc, ať si oba užijeme.
oyster chicken | Tchajwanská inpirace
Need:
Units:
How do you:
  1. Kuřecí maso nakrájíme na drobné kousky, tak asi jako sousto. Naložíme do ústřicové omáčky a marinujeme nejméně 30 minutes. Nechal jsem přes noc.
  2. Mrkev škrabkou naloupeme na jemné proužky a spolu s fazolovými lusky blanšírujeme tak 3 minuty, pak rychle zchladíme a dáme stranou. Tentokrát jsem do vody přidal špetku soli.
    Blanšírujeme mrkev a fazolky
  3. V pánvi wok rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou feferonku a nakrájený česnek, orestujeme, aby se rozvinula vůně, pak přidáme kousky kuřete a opékáme tak 3 until 4 minuty. Maso má vypadat na vnější straně jako vařené. Můžete k česneku přidat také kousek zázvoru nebo i sušený.
    Osmahneme česnek a feferonku
  4. Přidáme hrst zeleniny na čínu (spaříme ji předtím v osolené vodě, jak říká návod) a vaříme pár minut. Můžete přidat místo směsi i bambusové výhonky nebo rovnou houby shitake a pak choi či třeba žampion, prostě podle chuti a co máte po ruce.
    Přidáme směs na čínu
  5. Mezitím si uvaříme linguine v osolené vodě.
  6. Ústřicové kuře podáváme s linguine a blanšírovanou zeleninou.
    Podáváme
Tip:

Co je
blanšírování
Necháme si poradit, tentokrát ze stránek Alberta, ze školy vaření Zdeňka Pohlreicha:

Název může trochu napovídat, že tato metoda pochází z Francie, kulinářské kolébky světa. Blanšírování spočívá v ponoření vybrané potraviny do vroucí vody, kde se rychle spaří, a v následném prudkém ochlazení ve studené vodě - nejlépe s ledem.
Tato metoda se používá z více důvodů. U masa například proto, aby se rychle zatáhlo a udrželo v sobě svou šťávu. U zeleniny a hub zase proto, aby si zachovaly svou chuť, barvu a také vitaminy. Zároveň se v potravinách zničí mikroorganismy, díky čemuž při zakonzervování déle vydrží. Toto se používá například, když chcete zmrazit čerstvé houby. Druhý způsob využití blanšírování je následné snadné odstranění slupky u zeleniny nebo ovoce, nejčastěji u rajčat, broskví a meruněk. Stejně tak tomu je i u mandlí nebo pistácií. Slupky z těchto potravin lze v čerstvém stavu odstranit jen stěží.

Chicken nuggets with pretzel crust and baked potatoes

It has chicken nuggets, když už jsme u toho? Maybe even a Golden. Ale o tyhle nugety dnes půjde. Nejsme zlatokopové… Pánev sice máme po ruce, ale nebudeme rýžovat. Clearly, že si nugety uděláme z kuřete, volil jsem stehenní řízky, nejsou tak suché a vlastně pořád vláčné, ale stejně tak si můžete pomoci prsními řízky. Jak libo. And as in any recipe she came across a pretzel crumbs, but rather as an ingredient for breading chicken drumsticks, try them even if nuggets.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 13 minutes
Cook Time
45 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 13 minutes
Cook Time
45 minutes
Něco jako klasické řízky, řeknete si, žádný objev století. Clearly! Nám ovšem nejde o Nobelovu cenu, ani o olympijskou zlatou, ale o to, abychom si pochutnali. Ty řízky jsou jen trochu menší a kuřecí. A křupavé!
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 13 minutes
Cook Time
45 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 13 minutes
Cook Time
45 minutes
Něco jako klasické řízky, řeknete si, žádný objev století. Clearly! Nám ovšem nejde o Nobelovu cenu, ani o olympijskou zlatou, ale o to, abychom si pochutnali. Ty řízky jsou jen trochu menší a kuřecí. A křupavé!
Chicken nuggets with pretzel crust and baked potatoes
Need:
Units:
How do you:
  1. We will just fry, but also bake in the oven. Preheat it to 180 °C, Prepare a baking sheet with baking paper. Připravíme si také misku s moukou, misku s vajíčky, do kterých přidáme granulovaný česnek a nasekaný koriandr a ještě potřebujeme misku s drcenými preclíky (when you are swept by a mixer, too good, jinak stačí je rozmašírovat válečkem v mikrotenovém sáčku). Ale než se pustíme do nuget, začneme bramborami, aby to časově klaplo.
  2. Brambory nakrájené na osminky předvaříme v osolené vodě – stačí 20 minutes. Přecedíme, osušíme a lehce opečeme na oleji. Just a few minutes. Then rinse it with cold water. Drain and fries přendáme on a baking sheet lined with baking paper, s spray lightly with olive oil (hodí se k tomu sprej). Bake until golden brown.
  3. Stehenní řízky nakrájíme na kousky – nugety, Season with salt and pepper slightly, podle chuti. Meat envelops gradually flour, pak ve vejcích a nakonec v drti preclíků. So classic breadcrumbs, byť trochu jiné složení.
  4. We fry the nuggets coated in oil from both sides. Just a few minutes. Takže máme dosmaženo a v troubě už čekají brambory.
    Hotové nugety
  5. Served. Add some more good dip, třeba okurkový, if you like subtle flavors or even your sweet chili sauce.
Tip:

try taking cucumber dip. S bramborami můžete udělat ještě jiný fígl, free cooking, it will be a little bit faster. Take fries washed twice.

Poznámka: Nekupujte si ty placaté nepodarky pod značkou Bohemia, ty se jenom jako preclíčky tváří, are other brands, where pretzels looks really like pretzels, must Vest, Czech product, or Lorenz, those I brought from Greece - both recommend.

Preclíky
Preclíky, které se hodí