Ostrá jídla chtějí obvykle jemné doladění. Takže, když si připravíte dost pikantní kuřecí křídla nebo špízy, je namístě mít po ruce dip, který chutě doladí.
Need: |
- 50 g floodplain or other blue cheese
- 3 lžíce buttermilk
- 3 lžíce zakysané smetany
- 2 lžíce mayonnaise
- 1 spoon citronové šťávy
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
- Alluvium grate or crumble, stir in buttermilk, sour cream and mayonnaise. Salt and pepper. Pour in the lemon juice and stir thoroughly.
- Serve the spicy chicken wings, etc..

Frankfurt soup a bit differently | Try it too! Frankfurters, lens, rajčata.
Thank the, We will play the game back to the chef and his inspiration. When not in the kitchen of Musu, but with joy, It goes by itself. My method is the same: Check out a all around and around and create food, that's okay. Takže dobré. Clearly, it's another variation on the theme, but you can always try something else to add, či ubrat. however, true, it is good to be sober. Tuhle polévku jsem si už vyzkoušel třeba jako plnou párků.
Need: |
- 2 páry frankfurtských párků tedy asi 200 g
- 1 cibuli
- 1/4 šálku čočky
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 1/2 střední mrkve
- 3 cloves garlic
- 1 střední bramboru
- 2 lžičky sweet peppers
- 1 Bay leaf
- 1/2 l zeleninového vývaru
- 1/2 l vody
- 6 g prorostlé slaniny
- 1/2 lžíce sádla
- 4 lžíce rajčat krájených, z konzervy
- černý pepř mletý
- salt
- špetku majoránky nebo libečku na dochucení, pokud chcete
- špetku drceného knímu na dochucení, pokud chcete
- 2 lžíce zakysané smetany
- Rozehřejeme sádlo a orestujeme na kousky nakrájenou slaninu. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a celer. Toss.
- Přidáme 2 lžičky sladké papriky.
- Zalijeme vývarem, aby paprika nezhořkla. Přidáme bobkový list a trochu pepře. Necháme chvilku vařit, pak přidáme 4 lžíce krájených rajčat i se šťávou. Přilijeme trochu vývaru a necháme chvíli vařit.
- Přidáme čočku, kterou nemusíme dlouho namáčet, stačí ji nechat 10 minut ve vodě, kterou slijeme.
- Bramboru nakrájíme na malé kostičky. Dáme do základu. Bramboře by mělo stačit k uvaření 20 minutes.
- Stroužky česneku rozmáčkneme plochou stranou nože a nakrájíme nadrobno. Přidáme do polévky.
- Přilijeme vodu, promícháme a necháme vařit na mírném ohni pod pokličkou.
- Párky nakrájíme na kolečka a přidáme do polévky.
- Můžeme ještě dochutit špetkou drceného kmínu a špetkou majoránky nebo libečku, ještě trochou mletého pepře a soli.
- V závěru ještě přidáme trochu zakysané smetany.
- Můžeme podávat s plátky bagetky.

White quick dip | The chicken and otherwise
Seasoned meat wants a counterweight. try dip, which is done in five minutes.
Need: |
200 g
zakysané smetany
80 g
gervais s česnekem a bylinkami
scallions pouze zelenou nať
stonek
řapíkatého celeru
pepper
salt
Units:
-
Smícháme zakysanou smetanu s krémovým sýrem Gervais, ochuceným česnekem a bylinkami. Nadrobno nakrájíme nať jarní cibulky a řapíkatý celer. Přidáme pepř a špetku soli. Vše dobře promícháme.

Dipový zeleninový salát | Samostatně i spolu
Možná vám název připadá padlý na hlavu, nebo kuchař, nechme to být. Dipový salát vznikl z potřeby mít ke špízům dip. A vlastně by se hodil i salát. Tak proč to nespojit.
Je to vlastně triviální. Nakrájíte zeleninu, okořeníte, osladíte, okyselíte a zalijete zakysanou smetanou. Jíst se dá samostatně, nebo právě ke špízům či jinému peprněji připravenému masu. Jen je třeba připravit a hned servírovat – on si totiž ocet se smetanou po delší době pohraje. Takže hned a teď. |
Need: |
- 1 red onion
- 1/2 cucumbers
- 5 ředkviček
- 1 spoon bílého vinného octa
- 1 kelímek zakysané smetany
- 5 g cukru
- salt
- pepper
- Červenou cibuli nakrájíme na jemná půlkolečka.
- Salátovou okurku nakrájíme na kostičky.
- Cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtinky.
- Ředkvičky nakrájíme na drobné kostičky. Stačí přepůlit, pak rozkrájet nadrobno jako krájíme cibuli.
- Osolíme, přidáme pepř, cukrk a lžíci octa.
- Toss.
- Zamícháme do zeleniny zakysanou smetanu.
- Servírujeme samostatně jako salát, nebo k masu jako dip.
