Chystám se na utopence, ale než se do nich pustím, přidal jsem si ještě chuťovku. Napřed to měly být špekáčky na černém pivu, ale jak to tak dopadá, měním za pochodu. A tak padla volba na červené víno. A pak tu mám menší problém, obvykle se ke špekáčkům (a klobásám v podobných receptech i v zahraničí) přidává rajčatový protlak. Ten je jaksi na indexu. Mně nevadí, ale na tom zase tak nesejde. Co tedy dát jinou pastu. Třeba harissu? Své si jistě udělá.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
45minutes
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
45minutes
Trochu jsem ještě váhal, ona totiž už čeká také zelená pálivá paprika, tak aby to zase nebylo na volání hasičů. A protože recepty tady píšu až po dokončení jídla a ochutnání, je to důkaz, že jsem neshořel ani nepohořel.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
45minutes
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
45minutes
Trochu jsem ještě váhal, ona totiž už čeká také zelená pálivá paprika, tak aby to zase nebylo na volání hasičů. A protože recepty tady píšu až po dokončení jídla a ochutnání, je to důkaz, že jsem neshořel ani nepohořel.
Špekáčky na červeném víně s harissou | Chuťovka jen tak
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Přidáme nakrájené papriky.
Osolíme, opepříme a přidáme nasekaný česnek.
Zalijeme trochou červeného vína, zakryjeme a podusíme 5 minutes. Přidáme špekáčky rozkrojené podélně na poloviny. A opět dusíme 5 minutes. Pak zalijeme trochou vína a dusíme 15 minutes.
Ještě přidáme bobkové listy, dolijeme víno a necháme 5 minut dusit.
Přidáme harissu, dolijeme víno a necháme dusit 5 minutes.
Dejme se do toho, ušetříme nádobí, ale to není hlavní důvod pro one-pot neboli eintopf, čeština se obešla bez pojmenování, pro starší generaci je to metoda, které se říká německy, mladší pak zvolí angličtinu. Ve výsledku je všechno uvařeno v jednom hrnci. Řekněme hrnci, byť vařím v hluboké pánvi. Pro dva to jde, více porcí už chce svůj prostor. No, little dishes, I confess, že mám o kastrůlek navíc – pro částečné uvaření čočky a vejce.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Cook Time
45minutes
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Cook Time
45minutes
Lentils with sausage we've cooked. And it does not hurt to try more and more recipes. Food us gets old and it is also a moment of almost adventurous, because every attempt is accompanied by a question, how things would turn out, and whether it will taste. Already, tested, lentils with sausage is a good dinner.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Cook Time
45minutes
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Cook Time
45minutes
Lentils with sausage we've cooked. And it does not hurt to try more and more recipes. Food us gets old and it is also a moment of almost adventurous, because every attempt is accompanied by a question, how things would turn out, and whether it will taste. Already, tested, lentils with sausage is a good dinner.
Soaked lentils cook covered in the same water 25 minutes. Already, manual says, that should cook longer, but it also will be.
Boil hard-boiled egg.
At a deeper pan, melt a tablespoon of oil and fry the sausages, in which we made a sharp knife shallow cuts. aside the.
On a pan put the remaining oil, Let zesklovatět finely chopped onion, finely chopped garlic, which saute and add chopped peppers. Opepříme. Toss, prohřejeme.
Přidáme čočku, pour broth and bring to the boil. Then pour wine (or even broth), osolíme a opepříme, Cover and cook 15 minutes. Then we head back to the pan and cook more sausages 5 minutes, to warm up sausages.
serve independent, hard-boiled egg with or even with bread (It can be roasted). A gherkin also comes to taste.
Na začátku nebylo slovo, ale čočka. Nápad udělat klasickou na kyselo jsem ale zahnal, půjdeme jinou cestou, ale cíl je stejný a jasný: dobrá večeře. Tahle večeře vznikne za pochodu.
Votes: 4
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
8minutes
Cook Time
45minutes
Servings
Prep Time
2osoby
8minutes
Cook Time
45minutes
Na začátku nebylo slovo, ale čočka. Nápad udělat klasickou na kyselo jsem ale zahnal, půjdeme jinou cestou, ale cíl je stejný a jasný: dobrá večeře. Tahle večeře vznikne za pochodu.
Lentils with sausage debrecínským | Improvisation on the theme lens
Olej zahřejeme na pánvi a přidáme nakrájenou cibuli, obě cibule, prosím. Orestujeme, to onions vitrified, mírně osolíme.
Přidáme předem namočenou čočku s trochou vody, ve které jsme ji měli namočenou. Zakryjeme, zmírníme plamen a dusíme. Po 15 minutách přidáme česnek. Opět zakryjeme. Po 20 minutách přidáme vývar a červené víno, mírně zvýšíme teplotu a vaříme odkryté 10 minutes.
Přidáme mraženou zeleninu (květák, brokolice, mrkev) a zakryjeme. Dusíme ještě 10 minutes. Mírně dopepříme.
Párky ohřejeme a vejce uvaříme na tvrdo.
Podáváme s dijonskou hořčicí, ozdobíme nasekanou petrželkou.