Cod in a light package | Sole of fish | Variations on a given theme

Sole of fish. Ochutnal jsem na Korfu a nemělo to chybu. Takže nutkání si podobný úžasný pokrm připravit i doma je namístě. Tenhle recept znají i v Mexiku a kdovíkde také. Asi všude kolem Atlantiku a Středozemního moře. Ale nějak se mi příčí název brutálně přeložit do češtiny. To vyskočíte z kůže. Kdo by chtěl jíst podešev z ryby nebo šlapku z ryby? Jenže, only! Sole je druh ryby (mrkněte do poznámky), kterou možná znáte jako jazyk, tedy mořský jazyk. To už není tak děsivý název. Nemaje jazyk, musíme si vystačit s treskou. Solidní náhrada, mám ten dojem. I tak se vám možná rozváže jazyk

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
35 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
35 minutes
Tresku máte dostupnější, navíc, když si koupíte filety, nemusíte se prát s tím, abyste z mořského jazyka odstranili kůži. Je to sice celkem jednoduché a na videích na netu dobře ukázané, ale s treskou to máte fakt poněkud snadnější. I proto je v názvu receptu „variace na dané téma“...
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
35 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
35 minutes
Tresku máte dostupnější, navíc, když si koupíte filety, nemusíte se prát s tím, abyste z mořského jazyka odstranili kůži. Je to sice celkem jednoduché a na videích na netu dobře ukázané, ale s treskou to máte fakt poněkud snadnější. I proto je v názvu receptu „variace na dané téma“...
Cod in a light package | Sole of fish | Variations on a given theme
Need:
Units:
How do you:
  1. Dáme vařit brambory ve slupce, vaříme asi 20 until 30 minutes. Vaříme samozřejmě podle velikosti brambor.
  2. Smícháme strouhanku s moukou, osolíme a přidáme špetku až dvě (podle chuti) white pepper.
  3. Vejce rozkvedláme.
  4. Olivový olej zahřejeme na pánvi. Tak akrorát, což vás teď asi klepne, co je to akorát. Není to moc ani málo, takže spíše vyšší střední stupeň. Záleží na síle vaší plotýnky či sporáku.
  5. Filety namáčíme do vajíčka, aby byly dobře namočené z obou stran.
  6. Pak přeneseme do směsi mouky a strouhanky a dobře obalíme.
  7. fry.
  8. Při smažení druhé strany filetů ještě můžeme mírně opepřit černým pepřem a dosolit. Filety pak dáme stranou.
  9. Do pánve, kde jsme smažili rybu přidáme kousek másla. Necháme rozpustit.
  10. Přidáme uvařené brambory.
  11. Přidáme trochu citronové šťávy...
  12. ... a posléze nasekanou petržel.
  13. Toss, přidáme černý pepř a špetku soli. Smažíme tak 5 minutes on low heat.
  14. Brambory přidáme k rybě a zalijeme šťávou z pánve.
Tip:

Pro zajímavost:
MAKRO píše, že mořský jazyk neboli jazyk obecný (Solea vulgaris, angl. common sole) platí po celém světě za luxusní rybu. Oblasti přirozeného výskytu se táhnou od jižního Norska po Senegal, mimo to žije také ve Středozemním moři. Půjčím si fotku z Encyklopedie Britannica, snad mi to prominou:


A tady je pro úplnost ještě kousek odborného popisu:
Oválné, velmi vysoké tělo s malou zakulacenou hlavou. Obě oči jsou na pravé straně těla, jsou velmi malé. Okraj přední skřetové kosti je srostlý s kůží hlavy. Hřbetní ploutev se táhne podél celého těla, tvoří ji 75 – 93 měkkých ploutevních paprsků. Already, a asi půl života stráví zahrabaná v písku nebo spíše bahně na dně. Ve dne si tak hoví, v noci vyráží na lov. Pokud ji tedy nevyloví sítěmi, taženými po dně, pak může přistát i na našem talíři. To má po ftákách, ale my si zase hodně pochutnáme. Tak už to prostě je.
Tyhle informace k rybě na talíři nepotřebujete, možná by strávníky i trochu odradily, ale ryba je to fakt chutná. Takže, pokud se dostanete za hranice, třeba do Řecka, ochutnejte ji. Třeba ji ulovíte i nás v nějaké rybárně. Pak s chutí do toho!

Roast smoked tails | Somehow option

I walked around the butcher, which still they offered smoked tails. Because somehow hung in the air, I eventually stopped. I almost nepochodil. Left me one bit, but it may be enough for two. And he was going. The ocáskům should be good tomato salad, třeba.





Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!




Tiskni

Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
240 minutes

Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
240 minutes

Mainly, stamina. Four o'clock, four o'clock. But in that time does stout caramelization charm. But then you go into a great bastion. Already, do not forget the tomato salad, suited to, as well as fresh bread.


Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!




Tiskni

Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
240 minutes

Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
240 minutes

Mainly, stamina. Four o'clock, four o'clock. But in that time does stout caramelization charm. But then you go into a great bastion. Already, do not forget the tomato salad, suited to, as well as fresh bread.

Roast smoked tails | Somehow option

Need:



Units:

How do you:
  1. Tails you let them chop or a bit of luck split at home. Šlo to.
    Rozdělíme

  2. We'll put the meat in a pan, přidáme koření.
    Nachystáme

  3. Onion, cut into wedges and add to meat. Zalijeme pivem. Dáme do trouby předehřáté na 150 until 160 ° C and bake 4 hodiny. Occasionally we pour juice roasted with beer.
    Zalijeme

  4. In the middle of cooking meat turn, optionally some water pour. Do tails completely dry.
    Při pečení obrátíme

  5. Serve with bread necessary and tomato salad.
    Podáváme




baked feta,,cs,Greek inspiration,,cs | Řecká inspirace

It was on the menu at the tavern on Corfu Wave listed among the items Starters. But we can also offer a lunch. Tak jsem si to vyzkoušel, ale zařadil ji mezi hlavní chody. You can experiment with the deployment, jak libo.

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
1 person 5 minutes
Cook Time
20 minutes
Servings Prep Time
1 person 5 minutes
Cook Time
20 minutes
It is simple and very good,,cs,with baguette or French fries,,cs,I've seen it,,cs,and when you need,,cs,olive oil and pepper to taste,,cs,Aluminum foil in a baking dish,,cs,then switch on the grill and grill so,,cs,You can serve with baguette or even French fries,,cs. Jděte do toho, I recommend. Pochutnáte si. Podávat můžete samostatně, s bagetou nebo hranolky. I to jsem viděl. Ale vystačíte si se samotným sýrem. Already, a když potřebujete, můžete si fetu dodatečně ohřát, to pro případ, že byste snědli třeba jenom půlku. Sýr vychládá, ale opakované ohřátí mu nevadí.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
1 person 5 minutes
Cook Time
20 minutes
Servings Prep Time
1 person 5 minutes
Cook Time
20 minutes
It is simple and very good,,cs,with baguette or French fries,,cs,I've seen it,,cs,and when you need,,cs,olive oil and pepper to taste,,cs,Aluminum foil in a baking dish,,cs,then switch on the grill and grill so,,cs,You can serve with baguette or even French fries,,cs. Jděte do toho, I recommend. Pochutnáte si. Podávat můžete samostatně, s bagetou nebo hranolky. I to jsem viděl. Ale vystačíte si se samotným sýrem. Already, a když potřebujete, můžete si fetu dodatečně ohřát, to pro případ, že byste snědli třeba jenom půlku. Sýr vychládá, ale opakované ohřátí mu nevadí.
baked feta,,cs,Greek inspiration,,cs | Řecká inspirace
Need:
Units:
How do you:
  1. In a bowl, mix tomatoes being cut,,cs,being cut olives,,cs,finely chopped onion,,cs,chopped garlic,,sk,parsley,,cs,olive oil and & nbsp; pepper to taste,,cs,baked feta and P1040711,,cs,baked feta b P1040710,,cs,FET put into a sufficiently large piece of aluminum foil,,cs,baked feta c P1040712,,cs,baked feta d P1040713,,cs,Aluminum foil is & nbsp; baking dish,,cs,However, you can only use that bowl,,cs,baked feta e P1040718,,cs,We'll bake in oven preheated to,,cs,then switch on the grill and & nbsp; and grill,,cs,baked feta f P1040721,,cs,You can even sprinkle with chopped parsley,,cs,Serving you with & nbsp; baguette or even French fries,,cs,baked feta,,cs,P1040725,,zh-CN, překrojené olivy, na drobno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, petrželku, oregano, olivový olej a opepříme podle chuti.
    Vše smícháme
  2. Zalijeme olejem
  3. Fetu dáme do dostatečně velkého kusu alobalu.
    Fetu dáme do alobalu
  4. Sýr zasypeme připravenou směsí
  5. Alobal je v zapékací misce, můžete ale použít jen tu misku.
    Dáme zapéci
  6. Dáme zapéci do trouby předehřáté na 200 until 220 °C. Bake 15 minutes, pak přepneme na gril a grilujeme tak 5 minutes.
    Zapečeme
  7. served. Můžete posypat ještě nasekanou petrželkou. Podávat můžete s bagetou nebo dokonce hranolkami.
    Podáváme

Brussels sprouts with country sausage and tomatoes | Why do you nepochutnat?

Country sausage sold in butcher Zizkov, where everything smells fresh and is, and also offer many things, as soon as you meet again. Country sausage is really truly, tasty and great. Such co with ním? Add to it sprouts, waiting to use and when they annexed penne, it is appropriate to have some red sauce. So, add the chopped tomatoes. But do not expect a flood, decently.

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
15 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
15 minutes
You can also use a different sausages, must salami, but sausage (whether the classic small or the, who has the final word today) no error in the recipe.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
15 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
15 minutes
You can also use a different sausages, must salami, but sausage (whether the classic small or the, who has the final word today) no error in the recipe.
Brussels sprouts with country sausage and tomatoes | Why do you nepochutnat?
Need:
Units:
How do you:
  1. We will prepare, What we need. Pene boil in salted water according to the instructions.
    Připravte si
  2. We cut the sausage lengthwise on both sides and cut into slices. Fry in oil. Then set aside.
    Špekáček opečeme
  3. Do the same pan, wherein the remaining juice from the sausage put a piece of butter and fry in half the sliced ​​Brussels sprouts. just as 4 until 5 minutes, until cabbage begins to be roasted.
    Kapustu orestujeme
  4. Add a little minced chilli flakes, osolíme a opepříme.
    Přidáme koření
  5. To return sprouts roasted sausage.
    Špekáček vrátíme
  6. Add the chopped tomatoes.
    Přidáme rajčata
  7. Pour in broth and stir. Zakryjeme a vaříme asi 3 minuty, then reduce temperature and simmer so 5 until 6 minutes.
    Vývarem zalijeme
  8. Serve with penne.
    Příloha: penne