Sole of fish. Ochutnal jsem na Korfu a nemělo to chybu. Takže nutkání si podobný úžasný pokrm připravit i doma je namístě. Tenhle recept znají i v Mexiku a kdovíkde také. Asi všude kolem Atlantiku a Středozemního moře. Ale nějak se mi příčí název brutálně přeložit do češtiny. To vyskočíte z kůže. Kdo by chtěl jíst podešev z ryby nebo šlapku z ryby? Jenže, only! Sole je druh ryby (mrkněte do poznámky), kterou možná znáte jako jazyk, tedy mořský jazyk. To už není tak děsivý název. Nemaje jazyk, musíme si vystačit s treskou. Solidní náhrada, mám ten dojem. I tak se vám možná rozváže jazyk…
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
35 minutes |
|
|
|
Need: |
- 300 g filetů tresky máme tady 4 kousky
- 100 g strouhanky or this way 4 large spoon
- 50 g hladké mouky or this way 2 large spoon
- 1-2 egg
- 8 lžic olivového oleje
- salt
- white pepper
- černý pepř
- parsley hladkolistá je lepší, ale můžete použít i kudrnku
- citron nakrájíme na klínky pro podávání i pro šťávu
- drobné brambory jako příloha, vaříme ve slupce
- butter
- Dáme vařit brambory ve slupce, vaříme asi 20 until 30 minutes. Vaříme samozřejmě podle velikosti brambor.
- Smícháme strouhanku s moukou, osolíme a přidáme špetku až dvě (podle chuti) white pepper.
- Vejce rozkvedláme.
- Olivový olej zahřejeme na pánvi. Tak akrorát, což vás teď asi klepne, co je to akorát. Není to moc ani málo, takže spíše vyšší střední stupeň. Záleží na síle vaší plotýnky či sporáku.
- Filety namáčíme do vajíčka, aby byly dobře namočené z obou stran.
- Pak přeneseme do směsi mouky a strouhanky a dobře obalíme.
- fry.
- Při smažení druhé strany filetů ještě můžeme mírně opepřit černým pepřem a dosolit. Filety pak dáme stranou.
- Do pánve, kde jsme smažili rybu přidáme kousek másla. Necháme rozpustit.
- Přidáme uvařené brambory.
- Přidáme trochu citronové šťávy...
- ... a posléze nasekanou petržel.
- Toss, přidáme černý pepř a špetku soli. Smažíme tak 5 minutes on low heat.
- Brambory přidáme k rybě a zalijeme šťávou z pánve.
Pro zajímavost:
MAKRO píše, že mořský jazyk neboli jazyk obecný (Solea vulgaris, angl. common sole) platí po celém světě za luxusní rybu. Oblasti přirozeného výskytu se táhnou od jižního Norska po Senegal, mimo to žije také ve Středozemním moři. Půjčím si fotku z Encyklopedie Britannica, snad mi to prominou:
A tady je pro úplnost ještě kousek odborného popisu:
Oválné, velmi vysoké tělo s malou zakulacenou hlavou. Obě oči jsou na pravé straně těla, jsou velmi malé. Okraj přední skřetové kosti je srostlý s kůží hlavy. Hřbetní ploutev se táhne podél celého těla, tvoří ji 75 – 93 měkkých ploutevních paprsků. Already, a asi půl života stráví zahrabaná v písku nebo spíše bahně na dně. Ve dne si tak hoví, v noci vyráží na lov. Pokud ji tedy nevyloví sítěmi, taženými po dně, pak může přistát i na našem talíři. To má po ftákách, ale my si zase hodně pochutnáme. Tak už to prostě je.
Tyhle informace k rybě na talíři nepotřebujete, možná by strávníky i trochu odradily, ale ryba je to fakt chutná. Takže, pokud se dostanete za hranice, třeba do Řecka, ochutnejte ji. Třeba ji ulovíte i nás v nějaké rybárně. Pak s chutí do toho!
Roast smoked tails | Somehow option
I walked around the butcher, which still they offered smoked tails. Because somehow hung in the air, I eventually stopped. I almost nepochodil. Left me one bit, but it may be enough for two. And he was going. The ocáskům should be good tomato salad, třeba.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
240 minutes |
|
|
Mainly, stamina. Four o'clock, four o'clock. But in that time does stout caramelization charm. But then you go into a great bastion. Already, do not forget the tomato salad, suited to, as well as fresh bread.
Mainly, stamina. Four o'clock, four o'clock. But in that time does stout caramelization charm. But then you go into a great bastion. Already, do not forget the tomato salad, suited to, as well as fresh bread. |
Need: |
700 g
smoked pork tails
2
cibule
1/2 l
stout
sea salt
černý pepř
zázvor dried
thyme dried, but better čertvý
garlic granulovaný
Units:
-
Tails you let them chop or a bit of luck split at home. Šlo to.
-
We'll put the meat in a pan, přidáme koření.
-
Onion, cut into wedges and add to meat. Zalijeme pivem. Dáme do trouby předehřáté na 150 until 160 ° C and bake 4 hodiny. Occasionally we pour juice roasted with beer.
-
In the middle of cooking meat turn, optionally some water pour. Do tails completely dry.
-
Serve with bread necessary and tomato salad.
baked feta,,cs,Greek inspiration,,cs | Řecká inspirace
It was on the menu at the tavern on Corfu Wave listed among the items Starters. But we can also offer a lunch. Tak jsem si to vyzkoušel, ale zařadil ji mezi hlavní chody. You can experiment with the deployment, jak libo.
Servings | Prep Time |
1 person | 5 minutes |
Cook Time |
20 minutes |
|
|
|
Need: |
- 1 šálek cherry rajčat překrojených
- 50 g černých oliv
- 1-2 cloves garlic nasekaný
- 1/2 červené cibule
- 2 lžíce hladkolisté petržele nasekáme
- 1 spoon sušeného oregano
- 200 g fety
- 2 lžičky olivového oleje
- černý pepř mletý
- In a bowl, mix tomatoes being cut,,cs,being cut olives,,cs,finely chopped onion,,cs,chopped garlic,,sk,parsley,,cs,olive oil and & nbsp; pepper to taste,,cs,baked feta and P1040711,,cs,baked feta b P1040710,,cs,FET put into a sufficiently large piece of aluminum foil,,cs,baked feta c P1040712,,cs,baked feta d P1040713,,cs,Aluminum foil is & nbsp; baking dish,,cs,However, you can only use that bowl,,cs,baked feta e P1040718,,cs,We'll bake in oven preheated to,,cs,then switch on the grill and & nbsp; and grill,,cs,baked feta f P1040721,,cs,You can even sprinkle with chopped parsley,,cs,Serving you with & nbsp; baguette or even French fries,,cs,baked feta,,cs,P1040725,,zh-CN, překrojené olivy, na drobno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, petrželku, oregano, olivový olej a opepříme podle chuti.
- Fetu dáme do dostatečně velkého kusu alobalu.
- Alobal je v zapékací misce, můžete ale použít jen tu misku.
- Dáme zapéci do trouby předehřáté na 200 until 220 °C. Bake 15 minutes, pak přepneme na gril a grilujeme tak 5 minutes.
- served. Můžete posypat ještě nasekanou petrželkou. Podávat můžete s bagetou nebo dokonce hranolkami.
Brussels sprouts with country sausage and tomatoes | Why do you nepochutnat?
Country sausage sold in butcher Zizkov, where everything smells fresh and is, and also offer many things, as soon as you meet again. Country sausage is really truly, tasty and great. Such co with ním? Add to it sprouts, waiting to use and when they annexed penne, it is appropriate to have some red sauce. So, add the chopped tomatoes. But do not expect a flood, decently.
Need: |
- 1 country sausage – 180g
- 240 g Brussels sprouts
- 3-4 cloves garlic
- 3 lžíce chopped tomatoes canned
- 2 lžíce olivového oleje
- kousek butter
- chilli vločky - ground
- salt
- černý pepř - ground
- 100 ml zeleninového vývaru
- 120 g penne
- We will prepare, What we need. Pene boil in salted water according to the instructions.
- We cut the sausage lengthwise on both sides and cut into slices. Fry in oil. Then set aside.
- Do the same pan, wherein the remaining juice from the sausage put a piece of butter and fry in half the sliced Brussels sprouts. just as 4 until 5 minutes, until cabbage begins to be roasted.
- Add a little minced chilli flakes, osolíme a opepříme.
- To return sprouts roasted sausage.
- Add the chopped tomatoes.
- Pour in broth and stir. Zakryjeme a vaříme asi 3 minuty, then reduce temperature and simmer so 5 until 6 minutes.
- Serve with penne.