Fast salmon,,cs,This can also be slow,,cs | This handle even slow

Nápad byl jasný: nějakou sváteční večeři. Nic bombastického, vždyť je to na jmeniny, ale zase nic tak obyčejného jako chleba namazaný hořčicí. Kroužil jsem obchodem a ulovil lososa. To by šlo. Tak si dáme rybičku. No, jenom filet, celá by byla za celou gáži, to zase ne. Přiznejme si, že to byl jistý risk, ale oslavenec si chrochtal. Ani nějak nepostřehl, že je v tom pomeranč.

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
25 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
25 minutes
Rychlost spočívá v úpravě, ale je to jako s vlaky našeho státníhi dopravce. Také si chvíli počkáte. Jenže tady je to o marinování. To chce nějaký čas. Minimálně třicet minut. Ale, když marinujete přes noc, chutě se do masa víc ponoří. Určitě! A pak trochu počítejte s tím, že je potřeba uvařit brambory. A třeba i orestovat. Ale stejně je to rychlé a není to fast food.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
25 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
25 minutes
Rychlost spočívá v úpravě, ale je to jako s vlaky našeho státníhi dopravce. Také si chvíli počkáte. Jenže tady je to o marinování. To chce nějaký čas. Minimálně třicet minut. Ale, když marinujete přes noc, chutě se do masa víc ponoří. Určitě! A pak trochu počítejte s tím, že je potřeba uvařit brambory. A třeba i orestovat. Ale stejně je to rychlé a není to fast food.
Fast salmon,,cs,This can also be slow,,cs | This handle even slow
Need:
Units:
How do you:
  1. Porci lososa dejte so umělohmotného boxu, překrojte citron i pomeranč a vymačkejte na rybu.
    Citrusy
  2. šťáva z citrusů
  3. Přidejte olej, osolte a opepřete podle chuti. Nechte v chladu marinovat alespoň půl hodiny.
    Okořeníme
  4. Mezitím si uvařte brambory. Vařím je v osolené vodě s trochou kmínu. Podle velikosti jim dejte čas. So 20 minut určitě.
  5. Marinovaného lososa zabalíme do alobalu. Do balíčku přidáme rozmarýn. Trochu ještě přelijeme marinádou.
    dáme do alobalu
  6. Dáme péct do předehřáté trouby na 220 °C. Bake 10 minutes. Pak balíček s alobalem otevřeme a přepneme na gril, tak na 2 until 3 minuty. Když se vám to nezdá, dejte ještě 3 minuty navíc. Záleží na výkonu trouby a zdatnosti grilu. Ale doporučuji hlídat. Pečeme ve střední části trouby.
  7. Brambory mezitím osmahneme na másle. Malé brambory připravuji celé, velké je dobré překrájet.
    osmahneme brambory
  8. Lososa podáváme s bramborem, můžete přelít bylinkovým dressingem s jogurtem.
    podáváme

Citronové kuře s bramborami | Lehce a jednoduše

Došlo zase na kuře. Tentokrát stehna. Když jsem je vybalil, málem mě ranila mrtvice, somehow I noticed the butcher, jak jsou velká. That would be for four, no tak to se docela dost nacpeme. Stejně jako stehna můžete určitě použít kuřecí paličky. Postup bude stejný, možná kratší pečení, protože tahle stehna jasou fakt obří.

Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 35 minutes
Cook Time
65-70 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 35 minutes
Cook Time
65-70 minutes
Nemusíte se bát, že to kuře bude kyselé jako šťovík. Year, citronovou chuť ucítíte, ale je příjemná a nepřebíjí ostatní chutě.
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 35 minutes
Cook Time
65-70 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 35 minutes
Cook Time
65-70 minutes
Nemusíte se bát, že to kuře bude kyselé jako šťovík. Year, citronovou chuť ucítíte, ale je příjemná a nepřebíjí ostatní chutě.
Citronové kuře s bramborami | Lehce a jednoduše
Need:
Units:
How do you:
  1. Smícháme koření, přidáme šťávu z poloviny citronu, zalijeme olejem a namícháme marinádu. Kuřecí stehna osolíme, opepříme a naložíme do marinády. Necháme odležet tak 30 minutes.
    Připravíme si
  2. Smícháme koření
  3. Marinujeme
  4. Cibuli a brambory nakrájíme na klínky, rozprostřeme v pekáčku.
    Naskládáme do pekáčku
  5. Přidáme kuře i s marinádou a poklademe citronem. Pekáček překryjeme alobalem.
    Přidáme kuře a poklademe citronem
  6. Dáme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi tak 50 minutes.
    Dáme péct
  7. Pak alobal sejmeme a dopečeme kuře, aby zezlátlo, tak 15 until 20 minutes.
    Hotovo
  8. served.
    Podáváme

Marinovaná cherry rajčátka | Fast and great

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Prep Time
10
Passive Time
20 minutes
Prep Time
10
Passive Time
20 minutes
Udělejte si radost a trochu času, stojí to za to. Jsou cherry různých velikostí, měl jsem k dispozici pigeon, tedy o velikosti holubího srdce, s většími by se pracovalo lépe. Pigeon jsou dost titěrné.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Prep Time
10
Passive Time
20 minutes
Prep Time
10
Passive Time
20 minutes
Udělejte si radost a trochu času, stojí to za to. Jsou cherry různých velikostí, měl jsem k dispozici pigeon, tedy o velikosti holubího srdce, s většími by se pracovalo lépe. Pigeon jsou dost titěrné.
Marinovaná cherry rajčátka | Fast and great
Need:
Units:
How do you:
  1. Cherry jemně nařízneme ostrým nožem křížem na spodní části.
  2. Rajčátka dáme do vařící vody a necháme vařit 30 vteřin.
    Spaříme
  3. Vyjmeme z horké vody a ponoříme do misky s ledovou vodou. Je dobré do studené vody ještě přidat kostky ledu.
    Zchladíme
  4. Vyjmeme z vody a odstraníme slupku, která už se z velké části uvolnila. Slupky vyhodíme.
    Vyjmeme
  5. Prepare the marinade. Smícháme olej se šťávou z celého citronu, chilli, garlic, salt, pepř a nalámeme bobkový list. Vše dobře promícháme.
  6. Olejovou marinádu nalijeme na rajčátka a necháme marinovat nejméně 20 minutes. And we serve. Ve sklenici vydrží v chladničce určitě přes týden.
    Zalijeme olejem

Kuřecí řízek s citronem a koprem | Přílohou bude pilaf

Kuřecí řízek bude rychlá záležitost, spojíme-li ho však spilafem, tak přibrzděme – napřed začneme s jeho přípravou. To trvá tak 50 minutes, takže se v půlce času, kdy se chystá pilaf (už musí být v troubě) pustíme do kuřecích řízků.

Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
15 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
15 minutes
Kuřecí stehenní řízky mi vyhovují, jsou pro přípravu určitě vhodnější než prsní řízky, které bývají obvykle sušší (pokud si je nezměkčíme naložením). Uvádím, že potřebujeme 2 stehenní řízky, protože pro dva. Ale pokud nezajdeme k řezníkovi a spolehneme se na supermarket, pak čekejte, že budete mít řízky 3 or 4. Ale to zase tolik nevadí, that?!
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
15 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
15 minutes
Kuřecí stehenní řízky mi vyhovují, jsou pro přípravu určitě vhodnější než prsní řízky, které bývají obvykle sušší (pokud si je nezměkčíme naložením). Uvádím, že potřebujeme 2 stehenní řízky, protože pro dva. Ale pokud nezajdeme k řezníkovi a spolehneme se na supermarket, pak čekejte, že budete mít řízky 3 or 4. Ale to zase tolik nevadí, that?!
Kuřecí řízek s citronem a koprem | Přílohou bude pilaf
Need:
Units:
How do you:
  1. V pánvi rozpustíme na střední teplotě máslo. Řízky osolíme, opepříme a opečeme dozlatova, což trvá tak 6 minutes each side.
    Řízky opečeme
  2. Řízky vyjmeme z pánve a dáme stranou. Udržujeme je však v teple. Někdy stačí jen přiklopit dostatečně vysokou pokličkou nebo hlubokým talířem.
  3. Do pánve s výpekem přidáme červenou cibuli, citronovou šťávu, kopr...
    Přidáme cibulku
  4. ...a kuřecí vývar. Přivedeme k varu, teplotu zmírníme, dochutíme solí a pepřem.
    Přidáme vývar
  5. Vrátíme kuřecí řízky do pánve a ještě chvíli prohřejeme.
  6. Podáváme s rýžovým pilafem. Řízky přelijeme omáčkou, přidáme plátek citronu na ozdobu i dochucení.
    Podáváme
Tip:

Recept na rýžový pilaf jako přílohu najdete zde.