V taverně Wave na Corfu jsem na jídelním lístku narazil už loni na Chicken wave. Když mi číšník prozradil co to vlastně je, objednal jsem si. Letos už jsem šel najisto. Je to skvělá záležitost. And yet it is quite simple to prepare. So I passed the recipe from memory and taste. Ještě by se pod sýr šiknuly plátky žampionů, But you've had at hand… Tak snad příště.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
25 minutes |
|
|
|
Need: |
- 300 g kuřecích stehenní řízků
- 100 g bacon
- 50 g chedaru plátky
- 1 palivo peppers
- 4 koktejlová rajčátka
- olive oil
- 250 g bramborových hranolků
- vegetable oil
- Kuřecí řízky očistíme od tuku, pokud chcete, já to obvykle nedělám.
- Řízky opečeme na lžíci olivového oleje. Z obou stran, tak 6 until 8 minut po každé straně (Performance-cookers,,cs,Remove cuttings and & nbsp; set aside,,cs,Chicken wave c P1040562,,cs,Put in the same pan fry bacon slices,,cs,Leave it zesklovatět,,cs,Chicken wave d P1040563,,cs,Lay the bacon on grilled steaks,,cs,Chicken waves e P1040566,,cs,Add a layer of sliced hot peppers,,cs,Chicken waves f P1040567,,cs,Přeložíme plátky chedaru,,sn,A & nbsp; being cut tomatoes,,cs,Then put in the oven,,cs,turn on the grill and & nbsp; grill like,,,sk,Place the cuttings in the bottom of the oven,,cs,cheese permit,,cs,Chicken waves h P1040569,,cs,Fry fries & nbsp; good layer of vegetable oil,,cs,just pan,,cs,if you do not have a deep fryer,,cs). Řízky vyjmeme a dáme stranou.
- Do stejné pánve dáme opéci plátky slaniny. Necháme ji zesklovatět.
- Slaninu poklademe na opečené řízky.
- Přidáme vrstvu nakrájené pálivé papriky.
- Přeložíme plátky chedaru. A překrojená rajčátka. Pak dáme do trouby, zapneme gril a grilujeme asi tak 4 until 6 minutes (řízky umístíme do spodní části trouby). Sýr povolí.
- Usmažíme hranolky v dobré vrstvě rostlinného oleje. Stačí pánev, pokud nemáte fritézu.
- Serve with fries.
Omrknuto:
Takhle jsem si pochutnal na Kuřecích vlnách v taverně Wave.

Kebab on skewers with yoghurt dip,,cs,Holiday inspiration,,cs,Hamburger holiday inspiration,,cs | Řecká inispirace
Kebab už tady máme, tentokrát si pohrajeme se špejlemi. Je to docela dobrodružství, ale to dáte. And when something goes wrong, ještě zůstane kebab jako čevapčiči. Jesdtli chcete jiný recept, najdete třeba pikantní kuřecí or korejský špíz and this is the birthplace kekabů pretty far, ale stejně hodně blízko.
Need: |
- 480 g mletého time mix hovězí i vepřové
- 2 lžičky římského kmínu
- 2 lžičky řecké směsi koření na BBQ nebo si ho složíte z bylinek
- 2 lžičky harissy
- 1 egg
- salt
- pepper
- vegetable oil
- 140 g řeckého jogurtu
- 2 cloves garlic prolisovaného
- 1-2 lžičky olivového oleje
- kopr podle chuti
- scallions nať nebo jen cibulku
- Maso smícháme s koření, přidáme vajíčko a dobře prohněteme. Vytvoříme kompaktní hmotu. Jinak se totiž válečky kebabu na špejli neudrží.
- Speciální směs z Řecka můžete nahradit smícháním oblíbeného koření.
- Vytvoříme válečky, které navlékneme na špejle. Namočte je třeba i na půl hodiny, ale protože je maso mleté, stačí jen na chvilku, nebude na špejlích ulpívat.
- Na grilovací pánvi opečeme ze všech stran. Do pánve stříkneme trochu rostlinného oleje. Pečeme tak asi 6 minutes, pak přetočíme a grilujeme dalších 6 minutes. Pak už pootáčíme, aby se válečky opekly opravdu ze vše stran. Grilovací pánev dobře rozpálíme, ale pak teplotu zmírníme, aby se maso grilovalo a nespálilo na uhel.
- Do jogurtu nasekáme jarní cibulku, nať kopru, přidáme prolisovaný česnek a asi tak 1 until 2 teaspoons olive oil. mix well.
- Podáváme s bagetou, dalamánkem nebo jiným chlebem.

Greek burger,,cs,Hamburger inspiration from & nbsp; holiday,,cs | Hamburgerová inspirace z dovolené
V taverně Wave jsem byl každý den. Majitel vřele vlídný, personál vřele přátelský, why they do not go. Volil jsem jídla podle abecedy, I confess, that u L I stopped, protože loni mi ta ovcd jind moc nechutnala, Lamb jsem risknul. Šlo to. But then I would rather back a little back in the alphabet. Hamburger. Without buns and American flags. Ložené na talíři. Takže něco jako steak (nechtějte mě dostat n hranici za rouhačství) and Dutch steak (even in this case I do not want to end up like John Huss). Ale zkusíme rekonstrukci. Proč ne?!
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
20 minutes |
|
|
|
Need: |
- 400 g mletého hovězího
- 3 lžičky směsi koření
- salt
- pepper
- 4 cloves garlic prolisujeme
- vegetable oil
- okurka
- soudková rajčata
- Maso jen okořeníme, použil jsem směs koření z Řecka na BBQ, ale přidejte si své oblíbené.
- Masovou hmotu prohněteme a pak s ní několikrát praštíme o prkénko. Maso se musí spojit. Pak rozdělíme na části, které rukou vytvarujeme do placiček.
- Placičky vložíme mezi čtverce papíru na pečení a rukou stlačíme.
- Opečeme na oleji na grilovací pánvi. I guess 6 until 8 minut na každé straně.
- Připravíme si hranolky.
- Na talíř položíme burger, přidáme nakrájenou zeleninu, okurku a rajčata. Dochutíme ještě balsamikovým glazé (třeba s příchutí fíků).
Dovezeno:
Směs koření na burger jsem si dovezl z místa činu – Corfu. Ale můžete si ji namíchat z oblíbených bylinek.

Cauliflower patties with cheese,,cs,Luisa appetizer of & nbsp; Louisiana,,cs,shifted stew,,sk,Wild kyselica,,sk,Classic shifted a little away,,sk,Fish fillet with vegetables,,cs,Spaghetti & nbsp; good charge,,cs,Innovation and & nbsp; inspiration,,cs,WORTH VISITING,,cs | Luisina chuťovka z Louisiany
Když jsem přemýšlel, how this meal will be named in Appendix I combined the two ideas. Jedna na dceru kamarádky, yes that's the Luisa and Lousiana, where I was in life, ale míchám si cajunské koření, which belongs to Louisiana pelican and magnolia. Magnolia pink and white on my garden, pelikána nepěstuju ani nevařím. Ale míchám si onu skvělou cajunskou kořenící směs. Luise by takové jídlo mohlo chutnat, že jo, Terezo. Jenom bych pro malou vynechal cajunské koření, aby nám nezdivočela. Jestli mě zase někdo napadne, že nechápe proč se Květákové karbanátky se sýrem jmenují Květákové karbanátky se sýrem, tak už fakt nevím, sorry. Already, and if you grate Jadel, tak si dávejte bacha na prsty, otherwise přistrouháte a piece of hand. Nepředpokládám, že byste nebyli obezřetní, ale vím své.
Need: |
- 300 g květáku
- 2 lžíce hladké mouky
- 95 g sýru jadel
- 5 lžic strouhanky
- 2 jarní cibulky
- 2 lžičky směsi cajunského koření
- 2 egg
- vegetable oil
- salt
- pepper
- Květák rozebraný na růžice povaříme v osolené vodě do měkka. So 8 minutes.
- Rozmačkáme vidličkou, pokud chcete jemnější hmotu, můžete nasadit robot. Mírně opepříme.
- Year, rozmačkáme úplně na padrť.
- Přidáme vejce a nakrájenou jarní cibulku.
- Dobře promícháme a vytvoříme hmotu.
- Přidáme nastrouhaný jadel.
- Přidáme cajunské koření.
- Přidáme mouku.
- Dobře promícháme a vytvoříme hmotu.
- Vytvoříme placičky, které obalíme ve strouhance.
- Placičky opečeme v dobré vrstvě oleje. So 5 minutes each side.
- Opečeme z obou stran.
- Podáváme s bramborovou kaší s kouskem másla, zdobené nasekanou jarní cibulkou.
Také k tomuto receptu je VIDEO
