I prepared this recipe several Texas, So it is strange, it is not here yet. I fix it now. All writing chilli, Texans but he writes like chili. With one L. It has many options, mainly depending on the type of meat, It is also a version for vegetarians, which is called chili sin carne, Thus, chili without meat. We are foods with a Spanish name referring to Mexico, But Texas was once part of Mexico. A recipe dates back to 1850, It was already Texas Texas. When Lieutenant Colombo gives chili, so it actually gives, what to cook tonight.
Need: |
- 360 g ground beef
- 1 cibuli
- 1 spoon olivového oleje
- 2 papriky
- 5 cloves garlic
- 1 plechovku krájených rajčat
- 1 plechovku black beans
- 250 ml beef broth
- 2 lžičky crushed cumin
- 1/2 lžičky římského kmínu
- salt
- pepper
- 1 spoon tomato puree
- 1 spoon majoránky
- 10 g cukru
- scallions
- We will prepare.
- Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli.
- Přidáme nasekaný česnek a koření.
- Promícháme a necháme provonět. Pozor, česnek potřebuje malou chvíli, jinak zhořkne.
- Add the minced meat.
- Dobře osmahneme.
- Add chopped peppers.
- Přidáme nakrájená rajčata i se šťávou.
- Přilijeme vývar.
- Přidáme cukr a majoránku.
- Přidáme pepř a osolíme.
- Add the beans lautered.
- Promícháme a zakryjeme. Dusíme tak 20 minutes.
- Přidáme protlak pokud chcete víc rajské pasty v chili.
- boil so 10 minutes.
- Necháme stát ještě 10 minutes, to taste interlink.
- Podáváme s rýží nebo třeba jen s chlebem. Zdobíme jarní cibulkou.
Kebab on skewers with yoghurt dip,,cs,Holiday inspiration,,cs,Hamburger holiday inspiration,,cs | Řecká inispirace
Kebab už tady máme, tentokrát si pohrajeme se špejlemi. Je to docela dobrodružství, ale to dáte. And when something goes wrong, ještě zůstane kebab jako čevapčiči. Jesdtli chcete jiný recept, najdete třeba pikantní kuřecí or korejský špíz and this is the birthplace kekabů pretty far, ale stejně hodně blízko.
Need: |
- 480 g mletého time mix hovězí i vepřové
- 2 lžičky římského kmínu
- 2 lžičky řecké směsi koření na BBQ nebo si ho složíte z bylinek
- 2 lžičky harissy
- 1 egg
- salt
- pepper
- vegetable oil
- 140 g řeckého jogurtu
- 2 cloves garlic prolisovaného
- 1-2 lžičky olivového oleje
- kopr podle chuti
- scallions nať nebo jen cibulku
- Maso smícháme s koření, přidáme vajíčko a dobře prohněteme. Vytvoříme kompaktní hmotu. Jinak se totiž válečky kebabu na špejli neudrží.
- Speciální směs z Řecka můžete nahradit smícháním oblíbeného koření.
- Vytvoříme válečky, které navlékneme na špejle. Namočte je třeba i na půl hodiny, ale protože je maso mleté, stačí jen na chvilku, nebude na špejlích ulpívat.
- Na grilovací pánvi opečeme ze všech stran. Do pánve stříkneme trochu rostlinného oleje. Pečeme tak asi 6 minutes, pak přetočíme a grilujeme dalších 6 minutes. Pak už pootáčíme, aby se válečky opekly opravdu ze vše stran. Grilovací pánev dobře rozpálíme, ale pak teplotu zmírníme, aby se maso grilovalo a nespálilo na uhel.
- Do jogurtu nasekáme jarní cibulku, nať kopru, přidáme prolisovaný česnek a asi tak 1 until 2 teaspoons olive oil. mix well.
- Podáváme s bagetou, dalamánkem nebo jiným chlebem.
chicken korma,,cs,Even otherwise echo Orient,,cs,it might be a different version than what we have and what probably all well know,,cs,Add the onion to the meat and garlic,,cs,fragmented floodplain and eggs,,cs,Mix and create a compact mass,,cs,We cut off tops of peppers and remove the ovary and the membranes,,cs,in order to become peppers in a baking dish,,cs,Peppers then put in boiling salted water and blanch for about,,cs,Then remove and soak in cold water,,cs,Cover the dish with aluminum foil and place in oven preheated to,,cs,Then remove the foil and bake another,,cs,you can add the paprika steamed rice,,cs | Ještě jinak ozvěna Orientu
Na recept na kuřecí kormu jsem narazil tak při brouzdání po internetu a hledání něčeho úplně jiného. Název mě přitáhl, tak jsem si kliknul na Koloniál, kde nabízí recept Tereza z Foodlover. A tak pátrám dál. Kormu připravuje i Jamie Oliver, jede v tom dost lidí. A co to korma je? Wikipedie mi česky nabízí šílené vysvětlení: Jedná se o středověký nápoj keltského původu. Původně se připravoval tak, že do piva byl přidán med a kmín. V dnešní době je možné se s tímto nápojem setkat v tematických středověkých hospodách (tzv. krčmách). Tam bývá často míchán jako směs piva a medoviny. Tak to je možná pravda, ale v tomhle případě jsme vedle. Anglická verze wikipedie je o něčem jiném: Korma (z turecké kavurmy), též hláskovaná kormaa, qorma, khorma, kurma nebo qovurma, je pokrm pocházející z indického subkontinentu. Skládá se z masa nebo zeleniny restované s jogurtem nebo smetanou, vodou nebo vývarem a kořením, vytvoří se hustá omáčka nebo glazura. Tak to už jsme nějak doma. Že jo?
Servings | Prep Time |
2 osoby | 35 minutes |
Cook Time |
20 minutes |
|
|
|
Need: |
- 260 g chicken thigh fillet
- 150 g jogurtu řeckého typu
- salt
- pepper
- chilli vločky
- 1 red onion
- 4 cloves garlic
- 1 feferonku
- 50 g arašíd
- 1 spoon ground ginger
- 1 spoon římského kmínu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky kari
- 100 ml vývaru
- Kuřecí řízky odšlašíme (moje slovo, sorry) a nakrájíme na kostky. Můžete okrájet i veškerý tuk, já ho nechávám, nevadí mi.
- salt meat, opepříme a trochu zpikantníme mletými chilli vločkami. Jen párkrát otočíme mlýnkem, žádná velká divočina.
- Maso dáme do boxu a přidáme jogurt.
- Toss, uzavřeme a dáme do chladu. Necháme v chladu minimálně 30 minutes.
- Připravíme si ingredience na pastu.
- Nakrájíme nadrobno cibuli, feferonku, nahrubo nasekáme česnek a vše rozmixujeme spolu se zázvorem na pastu. Přidáme nadrcené arašídy.
- Heat the olive oil, přidáme římský kmín a krátce orestujeme.
- Přidáme pastu a kari. Ještě chvilku restujeme.
- Přidáme kuřecí kousky naložené v jogurtu.
- Zalijeme vývarem, promícháme a zakryjeme. Necháme na mírném ohni probublávat asi 15 minutes.
- Odkryjeme a omáčku necháme redukovat, pokud je třeba.
- Podáváme s rýží.
Posunutý guláš | Proč ne?
I touched the beef cubes for stew and when all efforts to diet diversity, jsem najednou dostal chuť na guláš. Klasika, you know it, there is nothing to invent. So perhaps not to boast. But this site is not about bragging, je to moje kuchařka pro případ, that I want to return to any recipe. In your head all recipes? Jestli jo, tak smekám. Já kolikrát musím šedé kůře mozkové pomoci, jinak to dopadne tak jako když zapomenu (nevím co je to za fóbii) add egg and then wonder, že se mi směs pořád drobí. No, už jsem se tohoto kiksu několikrát za sebou zdárně vyvaroval, ale je přece dobré mít napovědu, It has also in some theater professionals. Prostě někdy chci mít jistotu, other times I cast headlong doexperiemntů. Ale, if I want to have dinner and I have little time, tedy na přípravu, to žádná, jistota vyhrává, can also be a proven recipe just a bit zašpásuji. Jen jsem tenhle skoro hospodský guláš posunul někam jinam.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
120 minutes |
|
|
|
Need: |
- 460 g beef
- 3 červené cibule
- 1 yellow onion
- 3 lžíce sádla
- 6 dried tomatoes naložených v oleji
- 2 lžičky flotsam
- 3 lžičky sweet peppers
- 2 lžičky granulated garlic
- 1-2 lžičky kmínu
- 1 spoon římského kmínu
- 4 lžičky rajčatového pyré
- 2 lžičky majoránky
- salt
- pepper
- vodu
- Rozpálíme sádlo a osmažíme na něm maso nakrájené na kostky. Musí se zatáhnout. Pak přidáme nakrájenou cibuli, stačí na půlměsíčky. Přidáme kmín a římský kmín, garlic, promícháme a zasypeme paprikou. Po osmahnutí papriky vše zalijeme vodou tak, aby pokryla maso. Necháme vařit, osolíme a opepříme.
- Přidáme nakrájená sušená rajčata, kapary a rajčatové pyré. Provaříme a pak snížíme teplotu, zakyryjeme a na mírném ohni pomalu dusíme. Postupně přiléváme horkou vodu. Necháme guláš mírně probublávat, občas promícháme. In the end, add the marjoram rozemnutou,cs.
- Podáváme s knedlíkem nebo s těstovinami, posypané nakrájenou cibulí.