It was an idea. Růžičková kapusta mě lákala. Ale jak ji připravit? Pomohli mi Australané a já si zkombinoval recepty na Kuřecí paličky prosciutto s máslovou růžičkovou kapustou aRychlé pečené kuře s tymiánem, medem a růžičkovou kapustou. Trochu jsem i laboroval s vínem a kostkou zeleninového vývaru.
Need: |
- 5 chicken drumsticks
- 150 g Brussels sprouts
- 150 g fazolových lusků mohou být i mražené
- 5 lžic olivového oleje
- 35 g butter
- 100 ml bílého vína
- 1 kostka zeleninového vývaru bio
- koření směs křidélka na medu
- baby mrkvičky nebo drobnější mrkvičky pečeme s částí natě
- handful fresh thyme
- Připravíme si kuřecí paličky.
- Paličky okořeníme směsí koření na křidélka s příchtutí medu (Vitana). Postříkáme olivovým olejem.
- Dáme 2 lžíce oleje do pánve.
- Přidáme máslo.
- Paličky opečeme...
- ...z obou stran.
- Plech vyložíme pečicím papírem a naklademe osmažené paličky. Obložíme mrkvičkami s částí natě.
- Přidáme čerstvý tymián. Vložíme do předeřáté trouby na 180 °C a pečeme 20 until 25 minutes.
- Do pánve s osolenou vodou, která vaří, přidáme na polovinu nakrájené kapustičky a celé lusky fazolí. Můžete použít i ty mražené. cook for about 5 minutes, pak slijeme a zeleninu prolijeme studenou vodou.
- V pánvi zahřejeme 2 lžíce oleje.
- Orestujeme zeleninu.
- Přilijeme víno. Přidáme několik stonků tymiánu. Přidáme kostku zeleninového vývaru (ten je bio) a provaříme asi 5 minutes, aby se uvařil vývar a víno redukovalo.
- Paličky rozložíme na talíř, přidáme pečené mrkvičky a kapustičky s fazolovými lusky.
- Enjoy your meal.

Pečená růžičková kapusta se salámem, brambory a cibulí
Růžičkovou kapustu si pamatuji z naší zahrádky, většinou vydržela až do prvních mrazíků, hrdě vztyčená, protože kapustičky vyrůstají v vyššího stonku. Tentokrát jsem sáhl po kapustě z Holandska, asi se u nás už ani nepěstuje nebo jenom neprodává.
You can look at VIDEO with step-by-step on YouTube,cs.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
35 minutes |
|
|
Je to jednoduchá večeře, kdy všechny ingredience nakrájíme, smícháme, dochutíme a upečeme. Pokud neznáte maďarský točený salám, je to taková měkká verze paprikové klobásy. Můžete použít i tu klobásku nebo jenom obyčejný točený salám. V tom případě bych ještě přidal trošku slaniny a papriku.
Je to jednoduchá večeře, kdy všechny ingredience nakrájíme, smícháme, dochutíme a upečeme. Pokud neznáte maďarský točený salám, je to taková měkká verze paprikové klobásy. Můžete použít i tu klobásku nebo jenom obyčejný točený salám. V tom případě bych ještě přidal trošku slaniny a papriku. |
Need: |
250 g
Brussels sprouts
200 g
potato
160 g
maďarského točeného salámu
1
cibuli
2 lžíce
olivového oleje
salt
pepper
granulated garlic
Units:
-
Základ večeře: maďarský točený salám, potatoes, cibule a růžičková kapusta.
-
Nakrájíme kapustu. Část na čtvrtiny, část na poloviny.
-
Nakrájíme salám, některé kousky necháme větší.
-
Nakrájíme brambory a na drobno také cibuli.
-
Place in a baking dish, promícháme a zalijeme olejem.
-
Osolíme, opepříme a přidáme granulovaný česnek.
-
Bake in preheated oven at 200 °C asi tak 35 minutes, v polovině pečení promícháme.
-
served.

Brussels sprouts with country sausage and tomatoes | Why do you nepochutnat?
Country sausage sold in butcher Zizkov, where everything smells fresh and is, and also offer many things, as soon as you meet again. Country sausage is really truly, tasty and great. Such co with ním? Add to it sprouts, waiting to use and when they annexed penne, it is appropriate to have some red sauce. So, add the chopped tomatoes. But do not expect a flood, decently.
Need: |
- 1 country sausage – 180g
- 240 g Brussels sprouts
- 3-4 cloves garlic
- 3 lžíce chopped tomatoes canned
- 2 lžíce olivového oleje
- kousek butter
- chilli vločky - ground
- salt
- černý pepř - ground
- 100 ml zeleninového vývaru
- 120 g penne
- We will prepare, What we need. Pene boil in salted water according to the instructions.
- We cut the sausage lengthwise on both sides and cut into slices. Fry in oil. Then set aside.
- Do the same pan, wherein the remaining juice from the sausage put a piece of butter and fry in half the sliced Brussels sprouts. just as 4 until 5 minutes, until cabbage begins to be roasted.
- Add a little minced chilli flakes, osolíme a opepříme.
- To return sprouts roasted sausage.
- Add the chopped tomatoes.
- Pour in broth and stir. Zakryjeme a vaříme asi 3 minuty, then reduce temperature and simmer so 5 until 6 minutes.
- Serve with penne.
