Sauce of yellow peppers | Špagety s omáčkou ze žlutých paprik a parmazánem

This nedospalé per night, or rather very early and rainy morning I made a search on the net and stumbled upon a solid and pleasantly chat Gurmetgurua, páchajícího their texts for Hospodářské noviny. When reading rumors about companies, that it is advisable to visit (or maybe not) I came to the discovery KARE Café, here and there along the road okukuji, because they have interesting design pieces to the apartment. And while here you can eat. Bingo! I stopped by sentence, which quotes: Gourmetguru here he is seen with his own eyes Italian, který si objednal dvě po sobě jdoucí porce špaget s omáčkou ze žlutých paprik a olizoval se (in the Czech Republic!) - And it intrigued me. Around yellow peppers go in the store, Dumas, what would happen to them could take one and I are familiar with my kitchen, I obeyed the risotto and meat. What about trying something completely different? And because cooking, I try and take pictures, I began to search for help in English and colleagues accepted an offer from the New York Times. So let's do it!

Sauce of yellow peppers 2

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Fígl (nebo záludnost) receptů z novin a časopisů spočívá v tom, že si musíte dávat pozor, jestli to bude nebo může fungovat. I vcelku nenápadný návod vám může dát zabrat, byť máte po ruce všechny ingredience a víte, jak na to. Pak už je to jako zkouška bojem nebo ohněm. Mám s tím oboustrannou zkušenost. A někdy ujede i odborník, natož pak entuziasta v kuchyni. Při troše odvahy a už nabytých zkušeností si s tím vždycky poradíte. Nebo ty zkušenosti získáte. Tak odvahu. Prostě si to vyzkoušíme a ochutnáme.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Fígl (nebo záludnost) receptů z novin a časopisů spočívá v tom, že si musíte dávat pozor, jestli to bude nebo může fungovat. I vcelku nenápadný návod vám může dát zabrat, byť máte po ruce všechny ingredience a víte, jak na to. Pak už je to jako zkouška bojem nebo ohněm. Mám s tím oboustrannou zkušenost. A někdy ujede i odborník, natož pak entuziasta v kuchyni. Při troše odvahy a už nabytých zkušeností si s tím vždycky poradíte. Nebo ty zkušenosti získáte. Tak odvahu. Prostě si to vyzkoušíme a ochutnáme.
Sauce of yellow peppers | Špagety s omáčkou ze žlutých paprik a parmazánem
Need:
Units:
How do you:
  1. Papriky můžete sežehnout flambovací pistolí nebo je dejte pod gril. Měly by být opáleny ze všech stran. Necháme zchladnout, můžeme si pomoci tekoucí studenou vodou a spálenou slupku oloupeme. Odřízneme vršky, papriky zbavíme jádra i semínek. [Ono by stačilo papriky v troubě opéct, tak 15 minutes, jen tu teplotu ohulte, ale papriky si hlídejte. Slupka na žlutých paprikách je jemná, když necháte papriky vychladnout aspoň na teplotu dotyku, slupku sundáte, byť je s tím trochu crcání.]
  2. Rozehřejeme lžíci másla, přidáme šalotku, garlic, rozmarýn a víno. Přivedeme k varu a necháme redukovat, asi tak na polovinu množství. Je dobré stát u plotny a míchat.
  3. Přidáme smetanu a přivedeme opět k varu. Za stálého míchání drátěnou metlou vaříme asi 10 minutes.
  4. Připravíme jíšku – smícháme mouku se zbývajícím máslem a přidáme ji za stálého míchání do omáčky.
  5. Žluté papriky nakrájíme na kousky a rozmixujeme. Pyré pak přidáme do omáčky a vaříme asi 5 minut za stálého míchání.
  6. Přidáme ještě ocet, sůl a pepř. Omáčka by měla být hladká, pokud není, propasírujte si přes jemné síto. [Když zvážíte bod 2, pochopíte, že se vám hladká omáčka asi nepovede. Cibulka ještě drží svůj tvar, byť už je měkká... Pasírování tedy smysl má, ale také můžete zvolit expresnější a expresivnější metodu pro dosažení hladkosti – tyčový mixer. Připadalo mi škoda vylisovat z toho všeho jenom "mošt" a ochudit se o cibulku i česnek. Ať si pochutnáme.]
  7. Špagety uvaříme v osolené vodě, zalijeme paprikovou omáčkou a posypeme parmazánem. Oceníte příjemnou paprikovou chuť.

Zapečené těstoviny | Brnkačka se vzpomínkou

Fast, easy, delicious. This is today's recipe. Though it has three phases, cooking, roasting and baking, but it's entirely easy steps.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
40 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
40 minutes
Maybe it will be for you one of the memories of youth, own childhood, It had been a similar dish frequent item on the school menu. But home is home. And do not forget to add pickled cucumber.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
40 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
40 minutes
Maybe it will be for you one of the memories of youth, own childhood, It had been a similar dish frequent item on the school menu. But home is home. And do not forget to add pickled cucumber.
Zapečené těstoviny | Brnkačka se vzpomínkou
Need:
Units:
How do you:
  1. In salted water cook pasta, tak asi 10 minutes, Drain them and put aside.
    Mix těstovin
  2. Ham cut into strips, onion into slices and fry in a little lard.
    Osmahneme
  3. Salt and pepper.
    Osolíme
  4. Grease a baking dish with a little butter.
    Vymazaná miska
  5. TREASURES first layer of pasta and put the ham with onion.
    První vrstva
  6. We gently promíchnout, so that the layer slightly mixing.
    Promícháme
  7. Add the top layer of pasta and put in the oven to let slightly toasted (oven preheated to 170 °C), bake 10 minutes.
    Horní vrstva
  8. Prepare eggs and cream.
    Připravte si
  9. Mix the egg with cream.
    Mix
  10. Rozšleháme.
    Šleháme
  11. Pour over the pasta and return to the oven for 15 minutes.
    Zalijeme
  12. After baking again pour the pasta cream and other egg.
    Zalijeme
  13. Treasure strips of hard cheese, must Emmental. Return to oven and bake another 10 minutes.
    Sýr
  14. Hotovo