Amatriciana sauce is so famous, that is until I'm afraid to touch it. Původní recept, který pochází z regionu Lazio, konkrétně z malého města Amatrice, blízko Říma. Blogerka Zuzka z Liberce (už jsem se tu o ná v souvislosti s italskou kuchyní zmínil) znalecky tvrdí, že amatricianu můžeme připravit buď s čerstvými rajčátky nebo z loupaných rajčat v plechovce. “Existuje řada variant, které se mění dům od domu a bývají původem pravidelných dohadů mezi Italy. Někteří například preferují použití pouze olivového oleje, jiní naopak upřednostňují sádlo, máslo či omastek ze samotného guanciale. Spory se vedou i okolo ostatních ingrediencích jako je například cibule či česnek,” říká Zuzana. Emanuele Ridi je echt Ital, který také poradí: “Do omáčky “all´amatriciana” se dává slanina, které se říká guanciale. Není uzená, jen sušená. Můžete použít i jinou slaninu. Podstatné je, aby pustila tuk a ten se propojil s chutí rajčat. Jen tak se vytvoří pravá chuť “all´amatriciana”.”
Servings | Prep Time |
4 osoby | 5 minutes |
Cook Time |
25-30 minutes |
|
|
|
Need: |
- 300 g kuřecího prsního řízku - Cooked and natrhaného - see TIP
- 100 g bacon
- 140 g špaget
- 1 red onion
- 2 cloves garlic
- 1 a can krájených rajčat
- 1 spoon olivového oleje
- salt
- basil several papers, nasekáme
- parmazán
- pepper
- 3 lžíce Water from pasta or white wine
- On the oil and fry the chopped bacon, so as to release fat and were crispy, After a while, add finely chopped onion, fry, then add the chopped garlic. We picked up the pan chicken and even while on a low flame restujeme. Meanwhile, boil pasta. In this recipe we will use the water from them. (You can opt for white wine, If you're quick and water from the spaghetti decant or you have a meal like the taste of wine.)
- add tomatoes, Water already spaghetti (or wine) and bring to the boil. Salt and pepper, podle chuti. Cover and simmer. Asi 10 minutes.
- Stir in the chopped basil and mix.
- Sprinkle with Parmesan cheese and toss.
- Serve garnished with slices sprinkled with Parmesan cheese or grated Parmesan cheese. Or without cheese, if just one in a meal.
Jak si poradíme s vařeným kuřecím masem? Přivedeme k varu 4 šálky vody a dáme do ní na střední kousky nakrájené kuřecí maso. Jakmile se voda opět začne vařit, necháme 2 minuty a pak odstavíme. Vodu slijeme.
Cooked chicken, I also used a recipe Chicken soup with poached egg. try it, it is great.
Spaghetti with tuna balls
Balls of minced meat, it known, jedno z lákadel na nákup v IKEA jsou také švédské kuličky, But you need to try something a little different? He looks at us and tinned tuna alongside then sliced tomatoes. That is what we can mix.
Need: |
- 2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě (po 120 g)
- 70 g strouhanky
- 1 egg
- 120 g špaget
- 1 konzervu krájených rajčat (200 g)
- 4 cloves garlic
- pepper
- salt
- Pažitka
- vodu v případě nutnosti, lžíci nebo dvě
- 1 spoon olivového oleje
- Smícháme scezené kousky tuňáka se strouhankou, vejcem, pepřem, solí a pažitkou. Přidáme nasekaný česnek. Z hmoty vytvoříme kuličky tak asi velikosti golfového míčku. Pokud se hmota drobí, přidejte trochu vody. Výsledkem je kompaktní hmota.
- Lžíci oleje rozehřejeme a na pánvi opečeme tuňákové kuličky. Tak si 5 until 8 minutes. Osmažené kuličky dáme stranou na papírovou kuchyňskou utěrku.
- Špagety uvaříme podle návodu. Mezitím na pánev, kde jsme smažili kuličky, dáme nasekaná rajčata a mírně povaříme. Přidáme asi lžíci vody ze špaget, promícháme a ještě trochu povaříme, aby se vytvořila omáčka.
- Kuličky vrátíme na pánev a prohřejeme v omáčce 5 minutes.
- Špagety scedíme a rozložíme na talíř, přes špagety dáme omáčku s tuňákovými kuličkami a posypeme nasekanou pažitkou.
Pozor na některé tuňákové konzervy, některé obsahují místo kousků ryby jenom jakousi drť. Byť by nám to nemuselo v případě kuliček vadit, je rozhodně lepší mít místo rybího bláta kousky ryb.
Pokud máte konzervu tuňáka v oleji, nikoliv ve vlastní štávě, slijte olej. Štávu tuňáka ovšem můžete použít při tvoření hmoty na kuličky, má příchuť ryby, voda na ředění také stačí.
Parmesan spaghetti with bacon and mozzarella
Looks like pasta series, Now linguine and spaghetti. But why not? light, fast, delicious.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
15 minutes |
|
|
|
Need: |
- 8 plátků bacon
- 8-10 cherry-mozzarella
- 50 g butter
- 120-150 g špaget
- 40 g parmezánu finely grated
- 1/2 lžičky černého pepře battered in a mortar or minced
- 2 lžičky olivového oleje
- 100 ml broth spaghetti
- Troubu předehřejeme na 220 °C. On a plate lined with baking paper, buried olivovým OLEJU, put slices of bacon, We lay them překrájené Mozzarella Icing.
- We cover the end přečuhujícími mozzarella slices of bacon. One of slices of bacon we cross, to cheese wad better keep. Bake 6 until 8 minutes, to melt the cheese.
- Boil the spaghetti in salted boiling water and let them 6 until 8 minutes to cook, tak al dente. The instructions are on the package of spaghetti.
- spaghetti pour off, But let a cup of water and spaghetti party. Spaghetti put in the pan (or casserole), add butter and let it melt.
- We pour water from the spaghetti and cook for about 4 until 5 minutes (Water Be reasonable - not going to have a soup and spaghetti should not drown).
- Remove the spaghetti cookers, add the Parmesan and toss them.
- Divide the pasta on plates, Lay the bacon over them with cheese and pepper. In conclusion, we can still sprinkle with Parmesan cheese.
Špagety s krevetami a rajčátky
Uf, Jamie Oliver mi nabídnul recept s rukolou, no, to teda ne, slyším doma. So what? Jak je patrné z názvu, přišla ke slovu rajčata. Použil jsem soudková, ale vezměte ta, jaká máte po ruce nebo v oblibě. Že máte kupovaná, že máte z vlastní zahrádky? To je docela fuk, jen by měla vonět jako rajčata. Vše si připravte, protože jakmile začnete vařit špagety, máte už jenom tak sedm až devět minut (al dente je al dente!) a to sice stačí k obstarávání pánve, ale stejně je to frčák, protože hlídáte, mícháte… Ovšem žádný strach, i tohle se dá stihnout bez ztráty kytičky. A až dáte porce na talíř, nebudete si muset utírat pot z čela a nebudete dýchat jako kdybyste běželi stovku na čas. Já, tedy upřímně, si dám špagety s krevetami ještě jednou, než abych si dal tu stovku.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
12 minutes |
|
|
|
Need: |
- 300 g krevet – koktejlové předvařené
- 100-120 g špaget
- 2 lžičky olivového oleje
- 2 cloves garlic pomačkáme a nasekáme
- 2 chilli papričky nakládané nebo čerstvé
- 2 soudková rajčata
- 60 ml bílého vína
- handful hladkolisté petržele
- salt
- pepper
- Uvaříme špagety v osolené vodě, měly by být al dente. Takže asi 7 until 9 minutes, podle návodu na obalu.
- Mezitím si na střední teplotě rozehřejeme olej, pak přidáme česnek a nasekané chilli, která jsme zbavili semínek. Vaříme za stálého míchání 30 seconds. ne déle, aby česnek nezhořknul.
- Přidáme krevety a vaříme asi tak 3 until 4 minutes. Pořád na středním ohni, prostě žádná divočina a bublání. Necháme krevety, aby dostaly barvu a dokroutily se – nakonec vytvoří kolečka jako prstýnky.
- Přihodíme nadrobno nakrájená rajčata, mícháme a vaříme 2 until 3 minuty, aby rajčata změkla. Můžete použít i koktejlová rajčátka, nebo větší, která podle druhu zbavíme semínek. Ona se stejně při krájení dost často eliminují, tak je nevracejte k dužině.
- Přilijeme víno a přivedeme k varu. Vaříme 5 minutes, aby se omáčka redukovala asi tak na půlku, občas promícháme.
- Ke krevetám v omáčce přidáme scezené špagety a nasekanou petrželku, jemně promícháme a decentně osolíme a opepříme.
- Rozdělíme na talíře a posypeme nasekanou petrželkou.