Frankfurtská polévka může na pohled vypadat jako mírně ošizená gulášovka. To tvrdí v Apetitu a mají tak trochu pravdu. Ale to zase není tak podstatné, tahle polévka není nijak ošizená. Už tu máme jednu, no vlastnědvě and even variantu adalší variantu, tak si přidejme ještě další vyzkoušený recept. Zase improvizace? A proč ne? Hodí se kuřecí vývar. Třeba tenhomemade or ještě jeden, ale i tekutý bujón Vitany, který opravdu voní jako vývar bez těch podivných přívůní kostky.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
30minutes
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
30minutes
Chuť jsem na tuhle polévku dostal, když jsem nahlédl do jídelníčku strávníků v práci. Byla tehdy Rankfurtská polévka a mně bylo hned jasné, že to místní nemají jednoduché a leckdy si dávají něco s prazvláštním kvízem. Clearly, že to měla být frankfutská, ale to jen na okraj. Je to polévka, která může být jako přesnídávka nebo i jako hlavní jídlo. V tom druhém případ už odpadá další čas strávený v kuchyni, uvaříte polévku a máte vystaráno. V domácích podmínkách někdy ideál!
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
30minutes
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
30minutes
Chuť jsem na tuhle polévku dostal, když jsem nahlédl do jídelníčku strávníků v práci. Byla tehdy Rankfurtská polévka a mně bylo hned jasné, že to místní nemají jednoduché a leckdy si dávají něco s prazvláštním kvízem. Clearly, že to měla být frankfutská, ale to jen na okraj. Je to polévka, která může být jako přesnídávka nebo i jako hlavní jídlo. V tom druhém případ už odpadá další čas strávený v kuchyni, uvaříte polévku a máte vystaráno. V domácích podmínkách někdy ideál!
Already, birthdays always vyměknu and then try something wilder acceptably. Takže zase jsou to krevety, teď ty větší. Admittedly, že jsem si ještě neodvážil jít do těch nemražených. Ještě na to nemám, but it comes. Tentokrát si víc čichneme Řecka. A summon ouzo. Tudíž anýzovku, sorry, ale má takovou chuť.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
30minutes
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
30minutes
Nemusíte si tohle jídlo připravit jenom na oslavu, zkuste ho jako běžnou večeři. Také můžete vynechat ouzo a nahradit ho bílým vínem.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
30minutes
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
30minutes
Nemusíte si tohle jídlo připravit jenom na oslavu, zkuste ho jako běžnou večeři. Také můžete vynechat ouzo a nahradit ho bílým vínem.
Shrimp with Greek note,,cs,You can also omit ouzo and replace it with white wine,,cs,minutes and even throw in garlic,,cs,Add the oregano and stir,,cs,Cover and let provařit ktrevety,,cs,Serve sprinkled with parsley and crumbled feta cheese,,cs,In this case, the spaghetti were sieved added prior to administration to the pan with shrimps and sauce,,cs,The Greek cuisine is saganaki,,cs,Thus says the food prepared in a small saucepan and Sagan's small píánvička with two handles,,cs,The family is schvají saganaki and shrimp saganaki,,sk,and mussels saganaki,,sk,that include feta and spicy tomato sauce,,cs | Saganaki
Cibuli nakrájíme najemno, finely chop garlic. Rajčata nakrájíme na malé kostičky.
Necháme rozmrazit krevety.
Na oleji osmahneme cibuli, na střední teplotě, pěkně pomalu, tak 4 until 5 minut a pak ještě přihodíme česnek. Necháme chvilku provonět, stačí 30 vteřin.
Přidáme nakrájená rajčata a promícháme.
Přidáme rajčatovou pastu.
Přilijeme ouzo. Pokud nechcete kořalku, zkuste použít bílé víno, také se mi osvědčilo. boil so 4 minuty, aby se alkohol částečně odpařil.
Přidáme oregano a promícháme.
Přilijeme vinný ocet.
Opepříme.
Přidáme nasekanou petrželku.
Do pánve rozdrobíme sýr feta.
Krevety přidáme do omáčky.
Zakryjeme a necháme provařit ktrevety, tak 6 until 8 minutes.
Podáváme posypané petrželkou a rozdrobenou fetou. Jako přílohu můžete zvolit pečivo nebo špagety. V tomto případě byly scezené špagety před podáváním přidány do pánve s krevetami a omáčkou, aby se prohřály.
Tip:
CO JE SAGANAKI?
V řecké kuchyni je saganaki (řecky σαγανάκι) se tak říká jídlu připravenému v malé pánvi a sagani je malá píánvička se dvěma uchy. Nejznámější je předkrm smaženého sýra. Saganaki je založeno na sýru. Pro saganaki je obvyklá graviera, kefalograviera, halloumi, kasseri, kefalotyri nebo feta. Do rodiny saganaki se schvají i krevety saganaki (řecky garidy saganáki) a mušle saganaki (mýdia saganáki), které obsahují fetu a pikantní rajčatovou omáčku.
I came across an interesting pasta,,cs,They are bugatini,,cs,Just like macaroni,,cs,But it's not macaroni,,cs,They are hollow spaghetti,,cs,But it's not spaghetti,,cs,It is worth trying,,cs,one wisdom,,cs,through the hole in the middle bucatini you expect exceptional taste treat,,cs,The sauce gets into cavities bucatini namely during the preparation,,cs,They are so excellent in & nbsp; lightweight combination with & nbsp; any sauce,,cs,pasta bugatini,,cs,sausages,,cs,rather softer,,cs,bucatini c P1050211,,en,Cook pasta & nbsp; salted water according to directions,,cs,Does it have to be so,,cs,minut al dente,,it,bucatini a P1050206,,en,cut sausage,,sk,peppers and & nbsp; garlic,,cs,bucatini d P1050213,,en,On the oil pan give,,cs. Jsou to bugatini. Prostě něco jako makarony, ale nejsou to makarony. Jsou to duté špagety, ale nejsou to špagety. Tohle stojí za vyzkoušení, how else?!
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Cook Time
20minutes
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Cook Time
20minutes
Jedna moudrost, která platí: díky otvoru uprostřed bucatin Vás čeká výjimečný chuťový požitek. Omáčka se dostane do dutin bugatin totiž již během přípravy. Jsou tak vynikající v lehké kombinaci s jakoukoliv omáčkou.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Cook Time
20minutes
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Cook Time
20minutes
Jedna moudrost, která platí: díky otvoru uprostřed bucatin Vás čeká výjimečný chuťový požitek. Omáčka se dostane do dutin bugatin totiž již během přípravy. Jsou tak vynikající v lehké kombinaci s jakoukoliv omáčkou.
Bugatini with sausage and peppers,sk | Varianta místo špaget
It's such attempt,,cs,something like maybe you're also cooking,,cs,But now I cook,,cs,If you have & nbsp; supply,,cs,then there is no problem with the & nbsp; time,,cs,I've already used up all the broth,,cs,so I started a new,,cs,It delayed my preparation on & nbsp; a half hours,,cs,A creamy chicken soup, I found inspiration in the & nbsp; Australians,,cs,it would be their national dish,,cs,it does not slow,,hr,so u & nbsp; we may not even play the Australian national anthem or blow into the didgeridoo,,cs,Just a & nbsp; by blowing about the trouble,,cs,to & nbsp; we need hands cooking,,cs,This recipe can be prepared simply enough as,,cs, něco podobného už jste možná také vařili. Teď ale vařím já. Pokud máte v zásoběkuřecí vývar, pak není problém s časem. No, už jsem všechen vývar spotřeboval, takže jsem si založil nový. To mi přípravu protáhlo o půldruhou hodinu. Na krémovou kuřecí polévku jsem našel inspiraci u Australanů. Ne, že by to bylo jejich národní jídlo, to asi ne, takže u toho ani nemusíme hrát australskou hymnu nebo foukat do didgeridoo. but you can. Jen s tím foukáním asi bude potíž, k vaření potřebujeme ruce. Tenhle recept dost zjednodušeně lze připravit jako polévku s pošírovaným kuřetem. Ale teď jde o polévku krémovou. A je stejně dobrá!
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
60 + 20minutes
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
60 + 20minutes
Tuhle polévku připravujeme podobně jako když vaříme samotný kuřecí vývar. Jenom trochu jinak. Podobné ingredience však podobnost naznačují. I fakt, že nakonec vařenou zeleninu vyhodíme. Předala už všechno, co mohla masu i vodě. A jakmile jste se dostali až k téhle fázi, je to už brnkačka a chvilka než budete mít polévku hotovou. Pokud máte bezlepkovou dietu, můžete hladkou mouku nahradit kukuřičnou bezlepkovou hladkou moukou. Ostatně tu jsem použil ve zmiňovaném receptu Kuřecí polévka s pošírovanými prsíčky a kukuřicí, byť v menším množství.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
60 + 20minutes
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
60 + 20minutes
Tuhle polévku připravujeme podobně jako když vaříme samotný kuřecí vývar. Jenom trochu jinak. Podobné ingredience však podobnost naznačují. I fakt, že nakonec vařenou zeleninu vyhodíme. Předala už všechno, co mohla masu i vodě. A jakmile jste se dostali až k téhle fázi, je to už brnkačka a chvilka než budete mít polévku hotovou. Pokud máte bezlepkovou dietu, můžete hladkou mouku nahradit kukuřičnou bezlepkovou hladkou moukou. Ostatně tu jsem použil ve zmiňovaném receptu Kuřecí polévka s pošírovanými prsíčky a kukuřicí, byť v menším množství.
Creamy Chicken Soup,,cs,Alternative for chicken soup & nbsp; broth,,cs | Alternativa pro kuřecí polévku z vývaru
Vodu a vývar dáme do kastrolu, přidáme nakrájenou zeleninu a kuřecí maso.
(Nenechte se zmást změnou nádobí. Když jsem si uvědomil, the first use of the pot is not large enough,,cs,I traded him,,cs,Sometimes Holt mistake creeps,,cs,This went easily remedied.,,cs,creamy chicken xc P1040785,,cs,then reduce heat to medium,,cs,Cover and & nbsp; cook over low heat for about,,cs,creamy chicken xd P1040787,,cs,remove the meat,,cs,fluid drain and & nbsp; cooked vegetables throw,,sk,creamy chicken xe P1040804,,cs,Melt the butter and & nbsp; to add & nbsp; it flour,,cs,to brown the flour and & nbsp; gradually přiléváme broth of vegetables,,cs,Cover & nbsp; Bring to & nbsp; Boiling,,cs,Then reduce temperature to medium and & nbsp; add chicken torn,,cs, vyměnil jsem ho. Někdy se holt chybička vloudí. Tahle šla napravit snadno.)
Přivedeme k varu, pak snížíme teplotu na střední, zakryjeme a vaříme na mírném ohni asi 1 hodinu.
Maso vyjmeme, tekutinu scedíme a vařenou zeleninu vyhodíme.
Rozpustíme máslo a přidáme k němu mouku. It's the same, jako při přípravě jíšky. cook for about 1 minutu, aby mouka zhnědla a postupně přiléváme vývar ze zeleniny. pour cream, zakryjeme a přivedeme k varu. Pak teplotu snížíme na střední a přidáme roztrhané kuřecí maso. Za občasného míchání vaříme asi 15 minutes, to form a creamy consistency,,cs,creamy chicken xd P1040792,,cs,Adding to taste and freshly ground pepper & nbsp; salt,,cs,creamy chicken,,cs,P1040800,,zh-CN,ALL,,no,Legend of the & nbsp; discovery,,cs,didgeridoo,,en,says,,cs,that some Aboriginal youth built a fire and & nbsp; looking for dry firewood,,cs,found however hollow trunk eucalyptus,,cs,When it lifted,,sk,noticed many termites running around in & nbsp; the cavity found a piece of wood,,cs,The young man felt sorry burn helpless creatures and & nbsp; is meant to blow out & nbsp; cavity,,cs,they themselves vykousali,,cs,He put his lips to the trunk,,cs.
Přidáme podle chuti čerstvě mletý pepř a osolíme.
Podáváme s nasekanou petrželkou.
Tip:
HELE:
Legenda o objevení didgeridoo praví, že jistý aboriginský mladík rozdělával oheň a hledal suché dříví, nalezl však dutý kmínek eukalyptu. Když jej zdvihl, všiml si spousty termitů pobíhajících v dutině nalezeného kousku dřeva. Mladíkovi bylo líto upálit bezmocné tvory a chtěl je vyfouknout z dutiny, kterou si sami vykousali. Přiložil rty ke kmínku, ale při prvním vydechnutí vzduchu do dutiny se ozval zvláštní vrnivý zvuk, který sice termity nevyhnal, ale zato ukázal lidem cestu k jednomu z prvních hudebních nástrojů. Tohle s vařením nemá vlastně nic společného, ale proč si nedopřát kulturní vložku?!