Špízy s divokým masem, paprikovou klobásou, beetroot and pepper | When you cook does, what he wants

Next attempt, as a pleasant day. Prepare skewers, or kebab, jak chcete. But first we boil the beetroot, because it takes up 50 minutes. Simmer it with cumin and only then peel. And then he has to cool slightly. But he still taste her cooking because it cools. Nenechte se zmást divokým masem, nebudeme vařit z divočiny, jenom z dost peprného masíčka.

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
16 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
16 minutes
Připravte si špejle, pokud sáhnete po dřevěných, je dobré je namočit aspoň na 30 minutes, abyste pak kousky špízů nervali hasákem dolů. Špízy jsou takové jídlo ve stylu co dům dal, ale neberte to tak, že vybílíte ledničku, napícháte na špejle a jedeme. Umanul jsem si vyzkoušet červenou řepu v roli součásti špízů, tu doma obvykle nemám. A když už jsem se probíral bedýnkami se zeleninou, přihodil jsem i podlouhlou zelenou papriku, will throw. Doma jsem měl z předchozího kuchařského pokusu vepřové nudličky a slaninu. A protože jsme v kuchařské laboratoři, koupil jsem červenou kari pastu a bílý jogurt.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
16 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
16 minutes
Připravte si špejle, pokud sáhnete po dřevěných, je dobré je namočit aspoň na 30 minutes, abyste pak kousky špízů nervali hasákem dolů. Špízy jsou takové jídlo ve stylu co dům dal, ale neberte to tak, že vybílíte ledničku, napícháte na špejle a jedeme. Umanul jsem si vyzkoušet červenou řepu v roli součásti špízů, tu doma obvykle nemám. A když už jsem se probíral bedýnkami se zeleninou, přihodil jsem i podlouhlou zelenou papriku, will throw. Doma jsem měl z předchozího kuchařského pokusu vepřové nudličky a slaninu. A protože jsme v kuchařské laboratoři, koupil jsem červenou kari pastu a bílý jogurt.
Špízy s divokým masem, paprikovou klobásou, beetroot and pepper | When you cook does, what he wants
Need:
Units:
How do you:
  1. Smícháme jogurt s kari pastou a červeným vinným octem.
    Smícháme ingredience.
  2. Do marinády přidáme masové nudličky a promícháme.
    Nudličky přidáme.
  3. Maso by mělo být marinádou obalené. Dáme chladit, stačí hodina, dobré je to přes noc.
    Maso v marinádě.
  4. Nakrájíme si papriku, slaninu, červenou cibuli a červenou řepu. Můžete udělat menší kousky, lépe se propékají.
    Připravte si.
  5. Na špejle napichujeme maso střídavě se zeleninou a slaninou. Na konec špejle, pokud chcete, dáme chilli papričku. Je spíš na ozdobu, ale dá se také jíst.
    Suroviny střídavě napichujeme na špejli.
  6. Opékáme na grilovací pánvi ze všech stran. Na pánev nemusíme kapat olej, ostatně není ho potřeba moc – nebudeme smažit – můžeme grilovat i nasucho. To se ovšem víc všechno připéká. Sami zjistíte, co vám víc sedí. Pokud jsou špízy delší a přesahují hranu pánve, zkuste je opékat postupně, v uhlopříčce pánve.
    Na pánvi opékáme.
  7. Předehřál jsem si troubu na 250 °C a pak přepnul na gril. Pánev jsem potom strčil asi 10 cm pod gril a dogriloval ze všech stran. To, že je trouba pootřevřená zase tolik nevadí.
    Pod grilem se dopéká.
  8. Ke špízům si můžete ještě připravit dipový zeleninový salát.
  9. Red onions, cut into half-moons, rajče na osminky, přidáme salátovu okurku, nakrájenou na kostičky a nakrájené ředkvičky. Osolíme, přidáme trochu cukru a zakapeme citronovou šťávou. Toss. Vše smícháme se zakysanou smetanou. Místo citronu můžete použít bílý vinný ocet. Recept můžete najít v tipu.
    Zakysaná smetana.
  10. Ale také stačí si udělat česnekový dip – zakysaná smetana, trochi pepře, trochu soli a pažitka. Podáváme s bagetou.
    Podáváme s dipem a bagetou.

Dipový zeleninový salát | Samostatně i spolu

Možná vám název připadá padlý na hlavu, nebo kuchař, nechme to být. Dipový salát vznikl z potřeby mít ke špízům dip. A vlastně by se hodil i salát. Tak proč to nespojit.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Je to vlastně triviální. Nakrájíte zeleninu, okořeníte, osladíte, okyselíte a zalijete zakysanou smetanou. Jíst se dá samostatně, nebo právě ke špízům či jinému peprněji připravenému masu. Jen je třeba připravit a hned servírovat – on si totiž ocet se smetanou po delší době pohraje. Takže hned a teď.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Je to vlastně triviální. Nakrájíte zeleninu, okořeníte, osladíte, okyselíte a zalijete zakysanou smetanou. Jíst se dá samostatně, nebo právě ke špízům či jinému peprněji připravenému masu. Jen je třeba připravit a hned servírovat – on si totiž ocet se smetanou po delší době pohraje. Takže hned a teď.
Dipový zeleninový salát | Samostatně i spolu
Need:
Units:
How do you:
  1. Červenou cibuli nakrájíme na jemná půlkolečka.
    Červenou cibuli nakrájíme.
  2. Salátovou okurku nakrájíme na kostičky.
    Okurku nakrájíme.
  3. Cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtinky.
    Rajčátka nakrájíme.
  4. Ředkvičky nakrájíme na drobné kostičky. Stačí přepůlit, pak rozkrájet nadrobno jako krájíme cibuli.
    Ředkvičky nakrájíme.
  5. Osolíme, přidáme pepř, cukrk a lžíci octa.
    S octem.
  6. Toss.
    Salát promícháme.
  7. Zamícháme do zeleniny zakysanou smetanu.
    Zakysaná smetana.
  8. Servírujeme samostatně jako salát, nebo k masu jako dip.

Fast china | 8 minut s Florentýnou na jedné pánvi a tak trochu jinak

Speed ​​is not impetuousness, should not be, certainly not in the kitchen. Sometimes there is no other way and the speed is sought. So prolítnu inspirational pages and came across a site, John writes that Florentýna Zatloukalová. Also he wrote the Guide for daughter, in magazines, where I worked we had done promo, because it seemed great. On its website says: “I am here to present, to show you, that anyone can learn to cook well, love and with love.” Mohu se připojit? Florentyna at this time I came across by chance, in search of inspiration for a quick Chinese food. Nic power patla, clear text. No, trochu polopatická, I guess it is so necessary for daughter, But with recipe, which has a head and heel. So I took him adjust to, in its obstinacy, according to his. Můžete také, v kuchyni vše dovoleno! But I held council, that all the ingredients we need to prepare, because cooking will go like clockwork. Florentýna promises 5 minutes, no, it took me a bit longer, but not so much. A ještě jedna rada – opravdu připravujte jen maximálně dvě porce, pokud je strávníků víc, moc se přípravou další dávky nezdržíte.

Votes: 2
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
8 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
8 minutes
Základem je, že si všechno připravíte. Jamie Oliver to tak dělá, Florentýna to tak dělá, nezůstaneme pozadu. Zeleninu nakrájíte, maso nakrájíte, zálivku smícháte. Stačí vám k tomu tři misky a jedna pánev. Všechno připraveno? Už to sviští, držte si klobouky. A dobrou chuť.
Votes: 2
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
8 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
8 minutes
Základem je, že si všechno připravíte. Jamie Oliver to tak dělá, Florentýna to tak dělá, nezůstaneme pozadu. Zeleninu nakrájíte, maso nakrájíte, zálivku smícháte. Stačí vám k tomu tři misky a jedna pánev. Všechno připraveno? Už to sviští, držte si klobouky. A dobrou chuť.
Fast china | 8 minut s Florentýnou na jedné pánvi a tak trochu jinak
Need:
Units:
How do you:
  1. Smícháme sojovou omáčku, ústřicovou omáčku s rýžovým octem a vodou. Přidáme ještě solamyl.
    Omáčka mix
  2. Maso nakrájíme na opravdu jemné nudličky, tak silné 3 mm. Nudličky, které koupíte již připravené po délce nakrájejte, jsou moc silné, zachovejte tu velikost. K masu dáme koření pěti vůní a víno. Osolíme. Promícháme a necháme stranou.
    Maso s kořením.
  3. Nakrájíme zeleninu. Mrkev si škrabkou naloupeme na plátky, které pak podélně ještě nakrájíme na nudličky. Papriku napříč nakrájíme na tenká kolečka, žampion na plátky a pak na nudličky. Jarní cibulku nakrájíme našikmo na tenká kolečka.
    Nákrájíme zeleninu.
  4. Vše připraveno? OK! Here we go. Je na čase si dát vařit rýži. Bude jí to trvat deset minut než bude hotová.
  5. Pánev wok, nebo prostě hlubší pánev, rozehřejeme na plotně.
  6. Do rozpálené pánve dáme dvě lžíce oleje, na pánvi s ním zakroužíme. Po chvilce přidáme nudličky ochuceného masa. Orestujeme, jakmile je maso opečené ze všech stran, dáme ho stranou.
    Opékáme maso
  7. Do stejné pánve dáme zbylý olej a pak zeleninu. Orestujeme do měkka.
    Orestujeme zeleninu.
  8. Restovanou zeleninu zalijeme směsí omáček a vody se solamylem. Simmer. Omáčka začne houstnout. To díky solamylu.
    Zalijeme omáčkou.
  9. Vrátíme do pánve maso, prohřejeme, podle chuti můžete přidat i hrst arašídů, a odstavíme. Finished.
    Vrátíme maso a prohřejeme.
  10. Podáváme s rýží.
    Podáváme s rýží
Tip:

Originální recept jsem si půjčil od Florentýny. Ten její se jmenuje Perfektní čína – recept pro jednu pánev a pět minut času.

Kuřecí křídla adobo | Marinovaná pečená kuřecí křídla | Verze anghang

Kdepak, nedělám ze sebe světoběžníka, jenom jsem objevil v jednom filipínském kulinářském časopise adobo, tedy něco hodně podobného našemu pojmu marinování. Adobo je slovo Tagalogů, nejpočetnější jazykové skupiny na Filipínách a protože tu léta letoucí měli prsty ve všem Španělé, kteří sem přijeli v časech objevování světa, je to slovo odvozené od španělského adobar, tedy marinování. A slovo anghang lze přeložit ve významu pepřový. Křídla, která si dneska připravíme budou anghang. Pochutnáte si.

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes + 60 na marinování
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes + 60 na marinování
Filipínská kuchyně nepatří k těm nejpálivějším v regionu, ale nenechte se mýlit, tato kuřecí křídla jsou dostatečně peprná. A zběsilé odpůrce balsamikového octa mohu tentokrát uklidnit, do jídel adobo patří ocet, ale bílý vinný. Tenhle recept nikde nenajdete, a když, tak určitě jenom podobný, ale tenhle je moje variace na dané téma. Already, marinovat můžete jenom hodinku, nebo přes noc, což je můj případ.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes + 60 na marinování
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes + 60 na marinování
Filipínská kuchyně nepatří k těm nejpálivějším v regionu, ale nenechte se mýlit, tato kuřecí křídla jsou dostatečně peprná. A zběsilé odpůrce balsamikového octa mohu tentokrát uklidnit, do jídel adobo patří ocet, ale bílý vinný. Tenhle recept nikde nenajdete, a když, tak určitě jenom podobný, ale tenhle je moje variace na dané téma. Already, marinovat můžete jenom hodinku, nebo přes noc, což je můj případ.
Kuřecí křídla adobo | Marinovaná pečená kuřecí křídla | Verze anghang
Need:
Units:
How do you:
  1. Prepare the marinade. Smícháme sojovou omáčku, ocet, cukr, celou dávku celého pepře, garlic, nasekané chilli a jalapeňo. Přidáme bobkové listy.
  2. Křídla osolíme a opepříme.
  3. Křídla dáme do mikrotenového sáčku (Attention, ať vám sáček nepropíchnou špičky křídel!), nalijeme na ně marinádu, uzavřeme a protřepeme. Dejte marinádě šanci navštívit všechen povrch křídel. Sáček vložíme do silnějšího a dáme vychladit. Má stačit hodina, ale, jak už jsem říkal, přes noc si chutě s masem víc pohrají.
  4. Troubu si předehřejeme na 180 °C.
  5. Křídla vejmeme z marinády, tu si slejeme do malého kastrůlku, všechny kousky papriček a koření dáme ke křídlům, rozloženým na pečicí papír na plechu. Marinádu přivedeme k varu, přidáme do ní máslo a povaříme, necháme trochu zredukovat.
  6. Křídla dáme do trouby a přepneme na gril. Pozor, křídla by měla být spíše v dolní polovině trouby. Necháme 8 until 10 minut grilovat, pak přepneme na troubu a teplotu 200 °C. Křídla otočíme a pokapeme svařenou marinádou. Po 10 minutách opět otočíme a znovu pokapeme marinádou. Troubu vypneme a necháme křídla dojít.
  7. Podáváme s chlebem nebo bagetou. Můžete dozdobit nasekanou zelenou jarní cibulkou.
    Příloha je cibulka a bagetka