Korejská kuchyně je jiná, než bychom geograficky soudili. Jiná než na Filipínách, ve Vietnamu, na Bali nebo v Thajsku, nemluvě o Indii. Připravujeme si už s oblibou asijská jídla, ale to je stejné, jako bychom vařili jídla označená jako evropská a moc to dál nerozlišovali. Každý kout Země má své chutě i způsoby přípravy. Inspiraci jsem našel u blogerky JinJoo. JinJoo o sobě říká: “Jsem máma a bývalý počítačový expert, který se nyní stal na plný úvazek bloggerem.” Miluje jídlo a také jedinou dceru. Blog začala psát před šesti lety, aby se podělila se svou dcerou, která šla na vysokou školu. Already, dřív mámy dávaly dcerám sešity nebo pod domácku vyrobené kartotéky s recepty a radami, dneska je doba jiná. Ale vášeň k jídlu zůstala.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Passive Time
20minutes
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Passive Time
20minutes
Překvapující v tomto salátu je sojová omáčka. Tady rovnou přiznávám, že si nic nevymýšlím, nepředělávám, dokonce se skoro sešly u mě v kuchyni všechny ingredience, takže záměna je minimální. Jenom doporučuji pro začátek s chilli raději špetku, uvidíte, jestli si to říznete později víc. Půl lžičky mi nevadilo, byť jsem musel konstatovat, že je to dost ostré. JinJoo pojmenovala recept Oi Muchim, to Oi znamená korejsky okurku. Je to jiná chuť, peprnější, ale rozhodně se nebojte sojové omáčky, chilli je dost výrazné, tak kořeňte opatrně.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Passive Time
20minutes
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Passive Time
20minutes
Překvapující v tomto salátu je sojová omáčka. Tady rovnou přiznávám, že si nic nevymýšlím, nepředělávám, dokonce se skoro sešly u mě v kuchyni všechny ingredience, takže záměna je minimální. Jenom doporučuji pro začátek s chilli raději špetku, uvidíte, jestli si to říznete později víc. Půl lžičky mi nevadilo, byť jsem musel konstatovat, že je to dost ostré. JinJoo pojmenovala recept Oi Muchim, to Oi znamená korejsky okurku. Je to jiná chuť, peprnější, ale rozhodně se nebojte sojové omáčky, chilli je dost výrazné, tak kořeňte opatrně.
Korejský okurkový salát se sezamem | Na mimořádné lince Praha – Soul | Oi Muchim
Okurku nakrájíme našikmo asi na 3 mm silné plátky. Smícháme sojovou omáčku s cukrem a octem, přidáme chilli a sezam. Necháme cukr dobře rozpustit. Zelenou část jarní cibulky nakrájíme na kousky.
Cibulku přidáme k okurce a přelijeme směsí sojové omáčky a octa. Promícháme a jemně posypeme mletými chilli vločkami.
Překryjeme fólií (nebo dáme do umělomotného boxu) a necháme minimálně 20 minut vychladit.
Scrambled eggs? This is no piece of cake, even though it may seem. Clearly, You can get them done quickly, Chop chop and it. But they can do differently.
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
8minutes
Cook Time
8 minutes
Servings
Prep Time
2osoby
8minutes
Cook Time
8 minutes
Vlastně je to taková tlustější omeleta, a pokud potřebujete hodně rychlé dobré jídlo, pusťte se do tohoto.
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
8minutes
Cook Time
8 minutes
Servings
Prep Time
2osoby
8minutes
Cook Time
8 minutes
Vlastně je to taková tlustější omeleta, a pokud potřebujete hodně rychlé dobré jídlo, pusťte se do tohoto.
Eggs with ham, tomatoes, Jalapeno and a sharp dip | Rychlé a jednoduché
Přidáme k šunce jemně nakrájenou bílou část jarní cibulky, nadrobno nakrájené jalapeňo a rajčátka.
Promícháme a přidáme ještě oregano a opepříme.
Zalijeme vejci se sýrem.
Zakryjeme a pečeme asi 3 minuty.
Na proužky nakrájenou goudu poklademe na vrstvu vajec a opět zakryjeme – až se začne sýr roztékat. Po chvíli překlopíme polovinu omelety. Ještě přikryjeme na minutu. Pak omeletu rozbijeme a můžeme podávat.
Přílohou může být čerstvý chléb, podáváme s ostrým dipem.
Sesame, open to! That stuck in my head, when I drive past a shelf sesame, I just jumps. But sesame in the kitchen, It's much we. One can buy pastries, but now we get involved in the process. Sesame, open (is)!
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
15minutes
Cook Time
25minutes
Servings
Prep Time
2osoby
15minutes
Cook Time
25minutes
Preparation is similar, like we are going to need Minced meat roll, so we actually home. that we can. Just onions are sweeter and moreover there is a carrot. And, of course, soy sauce. And the most important thing - sesame seeds. They are the meat and sauce.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
15minutes
Cook Time
25minutes
Servings
Prep Time
2osoby
15minutes
Cook Time
25minutes
Preparation is similar, like we are going to need Minced meat roll, so we actually home. that we can. Just onions are sweeter and moreover there is a carrot. And, of course, soy sauce. And the most important thing - sesame seeds. They are the meat and sauce.
Masové koule se sezamem | Minced meat in another form
Prepare sauce: Mix soy sauce, sugar and 1/4 cup of water. Heat, to dissolve the sugar, should suffice 1 minutes.
Chop the vegetables and mix all the ingredients for the ball. good work our way.
Using a spoon can create balls.
In oil at medium heat fry the balls from all sides, It takes so 10 minutes, but it is good to watch.
On a dry frying pan roast sesame seeds.
Part prepared sauces can set aside at the end. Stir in the remaining part of roasted sesame seeds. Stir and simmer for about 2 minuty.
Into the pan with opečnými balls to pour the oil mixture with sesame sauce. Let it cook on low heat for about 8 minutes. Prepare rice.
Podáváme s rýží, omůžeme zakápnout parts sauces, that we set aside. The sauce can even add a little dripping from the pan and let boil. Sprinkle with scallions.
Smícháme zakysanou smetanu s krémovým sýrem Gervais, ochuceným česnekem a bylinkami. Nadrobno nakrájíme nať jarní cibulky a řapíkatý celer. Přidáme pepř a špetku soli. Vše dobře promícháme.